Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 25.10.2016 06:36

Kiepura napisał(a):No, mnie też... :roll:

Zobaczymy jak będzie...
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 25.10.2016 07:08

dario7 napisał(a):Najważniejsze, że .... :lol: :lol: :lol:

...jesteście naszą Stolicą. ;) :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.10.2016 09:44

razpol napisał(a):

E, tam...pewnie masz jakieś kompleksy. :lool:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 25.10.2016 21:59

razpol napisał(a):

Raczej stolcem :roll: :lol:

Co warszawscy sędziowie zabrali Lechowi w sobotę to dzisiaj oddali. :?
A w ogóle co to było ctrl C ctrl V z sobotniego meczu ? 8O

Burić trzy mecze out za obronę Kownackiego.
Szalenie jestem ciekaw jaka kara zostanie wymierzona agresorowi czyli Malarzowi ?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 26.10.2016 06:23

Kiepura napisał(a):Szalenie jestem ciekaw jaka kara zostanie wymierzona agresorowi czyli Malarzowi ?

Organizacja grilla dla prezesa, pana Sławka i ekipy arbitrów z darmowymi kiełbaskami (napoje we własnym zakresie). :oops: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.10.2016 07:59

Kiepura napisał(a):Szalenie jestem ciekaw jaka kara zostanie wymierzona agresorowi czyli Malarzowi ?

To Ty nie słyszałeś Stępniewskiego w Lidze+Extra? :roll:
Malarz został........sprowokowany przez Kownackiego! :roll:

A kartka dla Burica to tzw. ciąg zdarzeń, czyli czerwona kartka, która była "konsekwencją" dwóch żółtych - pierwsza za wbiegniecie na boisko, druga za szarpacke z Malarzem. Oczywiście umownie, bo wiadomo, że od razu dostał czerwoną.

Na pytanie dziennikarza, czemu Malarza nie dotknął "ciąg zdarzeń" ( kartka za Kownackiego i Burica) już Stępniewski odpowiedzieć nie umiał...

A błąd asystenta przy spalonym mógł wynikać z.....tego całego zamieszania, które chwilę wcześniej odbyło się na polu karnym L.
Rozproszyło go to, czy jakoś tak....

Takich "mądrych" rzeczy się można Panie dowiedzieć z telewizora. :roll:

A i sam macho Malarz mówi tak:

"Dawid (Kownacki) mógłby mieć jednak trochę więcej cojones i nie konfabulować, że go dusiłem, bo na filmie widać, jak celowo wiotczeje w rękach. Mógłby też przestać opowiadać, że o mało co nie stracił przytomności. To trochę niemęskie" - stwierdził Malarz.

ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 26.10.2016 08:43

ajdadi napisał(a):
Kiepura napisał(a):No, mnie też... :roll:

Zobaczymy jak będzie...

Nie widziałem meczu...miałem możliwość słuchania w radiu podczas jazdy autem...
...oj ciężko będzie w Krakowie...oj ciężko
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 26.10.2016 18:52

Nie wiem czy
Malarz dusił Kownackiego czy go podduszał, czy może robił z nim w sobotę coś jeszcze bardziej brzydkiego (jak facet z facetem),ale wiem, że we wtorek uszkodzony Lechita strzelił bramę Wiśle.
Tak sobie myślę, że może któraś z drużyn moich tutejszych adwersarzy ma problem ze strzelaniem bramek to zapraszamy na Ł3,Malarz czeka.
Jednocześnie doskonale wiadomo,że w stolicy wszystko odbywa się bezkarnie pod parasolem odpowiednich ludzi,czynników i tajemnych mocy.Dlatego kary nie będzie.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.10.2016 21:27

dario7 napisał(a):Jednocześnie doskonale wiadomo,że w stolicy wszystko odbywa się bezkarnie pod parasolem odpowiednich ludzi,czynników i tajemnych mocy.Dlatego kary nie będzie.

Dzięki za szczerość.
Zgodnie z przewidywaniami nie było. :evil:

bezkarnie pod parasolem odpowiednich ludzi

A wydawałeś si e laikiem. A tu taka znajomość realiów. :lol:

Obrazek

Powyżej delegat PZPN na meczu Legia-Lech.
Zdjęcia podobno szybciutko usunięto.

https://twitter.com/MikolajKortus/status/791351181071245312

Kiedyś napisałeś posta

dario7 napisał(a):
anakin napisał(a):A na specyficzne postrzeganie Legii w Polsce, zasłużyliście sobie niestety sami przez te wszystkie lata.

Kto 8O :?: kibice, kibole, zawodnicy, działacze pracujący w Warszawie, czy może ochrona stadionu, czy też osoby sprzątające teren wokół :?: Proszę bez stereotypów.

Uprzedzając Twoją odpowiedź. Domyślam się, że te bliżej nieokreślone przez Ciebie osoby są jedynymi w kraju i być może w świecie.

Postanowiłem wówczas punktować każde takie zdarzenie. Nawet się nie spodziewałem , że będzie to taka bułka z masłem. :D
To do następnego :papa:
Zapewne niebawem :mrgreen:

razpol napisał(a):Organizacja grilla dla prezesa, pana Sławka i ekipy arbitrów z darmowymi kiełbaskami (napoje we własnym zakresie).

To się już tak nie odbywa. Czasy prymitywnych teczek, spotkań na stacji i forsy w kole zapasowym minęły.
PZPN to taka III RP w pigułce. Ja Tobie ty mnie a reszto to ... kamieni kupa.
Marciniak nie jest lepszym sędzią niż wszyscy inni. Ale jest dyspozycyjny i świetnie czuje trend pt. w Polsce ma być jedna eksportowa drużyna.
W zamian za to propsy w postaci poparcia panów

Obrazek

Czysta kasa, żadnych machloi poza prawem.

Swoją drogą jakieś wybory się zbliżają w pzpn. Ciekawe...
Mimo,że mamy słabiutkiego (nie utożsamiać pozycji reprezentacji z oceną prezesury) prezesa rewolucji chyba nie będzie.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.10.2016 06:06

Kiepura napisał(a):To do następnego :papa:
Zapewne niebawem :mrgreen:

Kurde wyspać się nie dają :lool: :lool: :lool:

Obrazek

Mała ta Malarzowa. W TV wygląda na większą.
W TV to chyba wszystko urasta :lol:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 27.10.2016 07:31

Kiepura napisał(a):
razpol napisał(a):Organizacja grilla dla prezesa, pana Sławka i ekipy arbitrów z darmowymi kiełbaskami (napoje we własnym zakresie).

To się już tak nie odbywa.

Odbywa, odbywa.. ;)

https://twitter.com/ArkadiuszMalarz/sta ... 2637728768
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 27.10.2016 11:01

Kiepura napisał(a):
dario7 napisał(a):Jednocześnie doskonale wiadomo,że w stolicy wszystko odbywa się bezkarnie pod parasolem odpowiednich ludzi,czynników i tajemnych mocy.Dlatego kary nie będzie.

Dzięki za szczerość.
Zgodnie z przewidywaniami nie było. :evil:

Ha,ha,ha dałeś się podprowadzić jak dziecko :lol: .Malarza ukarano.Czy to sprawiedliwie,że dwa razy za jedno :?: pozostawiam znafcom .
Warto by może poinformować wszystkich którym przyjdzie do głowy zabierać Arkowi piłkę, że ... ryzykują :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.10.2016 11:21

dario7 napisał(a):Malarza ukarano.Czy to sprawiedliwie,że dwa razy za jedno :?:

Rozumiem, że pozew do Human Rights Committee już gotowy?
Weź się dario nie ośmieszaj...... :roll:

Trochę (jakieś 20 lat) się zajmowałem czynnie piłką i to po obu stronach gwizdka, więc weź nie pociskaj martyrologii...

Za duszenie Malarz powinien dostać żółtą kartę, za szarpaninę z Buricem drugą, a w konsekwencji czerwoną.
Oczywiście Marciniak widział co chciał widzieć, tak jak nie widział wbiegającego w trakcie meczu na murawę Vukovica (ja widziałem przynajmniej trzy takie akcje).

Po meczu podniósł się szum (jak najbardziej słuszny), więc "ukarano" Malarza jakąś śmieszną kwotą, żeby ludziom pyski zatkać.
Wystarczy popatrzeć na Premier League i zobaczyć jakie decyzje są tam podejmowane na podstawie zapisu video.

Albo dyskutuj z faktami, albo:
dario7 napisał(a):Przyjmij po męsku tak jak ja ... siedzę cicho. Fakt jest faktem i już :lol:
Najważniejsze, że .... :lol: :lol: :lol:

A mówiąc wprost - skorzystaj z opcji cicho. :roll:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.10.2016 17:23

dario7 napisał(a):Ha,ha,ha dałeś się podprowadzić jak dziecko :lol: .Malarza ukarano.Czy to sprawiedliwie,że dwa razy za jedno :?:

Drogi Darku, sam jesteś dziecko. :lol:
Naprawdę wierzysz, że wkleiłem rzadkie (dziś już nie, bo sprawa się rozniosła) zdjęcia a nie wiedziałem, że Malarz dostał jakiś mandacik.
Pisałem o karze o a nie o łaskotaniu. Wiesz ile zarabiają piłkarze ? Wiesz, że w każdej chwili klub mu tę kwotę w dwójnasób zrekompensuje np. jako wejściówkę za sparing ?
Resztę Ci już anakin wyżej wytłumaczył.

anakin napisał(a):Wystarczy popatrzeć na Premier League i zobaczyć jakie decyzje są tam podejmowane na podstawie zapisu video.

Oj tam od razu tak daleko szukać.
Kiedyś Rafał Boguski pseudonim nie bez kozery ksiondz kopnął w ferworze walki w udo jakiegoś piłkarza.
Nic chwalebnego, zdarza się kilka takich sytuacji w kolejce.
W ciągu kilku godzin Cana(L) plus i usłużni dziennikarze rozpętali ogólnopolską awanturę, w ekspresowym tempie zebrała się Komisja (L)igi, bez przesłuchania piłkarza zawiesiła go na dwa mecze, z rygorem natychmiastowej wykonalności.

Oczywiście fakt, że następny mecz graliśmy z Legią i Boguski (wówczas całkiem przyzwoity grajek) w tym meczu nie mógł wystąpić nie miał absolutnie żadnego znaczenia.
Bezapelacyjnie żadnego :lool: :lool: :lool:

Aż jestem ciekaw następnej kolejki. Sędziuje sędzia Musiał ulubieniec warszawskiej publiki. :roll:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 27.10.2016 19:31

Kiepurę już podpuściłem ,teraz dał się wprowadzić w maliny anakin. Znafcy się odezwali.
Nigdzie nie napisałem,że Malarz zrobił dobrze, a Wy piszecie o jakichś pozwać, o Boguskim, wymyślacie kary ....
Ja zapytam tylko obu znafców jedynych sprawiedliwych ... po UJ Kownacki brał piłkę :?: i dlaczego uprzednio odepchnął Guiego :?: Jawnie prowokował aby ktoś go je...ł.
Oczywiście wiem, że ta dyskusja się ciągnie bo dotyczy L w innym przypadku tematu by nie było. Nie raz się szarpią i nieostatni.
Ten temat uważam za zamknięty. Czekam na następny dotyczący oczywiście Legii. Jestem pewien że się odezwiecie.
Czekam....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone