Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 07.11.2011 10:48

Pasiastemu kumplowi z roboty kazaliśmy skoczyć po katering, ciastka i szampana. Bo taka okazja jak ta wczoraj nie zdarza się często :wink: :lol:
lukas774
Croentuzjasta

Postnapisał(a) lukas774 » 07.11.2011 10:52

Te 28 lat to wygrana u siebie w lidze. W między czasie były wygrane mecze u siebie o herbową tarcze Krakowa oraz wygrane mecze w lidze, ale na wyjeździe. Tak więc od wczoraj, aż do następnego meczu derbowego, w Krakowie to CRACOVIA JEST PANY !!!!!!!!!
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 07.11.2011 11:05

lukas774 napisał(a):W między czasie były wygrane mecze u siebie o herbową tarcze Krakowa

Zapomniałeś o wygranym przez Cracovię Pucharze o paczkę słonych paluszków Lajkonik :lol: A tak na poważnie, Święta Wojna liczy się wyłącznie w meczach oficjalnych, te 26 lat to powtórzę, Wisła nie odniosła porażki na pasiastym boisku.
lukas774 napisał(a):w Krakowie to CRACOVIA JEST PANY !!!!!!!!!

Rozumiem kolego Twoją euforię bo sytuacja taka zdarza się tak rzadko jak pojawienie się komety na niebie ale na Boga, nie powtarzaj się już ! :wink:
lukas774
Croentuzjasta

Postnapisał(a) lukas774 » 07.11.2011 11:15

podszywacz napisał(a):
lukas774 napisał(a):W między czasie były wygrane mecze u siebie o herbową tarcze Krakowa

Zapomniałeś o wygranym przez Cracovię Pucharze o paczkę słonych paluszków Lajkonik :lol: A tak na poważnie, Święta Wojna liczy się wyłącznie w meczach oficjalnych, te 26 lat to powtórzę, Wisła nie odniosła porażki na pasiastym boisku.
lukas774 napisał(a):w Krakowie to CRACOVIA JEST PANY !!!!!!!!!

Rozumiem kolego Twoją euforię bo sytuacja taka zdarza się tak rzadko jak pojawienie się komety na niebie ale na Boga, nie powtarzaj się już ! :wink:

Mecze o herbową tarcze Krakowa były jak najbardziej meczami oficjalnymi i w pewnym okresie jedyną okazja do potyczek derbowych w Krakowie. Zawsze gromadziły na stadionach komlet widzów i było to wielkie wydarzenie w Krakowie, tak więc daruj sobie głupawe porównania . A co do euforii, to się oczywiście cieszę, bo Cracovii kibicuje od 30 lat i nie zamieniłbym tego nigdy. Pozdrawiam
szary779
Cromaniak

Postnapisał(a) szary779 » 07.11.2011 11:38

podszywacz napisał(a):
szary779 napisał(a):
krakuscity napisał(a):Jakie bzdury synku?
Dawna Wisła to był milicyjny, klub!

Nie warto się kopać z koniem- to tak jakbyś dyskutował z prezesem Jarosławem

Masz rację. Nie warto. 99,9% kibiców Spadcovii zawęża swoje kibicowskie poglądy do "antywisły" i "GTS". Powinno mi być ich żal a nie jest :roll:

Jeśli nie ponimajesz: z krakowskich drużyn kibicuję Cracovii a ty jesteś typem prezesa J. Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny i przełknąć gorzką jakby nie było pigułkę. Weź pigułkę....weź pigułkę :wink:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 07.11.2011 12:35

szary779 napisał(a):
podszywacz napisał(a):
szary779 napisał(a):
krakuscity napisał(a):Jakie bzdury synku?
Dawna Wisła to był milicyjny, klub!

Nie warto się kopać z koniem- to tak jakbyś dyskutował z prezesem Jarosławem

Masz rację. Nie warto. 99,9% kibiców Spadcovii zawęża swoje kibicowskie poglądy do "antywisły" i "GTS". Powinno mi być ich żal a nie jest :roll:

Jeśli nie ponimajesz: z krakowskich drużyn kibicuję Cracovii a ty jesteś typem prezesa J. Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny i przełknąć gorzką jakby nie było pigułkę. Weź pigułkę....weź pigułkę :wink:

A sam zachowujesz się jak prezes J. - nie do przegadania bo on i Ty mają swoją i jedynie możliwą rację. Po pierwsze forum to stroni od polityki, uszanuj to proszę, po drugie, robi się tu OT, to wątek o pucharach a nie rodzimej piłce i klubowych animozjach. Wątek o klubowej polskiej piłce został kiedyś zamknięty przez takie głupkowate dyskusje jak ta.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.11.2011 12:40

Czy w tej dyskusji każdy może wyrazić swoje zdanie?
szary779
Cromaniak

Postnapisał(a) szary779 » 07.11.2011 12:44

Ani jeśli masz coś do powiedzenia to mów.Ja się wycofuję bo słusznie nie jest to temat o polityce ani sympatiach klubowych EOT

A wracając do tematu- kibicuję wszystkim naszym zespołom w pucharach europy i szkoda ,że Wisła odpadnie w tej rundzie (zapewne)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.11.2011 13:05

Ja chciałem tylko zapytać.........ile zostało z tego...?!?
Żałośni jesteście i jedni i drudzy.
A we wczorajszych derby Nędza wygrała z Bidą.
I nie mam tu na myśli budżetów obu klubów.
lukas774
Croentuzjasta

Postnapisał(a) lukas774 » 07.11.2011 13:56

anakin napisał(a):Ja chciałem tylko zapytać.........ile zostało z tego...?!?
Żałośni jesteście i jedni i drudzy.
A we wczorajszych derby Nędza wygrała z Bidą.
I nie mam tu na myśli budżetów obu klubów.

Pojednanie a cóż to ma niby znaczyć. W Krakowie jest wojna między bandami huliganów, natomiast normalni ludzie żyją ze sobą w zgodzie. Ja mam bardzo wielu przyjaciół za Wisłą, zarówno w pracy jak i w zyciu prywatnym i to że kibicujemy innym drużynom, nigdy negatywnie na tą przyjaźń nie wpłynęło. Wczoraj tak samo jak i przed każdymi derbami wymienilismy SMS-y, tylko tym razem to ja odbierałem, a nie wysyłałem gratulacje. A określenie bidy z nedzą jak najbardziej pasuje do całej naszej kopanej piłki, niestety :(
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 07.11.2011 14:35

lukas774 napisał(a):W Krakowie jest wojna między bandami huliganów, natomiast normalni ludzie żyją ze sobą w zgodzie.

Dokładnie mam tak samo jak Ty. Pamiętam busa pełnego kibiców Cracovii i Wisły jadących razem na mecz Polska - Belgia do Chorzowa za czasów Benhałera. :wink: W pracy mam pasiastego kumpla, trochę pożartuję ja, dziś trochę on...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2011 15:40

No to mnie pocieszycieliście tymi słowami :lol:

P.S.
Czasami na zlotach widuję takich dwóch Krakusów, co to trzymając różne szaliki robią sobie foty i wspólnie piją browary.... :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.11.2011 17:50

lukas774 napisał(a): normalni ludzie żyją ze sobą w zgodzie.

No.
Widzę.

podszywacz napisał(a):Ochłoń scyzoryku bo Ci żyłka pęknie

podszywacz napisał(a):Kto Ci zrobił taki kisiel z mózgu że wypisujesz takie bzdury?

podszywacz napisał(a):Masz mądralo.

podszywacz napisał(a): sam zachowujesz się jak prezes J. -
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 07.11.2011 18:38

anakin napisał(a):
lukas774 napisał(a): normalni ludzie żyją ze sobą w zgodzie.

No.
Widzę.

podszywacz napisał(a):Ochłoń scyzoryku bo Ci żyłka pęknie

podszywacz napisał(a):Kto Ci zrobił taki kisiel z mózgu że wypisujesz takie bzdury?

podszywacz napisał(a):Masz mądralo.

podszywacz napisał(a): sam zachowujesz się jak prezes J. -

Zapomniałeś o bardzo ważnym:
krakuscity napisał(a): Młody jesteś i g ... wiesz
:wink:
Trochę obiektywizmu proszę. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.11.2011 19:06

podszywacz napisał(a):Zapomniałeś o bardzo ważnym:
krakuscity napisał(a): Młody jesteś i g ... wiesz
:wink:
Trochę obiektywizmu proszę. :wink:

Wydawało mi się,że to komplement... :wink:
Też chciałbym być młody. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone