Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaże w Porec i Rabac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pep
Autostopowicz
Plaże w Porec i Rabac

Nieprzeczytany postnapisał(a) pep » 15.06.2006 14:02

Witam,

Wybieram się w tym roku do chorwacji i zastanawiam się nad Porec lub Rabac. Które miasto polecicie? Napiszcie proszę, jakie mogę spotkać tam plaże, i gdzie bedą mniej zatłoczone.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 15.06.2006 15:27

hej..wiec ja bylam w rabac kilka lat temu...mieszkalam w hotelu, to typowe miasteczko do wypoczywania(maly kurort)
hotel gdzie bylam miescil sie nad sama plaza...wiec w nocy bylo slychac szum morza;)plaze bardzo ladne podobne do riwiery makarskiej:)
ale apartamenty sa polozone na górce wiec ludzie ktorzy w nich mieszkali mieli troche wchodzenia;/
mile miasteczko z promenada
tu masz o tym miejscu
http://www.rabac.prv.pl/

w porec nie bylam choc z opisu wyglada na miejsce bardziej klimatyczne...
niz rabac...

choc wydaje mi sie ze rabac jest lepiej usytuowany:)w zatoczce na wprost wyspy cres i krk:)
jednak im dalej na poludnie tym piekniej:)riwera makarska -cudnie;)))
Ostatnio edytowano 15.06.2006 18:23 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 15.06.2006 17:05

Ja dla odmiany nie byłem w Rabac ale byłem w Porec. Dla mnie rewelacja (byłem na półwyspie Lanterna). Miasto oczywiście wybitnie turystyczne ale mnie bardzo się spodobało. Porec to też niezły punikt wypadowy na wycieczki choćby na "chorwacki fiord", do Rovinji, Vrsaru (rewelacja!) czy Puli (ok 70 km), a nawet Triestu za włoską granicą.
Plaże jak w Chorwacji kamienne, żwirkowe lub betonowe. Lody z Poreca wspominamy wszyscy do dzisiaj, wpisane nawet są w Księge Rekordów Guinessa.
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 15.06.2006 18:11

pep napisał(a):Witam,

Wybieram się w tym roku do chorwacji i zastanawiam się nad Porec lub Rabac. Które miasto polecicie? Napiszcie proszę, jakie mogę spotkać tam plaże, i gdzie bedą mniej zatłoczone.

Ja byłem i tu i tu.
Porec jest bardziej światowy , wieczorami na starym mieście duzo sie dzieje, obok tzw. "zielonej laguny" sa plaze zwirowe. niedaleko jest do zwiedzenie grota
Rabac to jak gdzieś pisałem to morze w górach lub góry nad morzem. jest bardziek spokojny.

osobiscie wracam do Rabaca
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 29.06.2007 11:03

JasioJasio napisał(a):Ja dla odmiany nie byłem w Rabac ale byłem w Porec. Dla mnie rewelacja (byłem na półwyspie Lanterna). Miasto oczywiście wybitnie turystyczne ale mnie bardzo się spodobało. Porec to też niezły punikt wypadowy na wycieczki choćby na "chorwacki fiord", do Rovinji, Vrsaru (rewelacja!) czy Puli (ok 70 km), a nawet Triestu za włoską granicą.
Plaże jak w Chorwacji kamienne, żwirkowe lub betonowe. Lody z Poreca wspominamy wszyscy do dzisiaj, wpisane nawet są w Księge Rekordów Guinessa.

byliscie w apartamentach czy na kampie?
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 29.06.2007 11:43

Byłem w Rabacu na kampie Oliva i nie mam żadnych zastrzeżeń co do plaży. Idąc wzdłuż promedany jest też wile mniejszych plaż, bardziej urokliwych ale o miejsce trzeba walczyć. Ogólnie polecam Rabac.
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 29.06.2007 13:43

Plaże w Rabacu sympatyczne jak i miasteczko do wyboru skałki ,żwir, trafia się też piasek ale dalej od brzegu
aninia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aninia » 02.07.2007 10:05

JasioJasio napisał(a):Ja dla odmiany nie byłem w Rabac ale byłem w Porec. Dla mnie rewelacja (byłem na półwyspie Lanterna). Miasto oczywiście wybitnie turystyczne ale mnie bardzo się spodobało. Porec to też niezły punikt wypadowy na wycieczki choćby na "chorwacki fiord", do Rovinji, Vrsaru (rewelacja!) czy Puli (ok 70 km), a nawet Triestu za włoską granicą.

Podzielam Twoją opinię całkowicie, Poreć jest cudny byłam tam 4 razy. Oczywiście oprócz wypadu do Triestu można pojechać jeszcze kawałek dalej i zwiedzić Wenecję, a niedaleko Poreća polecam obejrzeć grotę Beredine.
ulsy1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulsy1 » 02.07.2007 10:27

aninia napisał(a):

Podzielam Twoją opinię całkowicie, Poreć jest cudny byłam tam 4 razy. Oczywiście oprócz wypadu do Triestu można pojechać jeszcze kawałek dalej i zwiedzić Wenecję, a niedaleko Poreća polecam obejrzeć grotę Beredine.

witam
a czybylaś w Lanternie?
apartamenty czy kemping?
aninia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aninia » 03.07.2007 07:27

Zawsze jezdziłam na camping Bijela Uvala a w tym roku wybieram się pierwszy raz do lanterny i sama jestem ciekawa jak ten camping wypadnie w porównaniu z w/w :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone