Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 02.02.2012 07:09

Sven napisał(a):No to nam dzikusy z Egiptu Superpuchar odwołały
jakoś takie mam przeczucie

Każdy pretekst jest dobry. Jak nie taki to mróz, Bydgoszcz, cyklisci i masoni...
A realnie to obiekt nie jest przygotowany do rozgrywania meczów, a przedewszystkim wyglada na to, że miasto i jego służby nie są przygotowane na organizację takiego przedsięwzięcia. Na 3 miesiące przed Euro...
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 02.02.2012 07:30

http://www.rp.pl/artykul/69992,805286-W ... ipcie.html

zamieszki z okazji meczywa w Egipcie
znając nasze władze i ich chęci do organizowania tego meczu to odwołają mecz pod pretekstem złego zabezpieczenia i możliwej powtórki u nas

stadion jest gotowy ale na mecze właśnie typu ełro i koncerty gdzie nie trzeba oddzielać dwóch grup kibiców
u was jest to samo z tego co zrozumiałem - macie stadion na euro ale bez klatki bo ta na euro nie jest wymagana
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 02.02.2012 13:22

Sven napisał(a):stadion jest gotowy ale na mecze właśnie typu ełro i koncerty gdzie nie trzeba oddzielać dwóch grup kibiców

Stadion miał być o ile wiem przeznaczony np. na finały Pucharu Polski. Istnieją inne niż stałe "klatki" sposoby zabezpieczenia i oddzielenia pt. publiczności od siebie.
Ciekaw jestem "przyjaznej" imprezy typu ełro pt. mecz Polska-Rosja.

Z tego co piszą (np. o możliwości obejścia stadionu dookoła) to taka budowa będzie utrudniała nie tylko mecze, ale także koncerty. I nie chodzi tu o agresję, tylko zapanowanie nad tłumem. Już widzę jak ochrona będzie pałowała rozhisteryzowane nastolatki, chcące się przedostać jak najbliżej sceny, na koncercie dżastinabibera. :D

Edit. Pisząc o nieprzygotowaniu miałem także na myśli to, że stadion jest po prostu nie gotowy pod względem budowlanym (szczególnie jego otoczenie).

Sven napisał(a):u was jest to samo z tego co zrozumiałem - macie stadion na euro ale bez klatki bo ta na euro nie jest wymagana

To rozumiem uwaga do kolegi sviva i stadionu wrocławskiego.

Ps. O widzę, że zapowiedż przemarszu 9 tysięcy Legionistów przez miasto. :la:
Na prawo marsz, na lewo marsz a dołem Wisła płynie :sm:
znaczy mając na mysli Wisła, myślę o cieku wodnym
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 02.02.2012 13:48

Kiepura jakie 9 - decyzja jest na 15-20 tys
faktycznie chodziło mi o stadion wrocławski

Polska Rosja hmm
spokój będzie waćpan
sito dystrybucji biletów oraz niechęć "ogarniętych" kibiców do tej imprezy wyklucza akcje podczas meczu, będzie festiwal trąbek, pomalowanych twarzy, pióropuszy i "mamo dzięki za pierogi", żadna sektoróweczka z napisami mogącymi zepsuć to święto miłości i przyjaźni nie zostanie przemycona na trybuny (chciałbym się mylić ale niestety takie będzie ełro)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.02.2012 11:36

Tośmy pograli.

Ale marszów nie zakazali :D
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 03.02.2012 11:39

Kiepura napisał(a):Tośmy pograli.

Może przełożą i zagramy w jakichś krasnoludzkich warunkach. Kibicowanie przy minus nastu stopniach tylko dla twardzieli. :)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.02.2012 11:50

podszywacz napisał(a):
Kiepura napisał(a):Tośmy pograli.

Może przełożą i zagramy w jakichś krasnoludzkich warunkach. Kibicowanie przy minus nastu stopniach tylko dla twardzieli. :)

Mecz jest odwołany i nie odbędzie się w innym terminie. Miało być + 1.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 03.02.2012 15:21

Odnoszę wrażenie, że przyczyną jest brak wcześniej położonej trawy. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić jak można położyć trawę na zmrożonej , przypominającej beton powierzchni. To znaczy położyć można tylko jak na takim zmrożonym czymś w kawałkach grać i co z tą trawą później zrobić ? wyrzucić kilka milionów ? No i owa trawa gdzieś sobie teraz rośnie. Wobec tego jak ją oddzielić od gruntu, biaksem? Chyba optymistycznie założyli, że zima nie przyjdzie , a jak nawet przyjdzie to nie będzie -20 stopni.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 03.02.2012 15:38

Możliwe ale...Podobno przyczyną opóżnienia, w oddaniu stadionu, były wadliwie wykonane schody kaskadowe. To znaczy, że jakby oddali stadion w terminie to trawę, by położono pół roku później, skoro trawa jest kładziona zgodnie z harmonogramem? Schody przeszkadzały w ulożeniu trawy? Czy może problemy z obsuwem terminu były większe niż to zostało oficjalnie ogłoszone.
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 03.02.2012 15:47

realista2 napisał(a):Odnoszę wrażenie, że przyczyną jest brak wcześniej położonej trawy.

Trawa to nie problem. Kładą gotową w rolkach. Włączają ogrzewanie tydzień wcześniej i na mecz jak znalazł. Problemem jest wyłącznie brak przygotowania stadionu do gry przez dwa zwaśnione kluby. Przy obecnej konstrukcji i budowie stadionu, każdy może sobie jak chce zrobić rundkę naokoło korony stadionu.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 03.02.2012 16:16

Nie znam się na trawie więc nie będę się za bardzo mądrzył. Tylko tak na chłopski prosty rozum. Ta trawa gdzieś rośnie tak? Jest zmrożona na kamień tak? To jak ją oderwać od zmrożonego podłoża? Jak zrolować? No i te rolki podczas transportu staną się zmrożonymi klocami mogą się połamać podczas rozwijania. Podłoże jest ogrzewane to fakt, ale czy przewidziano, że ogrzewanie ma wystarczyć na -20 stopni ? Prawdopodobnie można pokonać te i inne problemy tylko jakie będą tego koszty ? No i czy ta trawa będzie się do czegoś jeszcze później nadawała?
Mecz ma się odbyć za wszelką cenę ?
Trzeba bylo ogłosić losowanie którego wynik decydowałby czy gramy na stadionie Legii czy Wisły i dać se spokój z nieprzygotowanym Narodowym. W gruncie rzeczy to wszystko jedno gdzie gramy i tak dostaniecie bęcki.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 03.02.2012 19:24

co wy o tej trawie
miasto i psy się obsrały i cała tajemnica

przemarsz będzie heh 8)

śmiać się chce i już nic więcej nie napiszę bo podciągną posta pod politykę

mam pytanie dla starszych stażem forumowiczów - polityki nie ma bo wywołuje złe emocje czy nie ma bo "słuszną linię ma nasza władza" :wink:
a teraz jak na prawdziwego kibola idę na pyszna wódeczkę w kibolskim towarzystwie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2012 19:34

Sven napisał(a):mam pytanie dla starszych stażem forumowiczów - polityki nie ma bo wywołuje złe emocje czy nie ma bo "słuszną linię ma nasza władza" :wink:

Nie ma polityki bo tak chciał janniko i większość

Tzw. forumowa władza przystała na vox populi.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.02.2012 20:46

Sven napisał(a):co wy o tej trawie
miasto i psy się obsrały i cała tajemnica

przemarsz będzie heh 8)

śmiać się chce i już nic więcej nie napiszę bo podciągną posta pod politykę

mam pytanie dla starszych stażem forumowiczów - polityki nie ma bo wywołuje złe emocje czy nie ma bo "słuszną linię ma nasza władza" :wink:
a teraz jak na prawdziwego kibola idę na pyszna wódeczkę w kibolskim towarzystwie

Szkoda, mogło być wielkie święto, nobilitujące to coś, będzie wielka zadyma.

I śmieszno i straszno...

Przyjemnej zabawy.

Informacyjnie; polityka się skończyła jak się okazało, że na forum jest pare osób "nie po linii i nie na bazie". :D No i już nie można było sobie bezkarnie "używać". Reszta czyli owo vox populi to już kwestia czysto techniczna.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2012 20:54

Do tego co "maczkiem" Kiepury:

Jak ktoś chce sobie bezkarnie "używać" to niech się przeniesie na ONET.PL :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone