Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 10.11.2016 20:32

Janusz Bajcer napisał(a):
dario7 napisał(a):Następny puści z torbami Wisełkę :lol:

Widzę, że na wytłumaczenie trafił Ci się post nr 1000 :oczko_usmiech:

Dzięki za czujność ... ale ten był 999 :wink: .
1000 był w skojarzeniach. Mogłeś nie zauwaźyć bo były jeden po drugim
Może jakaś balanga :idea: :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 10.11.2016 21:24

Janusz Bajcer napisał(a):
Kiepura napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Hm - dość poważne.

Ciekawe czy Kiepura wie coś więcej niż w komunikacie ...

Tyle co wszyscy. Jakiś czas temu pożarł się z Zarządem, bo zwolnili bez jego wiedzy osoby ze sztabu szkoleniowego.
I pewnie podskórnie to trwało. Aż mu się znudziło.

Spekuluje się też, że dostał lepszą propozycję i szukał możliwości ucieczki.

Dziękuję.
Ciekawe czy Kazio zostanie na dłużej :?: ... no i jak teraz stoją akcje Franka :wink: :roll:

Czas pokaże, o co chodziło. A jak nie wiadomo...

Kazio jako figurant zostanie na dłużej. Realnym trenerem będzie Radek.
Tak to widzę.

No chyba, że dżastin na trenera :roll: właśnie pojawił się w Krakowie :wink:

Franio to łyskaczowy kumpel byłego bossa Bogusia.
Przy tym łyskaczu załatwił sobie ostatnią świetnie płatną synekurkę życia jaką była trenerka w Wiśle.

Aktualnie w przypadku pojawienia się w okolicach stadionu :

Obrazek
Franio w żółtym :D

Ja tam nie czepiam się zwolnienia tylko specyficznego tłumaczenia tego faktu.

Skłonny jestem przyznać Ci rację w temacie przyczyn.
Połowicznie. :mrgreen:
Wisła go nie zwolniła bo nie miała kasy. Przyczyna.
Co nie zmienia faktu, że gdyby go wówczas zwolniła byłby skończony jako trener. Efekt.
Nie trenował przez dwa lata, wylot po siedmiu meczach, kto by go jeszcze zatrudnił ?
Napisali o efekcie.

To, że go nie zwolnili, bo kasy zbrakło wie każdy w promieniu 250 km oraz wszyscy zainteresowani.
Mydlenia oczu w tym żadnego nie ma.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 10.11.2016 22:36

Oj joj joj , następcy klubu pewnych byłych służb martwią się bo są bez trenera ...(ależ to strata) cały Kraków się martwi. :D

Mógłbym prosić Ciebie i innych Twoich kumpli z sekty o nie wtrącanie swoich politycznych obsesji do tego tematu, pliiiiz...

Tym razem zachowałem się chyba Ok :?: :D
Nicht wahr? :D
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 11.11.2016 08:36

krakuscity napisał(a): cały Kraków się martwi. :D

Oj, tam zaraz cały Kraków.
Trzy czwarte jak już.
Są przecież jeszcze w Krakowie kibice Hutnika czy Garbarni. Oraz jednego niepolskiego klubu, pupilka towarzysza Józefa Cyrankiewicza. :D

Z tych trzech czwartych większość miało do Dariusza W. stosunek chłodny ze względu na jego korupcyjną przeszłość
i legijne proweniencje.
Tak, że z tym zamartwianiem się to bez przesady.
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 11.11.2016 09:59

Kiepura napisał(a):
Są przecież jeszcze w Krakowie kibice Hutnika czy Garbarni. Oraz jednego niepolskiego klubu, pupilka towarzysza Józefa Cyrankiewicza. :D

Jeszcze Wawel i Wanda też mają jakichś kibiców :) :oczko_usmiech: .
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 11.11.2016 10:48

Kiepura napisał(a): Oraz jednego niepolskiego klubu, pupilka towarzysza Józefa Cyrankiewicza. :D

Jak już wspominałeś o kibicach to zapomniałeś o ś.p Janie Pawle II . :D

Brawo, :D nie dałeś się sprowokować bo chciałem Ci troszkę dogryźć.
Wiśle też kibicuję ale w pucharach bo to krakowski klub :D , nie zapomnę meczu z młodości Wisła : Malmo FF kiedy to bramki strzelili obecny trener Nawałka i wywiadowca Kmiecik. :D Akurat stałem na stadionie po stronie gdzie padały bramki.

Miłego dnia Kiepura Ci życzę. ( na razie jest słoneczny) :D

:papa:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 11.11.2016 11:18

krakuscity napisał(a):Miłego dnia Kiepura Ci życzę. ( na razie jest słoneczny) :D

:papa:

I wzajemnie, wszystkiego dobrego.

Jeszcze Wawel i Wanda też mają jakichś kibiców :) :oczko_usmiech: .

A przepraszam, byłbym zapomniał o tych zasłużonych klubach.
Także i wiele mniejszych ma swoich wiernych kibiców.

Bo Kraków to miasto które kocha sport. :D
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 14.11.2016 10:24

Kiepura napisał(a): Oraz jednego niepolskiego klubu, pupilka towarzysza Józefa Cyrankiewicza. :D

... nie wchodziłem tu kilka dni a tu takie kwiaty 8O
Kiepura jak czytałem to oczom nie wierzyłem. Jak bym słyszał w Dzienniku TV (którego od roku nie oglądam) tego niewysokiego pana z Żoliborza :evil: To jego ludzie mówią o niepolskości, wymyślają ludziom od zdrajców itd.
To, że nie darzysz sympatiom Cracovii to wiedziałem, ale że pokusisz się napisać takie rzeczy to nie podejrzewałem.

Pytam więc ... dlaczego Cracovia jest niepolskim klubem :?:

Piszesz, że Cracovia była pupilkiem Cyrankiewicza. Oczywiście trochę prawdy w tym jest, ale cała prawda wygląda tak, że Cyrankiewicz był kibicem tego klubu i może dzięki temu coś im pomagał. Jak wiesz kibiców klub sobie nie wybiera. To nie jest wina Cracovii.

Ty, tak jak w telewizorze za komuny mówili masz tylko swoją, wygodną prawdę. O Cyrankiewiczu napisałeś, a dlaczego nie napisałeś kim byli prezesi Twojego klubu :?: Nie wiesz, czy nie chcesz wiedzieć :?: To ja Ci powiem. Prezesami GTS byli oficerowie UB/SB/MO. Chyba nie ma sensu pisać czym ci panowie "zasłużyli" się Polsce. To oni dyskryminowali rywala ze wspólnego miasta. Dla sprawiedliwości, z Polonią W-wa było podobnie.

Ja mam inne zdanie niż Ty o klubach z mojego miasta. Wszystkie je szanuję, wszystkim życzę zwycięstw z rywalami z innych miast. Nawet gwardyjską, tak jak Wisła, Gwardię szanowałem bo to WARSZAWSKI klub. Dziwię się jak można być tak zajadłym i nierzetelnym kibicem jak TY :?: 8O

Dziwię się także, że Krakuscity i inni, nie upomnieli się o klub ze swojego miasta, za łatwo Ci przeszło obrażanie rywala.

Na mnie jak zwykle możesz liczyć w takich przypadkach :mrgreen: mimo iż inni może myślą,że im więcej wewnętrznych konfliktów w Krakowie tym lepiej dla W-wy.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 15.11.2016 17:37

dario7 napisał(a):bla, bla, bla

Tia i co się ta wtrancasz jak dorosłe rozmawiajom :D

krakuscity , jak i inni kibice Cracovii obrońców nie potrzebują.

Piszesz o rzeczach, których nie znasz i nie rozumiesz. A ja nie mam ochoty ani czasu wyjaśniać Ci zawiłości 110-letniej historii krakowskiej piłki.

Zamiast wtrącać się w krakowskie sprawy, których nie rozumiesz, zajmij się czymś pożytecznym Na przykład ogarnięciem jakieś kamienicy czy działki, bo to ostatni moment.
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 16.11.2016 09:28

bełkot, bełkot, bełkot ... jak zwykle, po raz enty zrywasz się w "krzaki". Najpierw piszesz "swoją prawdę" a później nie potrafisz jej obronić. Już Ci to kilkukrotnie wytykałem.
Nie potrafisz poinformować wszystkich czytających ten wątek, który klub jest niepolski i dlaczego tak uważasz. Nie umiesz odpowiedzieć, zapętliłeś się, jebn...ś głupotę, to chociaż przeproś kibiców tego klubu i innych także.

Z związku z tym powtórzę także po raz kolejny ... widocznie z Tobą tak musi być :lol:

Na koniec. Nie Tobie decydować o których klubach będę pisał. Nie Ty będziesz mi narzucał w które rejony naszego piłkarstwa będę zaglądał.

O ostatnim Twoim zdaniu napiszę tak ... jebn....ś jak łysy grzywką o kant kuli :mrgreen: Pokazałeś tym klasę .... :papa:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 16.11.2016 20:21

Drogi dario7,

już Ci parę osób pisało, żebyś się dobra w sprawach kibicowskich nie wypowiadał. Nie wiem jak Ci to jasno wytłumaczyć, ale spróbuje.

Nie znasz historii, nie znasz kontekstu (to akurat nie Twoja wina, bo jak się nie wyrosło w Krakowie to trudno pewne sprawy zrozumieć) a wtrancasz się miedzy wódkę a zakąskę, gdy kibice krakowskich drużyn z uśmiechem na ustach wymieniają rutynowe złośliwości, z tekstem będącym pomieszaniem parówkowego portalu i gimbazy rodem kibice.net.
Oczekujesz, że ktoś Cię potraktuje poważnie ?
Kto miał zrozumieć to zrozumiał :wink: . Szczególnego zainteresowania poza Tobą temat nie wzbudził.

Poczytaj kilka(naście) książek, popytaj...
Może się dowiesz na przykład, dlaczego w grają w eliminacjach drużyny Anglii, Wali, Szkocji IRL.PN a nie Wielkiej Brytanii i jaki to ma związek z krakowskim futbolem. Ciekawa sprawa :smo:

Edit.
Taka tam ciekawostka
Całkiem fajnie im idzie może by ich na narodowy wysłać :wink: :D
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 17.11.2016 13:55

... po raz trzeci pytam który klub w Krakowie jest niepolski i dlaczego :?:

Nie rozumiesz pytania :?: Nie rozumiesz co piszesz :?: Nic nie rozumiesz :?: To tak napisz - nie rozumiem i wówczas będę wiedział z kim koresponduję, bo w chwili obecnej nie wiem.
Nie wiem czy rozmawiam z człowiekiem odpowiedzialnym za swoje słowa czy nie. Czy warto z nim gadać czy nie. Nie chcę aby następnym razem okazało się, że i ja nie jestem Polakiem 8O .
Póki co mnie nie interesuje relacja Wielka Brytania - Kraków, interesuje mnie pierwsze zdanie tu napisane :idea: Nie zmieniaj tematu.

Ile razy mam Ci pisać - nie uciekaj w krzaki bądź mężczyzną :!: :!: :!: odpowiedz.

I na koniec. Nie wiem czy morderstwa między kibicami krakowski klubów można uznać za wymianę z uśmiechem na ustach rutynowych złośliwości :?: Chyba tylko w Krakowie tak to można określić :?: :mrgreen: Już kiedyś pisałem, że w Krakowie noże same latają w powietrzu :lol:
Mnie to jest trudno zrozumieć, ale jak mi to szczegółowo wyjaśnisz na czym polega ta specyficzna miłość to ....
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 17.11.2016 21:54

dario7 napisał(a):Dziwię się także, że Krakuscity i inni, nie upomnieli się o klub ze swojego miasta...
Co miałem powiedzieć to już napisałem, nie chce mi się dalej dyskutować z kibicem Wisły , ( mam nadzieję, że z osobą o nie antysemickich poglądach mimo, że wpis o niepolskim klubie o tym może sugerować ) więc się pożegnałem na jakiś czas ( grzecznie) .
"Ciekawe" zdjęcie zawodników Wisły ( z okresu przedwojennego) :?: :!: :!: 8O
Kibice Białej Gwiazdy krzyczą " do pieca" a zawodnicy Wisły biją im brawo 8O

Ostatnio edytowano 18.11.2016 23:34 przez krakuscity, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 18.11.2016 23:33

krakuscity napisał(a):
dario7 napisał(a):Dziwię się także, że Krakuscity i inni, nie upomnieli się o klub ze swojego miasta...
Co miałem powiedzieć to już napisałem, nie chce mi się dalej dyskutować z kibicem Wisły , ( mam nadzieję, że z osobą o nie antysemickich poglądach mimo, że wpis o niepolskim klubie o tym może sugerować ) więc się pożegnałem na jakiś czas ( grzecznie) .

To miło, że zmieniłeś treść swojego posta. Zapewne w obawie o konsekwencje.

Przypomnę Ci więc najpierw historię.
Twoja zaczepka :

Oj joj joj , następcy klubu pewnych byłych służb martwią się bo są bez trenera ...(ależ to strata) cały Kraków się martwi. :D

Moja odpowiedź.

Oj, tam zaraz cały Kraków.
Trzy czwarte jak już.

Dla porządku jakbyś chciał coś tam kombinować z tekstem.

Zwracam Ci uwagę, że opatrzyłeś swój wywód stosowną mordką. Gdybyś napisał to poważnie (tj. bez mordki) otrzymałbyś inną odpowiedź. A otrzymałeś taką w Twoim stylu.
Slogan miejski za slogan miejski, żart za żart. Na kiepskim poziomie ale to Ty wyznaczyłeś poziom.
Bez żadnego znaczenia poznawczego o poglądach osób.

To mogło nie być zrozumiałe dla dario, który wypisał tu stek podszytych politycznym jadem postów, ale nie dla Ciebie.

Jak mi się wydawało :

kibice krakowskich drużyn z uśmiechem na ustach wymieniają rutynowe złośliwości

Myliłem się.

Ergo, najpierw jak sam przyznajesz prowokujesz mnie, a potem obrażasz sugerowaniem antysemityzmu.

Ale co tam wolno Ci masz kumpla moderatora, który jak przyjdzie co do czego to napiszę, że nie pamięta (kumpel zrozumie jakby co :wink: :D :papa: ).

W temacie rzekomego powszechnego anty cośtam, co tam byłeś uprzejmy wkleić. Dęta sprawa i suchar. Afera rozdmuchana przez kibola Cracovii będącego jednocześnie dziennikarzem poczytnego dziennika. Nawet śledczy się tym nie zainteresowali. Na marginesie nie zainteresowali się też rasistowskimi okrzykami Waszych kiboli w czasie tamtych derbów. Ucichło tak szybko jak się zaczęło.

krakuscity napisał(a):nie chce mi się dalej dyskutować z kibicem Wisły

A widzisz, ja mam wielu znajomych a nawet przyjaciół, którzy są kibicami Cracovii, nawet bardzo zagorzałymi kibicami.
Rozmawiam z nimi, spieramy się, prawimy sobie złośliwości słowem normalka, sól derbowego miasta.
Wystrzegam się tylko takich, przepełnionych kompleksami, którzy nie potrafią zachować dystansu i oddzielić świata propagandy od rzeczywistości.

Na tej samej zasadzie świetnie mi się tu dyskutowało ze Svenem czy nawet realistą czy w tak zwanym realu z kilkoma kibicami Legii, których poznałem w czasie pobytu w Warszawie i okolicach.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 18.11.2016 23:51

Kiepura napisał(a):
To miło, że zmieniłeś treść swojego posta. Zapewne w obawie o konsekwencje.

Konsekwencjami? Straszysz mnie? To Ty się martw o to co napisałeś , zmieniłem post z innego powodu uznając, że może zbyt niesprawiedliwie Cię na początku potraktowałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone