Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.11.2016 00:09

Sven napisał(a):o miłym treningu Legii w Białymstoku wspomniał... hmm

Moim zdaniem gdyby Legia 4 bramki strzeliła przed 90-tą minutą, to można uznać, że był trening...
Bramki w doliczonym czasie to fart ...

Ale brawa za bramkę w ostatniej sekundzie :wink:
Oby tak było w Dortmundzie :idea:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.11.2016 10:17

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):Pogoń - Wisła 18.00
Reszta to ...uj. :mrgreen:

Yhy......widziałem wynik. :roll:

Mówi się trudno...
Przewalcowali się w każdym razie po nas solidnie i to, że Wisła była w mocno osłabionym składzie nie zmienia postaci rzeczy.
No, ale co mają tacy kibice Atletico powiedzieć :roll:

Kiepura i jego sąsiedzi w akademickim stylu prowadzili swoje dysputy

No nie wiedziałem, że dario jest moim sąsiadem. 8O Nie była to dyskusja, ani nawet dyskusja akademicka a jedynie prowokacja z wielkim bratem w tle i za bardzo nie mogłem podyskutować.

A szkoda, bo pomijając fakt, że chodziło o zwykła wymianę złośliwości, można by podyskutować przy okazji o historii piłki, która w powszechnej świadomości karmi się głównie legendami miejskimi. Gdy się nią zainteresować ma tyle smaczków, paradoksów i nieodkrytych nisz. Niektórym by się bardzo oczy ze zdziwienia otworzyły. Dużo by pisać.

o miłym treningu Legii w Białymstoku

Oby tylko kibice BvB nie mieli w tygodniu podobnych odczuć po meczu z Wami.
Choć oczywiście jakoś specjalnie zmartwiony nie będę, jakby co... :mrgreen:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 20.11.2016 12:52

Kiepura napisał(a):Drogi dario7,
Oczekujesz, że ktoś Cię potraktuje poważnie ?
Szczególnego zainteresowania poza Tobą temat nie wzbudził.

... właśnie, czy sądzisz, że Cię ktoś będzie tutaj traktował poważnie gdy nie potrafisz wyjaśnić swoich przekonań, nie chcesz zmierzyć się ze swoim antysemityzmem. Bo to tak trzeba wprost powiedzieć. Nie chciałem tego określenia tutaj wypowiadać ale wiadomo było od począdku o co Ci chodziło. Wszyscy to wiedzieli tylko nie TY 8O :?: Śmieszne nie :?:
Piszesz, do Krakuscity, żeby Ci wskazał przykład Twojego antysemityzmu :roll: :?: Ty kpisz czy o drogę pytasz :?: Rzeczywiście takiego wpisu tu nie znajdzie, bo to Ty teraz się boisz napisać to co naprawdę myślisz. Nie napiszesz przecież, że jesteś kim jesteś. To nie w Twoim stylu. Nie przyznasz się do wielkiego babola. Ale jeżeli z tym Ci dobrze to niech tak zostanie :mrgreen:
Wszyscy już i tak wiedzą z kim mają do czynienia. Wszyscy wiedzą jak mają Cię traktować.

Drugie Twoje zdanie zacytowane przeze mnie dotyczy zainteresowania tematem. Okazuje się, że jednak, wbrew temu co byś chciał osiągnąć ktoś się zainteresował. Nawet gdyby tak się nie stało to i tak ja będę robił to co uważam za słuszne i sprawiedliwe. Będę reagował na obrażanie ludzi (już się o tym przekonał anakin) a teraz Ty sam. Tym bardziej na obrażanie tych co nie mogą sami zareagować.

Od dziś, jeśli będę miał kiedykolwiek ochotę polemizować z Tobą będę stawiał takie oto pytanie:

Pytam po raz czwarty. Kiepura która drużyna jest niepolska i dlaczego :?:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 20.11.2016 13:11

te kiero napisał(a):cosik cisza po wczorajszej klęsce lidera z najbardziej nie lubianym klubem w PL;
pzdr dla kibica Jagi z szalikiem: "dziękuję Ci tato, że nie jestem z Wa-wy"

... do tego kibica z telewizora...

...chłopczyku, ja wiem jak trudno jest egzystować tobie i twojej matce gdy ojciec za chlebem pięć dni w tygodniu pracuje w W-wie.
Ja wiem jak trudną sytuację mają twoi kuzyni i twoi sąsiedzi gdy ich rodziny są w rozjazdach. Wiem to doskonale z autopsji, bo współracuję m.in. z ludźmi z B-ku.

Ale gdy dzieciaku dorośniesz, i tak jak twój ojciec przyjedziesz do stolicy za lepszym bytem i tutaj, broń Boże, zamieszkasz parę lat, pamiętaj, nigdy nie mów, że jesteś WARSZAWIAKIEM Pamiętaj nigdy nim nie będziesz, bo ty urodziłeś się w średniej wielkości mieście, jesteś po prostu z prowincji.

Pozdrawiam cię :mrgreen: :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.11.2016 16:01

dario7 napisał(a):Ale gdy dzieciaku dorośniesz, i tak jak twój ojciec przyjedziesz do stolicy za lepszym bytem i tutaj, broń Boże, zamieszkasz parę lat, pamiętaj, nigdy nie mów, że jesteś WARSZAWIAKIEM Pamiętaj nigdy nim nie będziesz, bo ty urodziłeś się w średniej wielkości mieście, jesteś po prostu z prowincji.

Słoma z butów się sypie....
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 20.11.2016 21:55

dużo prawdy w tym co napisał Dario7 ... ale to nie temat na ten wątek
... skrajny przypadek.. pracowałem kiedyś stół w stół w chłopakiem ze wschodu... codziennie wysłuchiwałem jaka to Warszawa jest be... non stop pojazd..o wszystko... ale na hasło jak Ci źle to sobie zmień... cisza...

dario7 które drużyny są niepolskie proszę bardzo :

Lechia wiadomo niemiecka
Lech to samo
Ruch też, chociaż nie powiedzmy że górnośląska :)
Jaga - wschód ruski i tyle
Widzew, ŁkS, Craxa wiadomo wybrani ;)
Pogoń to sama nie wie czy niemcy
Wisła - niech będzie taka galicyjska

:)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 21.11.2016 08:39

anakin napisał(a):
dario7 napisał(a):Ale gdy dzieciaku dorośniesz, i tak jak twój ojciec przyjedziesz do stolicy za lepszym bytem i tutaj, broń Boże, zamieszkasz parę lat, pamiętaj, nigdy nie mów, że jesteś WARSZAWIAKIEM Pamiętaj nigdy nim nie będziesz, bo ty urodziłeś się w średniej wielkości mieście, jesteś po prostu z prowincji.

... masz sporo racji :lol: tacy ludzie myślą, że po kilku latach mieszkania w stolicy, stają się z urzędu WARSZAWIAKAMI ... :oczko_usmiech: :mrgreen:
... Ty wiesz najlepiej kiedy i komu słoma ... :lool:
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 21.11.2016 15:53

dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 21.11.2016 16:28

anakin powiedz mi jak możesz w jakich rozgrywkach jest obecnie Twój ulubiony klub Sparta Winiary bo nie mogę ich znaleźć w tabeli A Klasy 8O
Znalazłem poprzedni rok tego klubiku i były tam takie oto wyniki: 0-9;0-8;0-6;1-5 ... zajmowali wówczas ostatnie miejsce w tabeli. Wygrali aż jeden mecz na ... 12 przegranych ... :lool:
... niezłe były wyniki ... szacun :lool:

czy oni jeszcze gdzieś grają :?: myślę o lidze a nie o tzw ... polu ...
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 21.11.2016 17:36

Sven napisał(a):Lech to samo

Lech Poznań niemiecki 8O ...dobre...a nawet bardzo dobre...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.11.2016 17:42

anakin napisał(a):

Nie pierwszy taki wpis. Słoma i prowokacje, ot całą twórczość. Pluje sobie w brodę, ze kiedykolwiek z nim dyskutowałem.
Od dziś totalny ignor (za wyjątkiem suchego prostowania ewentualnych kłamstw).

Sven napisał(a):... skrajny przypadek.. pracowałem kiedyś stół w stół w chłopakiem ze wschodu... codziennie wysłuchiwałem jaka to Warszawa jest be... non stop pojazd..o wszystko... ale na hasło jak Ci źle to sobie zmień... cisza...

Ale co się dziwisz. Przyjeżdża taki jak Wy to nazywacie z wrodzoną elegancją :mrgreen: słoik z miasta, w którym zgodnie z badaniami UE żyje się lepiej niż w W-wie (nie mylić zadowolenia z mieszkania w danym mieście (komunikacja, ochrona zdrowia etc.) z poziomem zarobków, to dwie rozłączne sprawy). Przyjeżdża do Was, bo przez 25 lat prowadzono obłędną politykę gospodarczą i regionalną pt. w Polsce ma być jedno miasto a reszta niech se radzi (czytaj zdycha). Przynosi Wam w zębach pieniądze (ktoś mu wynajmuje albo od kogoś kupuje mieszkanie, nawet jak nie płaci PIT-u to pracuje na CIT i podatki lokalne, wszystkiego w słoikach nie przywiezie) a na końcu spotyka się z powszechnymi kpinami czy nawet jak można wyczytać z postów powyżej (nie Twoich rzecz jasna) pogardą. I ma być zadowolony ?
Ale to już Wasza sprawa, nic mnie do tego.

Wracając do piłki

Sven napisał(a):Wisła - niech będzie taka galicyjska

Galicyjska to była Pogoń, Cracovia i... Legia (ze względu na założycieli) :oczko_usmiech: .

Oczywiście widzę tam stosowną mordkę i nie wchodzę głębiej w dyskusje.

Dla rozlużnienia nastroju

Jakość :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.11.2016 20:54

dario7 napisał(a): ...

Chyba pójdę za radą Kiepury
Kiepura napisał(a):Od dziś totalny ignor

bo nie ma co rzucać pereł przed wieprze... :papa:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 22.11.2016 11:35

Kiepura napisał(a):
Nie pierwszy taki wpis. Słoma i prowokacje, ot całą twórczość. Pluje sobie w brodę, ze kiedykolwiek z nim dyskutowałem.
Od dziś totalny ignor (za wyjątkiem suchego prostowania ewentualnych kłamstw).

... wiedziałem, że nie starczy Ci odwagi odpowiedzieć na swój własny wpis. Nie pierwszy już raz Cię punktuję. A Ty nie pierwszy już raz nie masz odwagi bronić swoich słów. To dlatego zachowujesz się w swoim mniemaniu politycznie i piszesz to co powyżej. Mi to ................. :mrgreen:

Dla wyjaśnienia. Ja nic nie mam do ludzi pracujących w moim mieście. Ja ich nigdy nie nazywam sloikami. Brzydzę się takimi określeniami. Brzydzę się także "ukrytymi" antysemitami :mrgreen: Mam natomiast żal do ludzi którzy pracują w W-wie i plują na moje miasto. Nimi się brzydzę najbardziej.

Pytam Cię po raz piąty. Kiepura która drużyna jest niepolska i dlaczego :?:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 22.11.2016 12:16

anakin napisał(a):
dario7 napisał(a): ...

Chyba pójdę za radą Kiepury
Kiepura napisał(a):Od dziś totalny ignor

bo nie ma co rzucać pereł przed wieprze... :papa:

... możesz iść, wiesz co ja na to :?: ......

... ale zanim pójdziesz, odpowiedz mi na poprzedni mój post. W tym wątku przyjąłeś pozycję szydery i kpin w stosunku do Legii. Wolno Ci. Tym bardziej z pozycji nieprawdziwego wpisu pod swoim avatarkiem. Tym bardziej z pozycji kiedy nie masz odwagi odpowiedzieć mi na temat swojej ulubionej drużyny. Pozycja incognito jest na pewno bezpieczna, komfortowa, ale mało odważna.

Mimo iż wiedziałem jakie reakcje przyniesie mój avatarek (co się sprawdziło) to napisałem o sobie prawdę: jak mam na imię, gdzie mieszkam, komu kibicuję. Wiedziałem, że będę miał przeciwko sobie większość userów. Jak widzisz ja nie pękam, a TY :?:
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 24.11.2016 21:06

Kiepura napisał(a):[/size]
Dla rozlużnienia nastroju

Jakość :?

Cycki fajne. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone