Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2011 15:59

Maciej napisał(a):...Weszły jednak licencje Lech wziął wroniecką ze względu na długi. Owszem ponad połowę splacono ale nie wszystko. Oczywiście nie jest to powód do dumy ale przy przedawnionych długach wierzyciel otrzymujący ponad polowę kasy zazwyczaj jest bardzo zadowolony bo już dawno przestał liczyć na cokolwiek. ....

Do fuzji nie doszło tylko i wyłącznie ze względu na rozliczenia z Drzymałą i planowane udziały w spółce.

.... nie podzialam opinii że w pucharach trzeba kibicować wszystkim polskim klubom, mała schizofrenia jak dla mnie by nie powiedzieć dosadniej ;)
....

1. Przynajmniej jedno przyznałeś, że długi "się zredukowały" :wink:
2. Wkleiłeś artykulik, gdzie napisano nieruchomości Groclinu wartę są kilkadziesiąt baniek, nie czytałeś mojego tekstu wyżej, ze względu na obciążenia nie były tyle warte.
3. Dzieki za diagnozę o schizie.
4. Nie tylko ja mam swoją prawdę, Ty też masz swoją , bo Ci tak pasuje. Ja mam za to o wiele więcej dystansu do tych spraw.
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 02.11.2011 16:08

slapol napisał(a):4. Nie tylko ja mam swoją prawdę, Ty też masz swoją , bo Ci tak pasuje. Ja mam za to o wiele więcej dystansu do tych spraw.

Tu 100 procentowa zgoda, nie mam dystansu do Lecha i wcale tego nie ukrywam.
Inna sprawa, że patrząc na ton Twoich wypowiedzi ciężko uwierzyć, że Ty ten dystans masz ;)
Jeszcze mi się obraź za te schizofrenię to jak nic będzie trzeba nalot na Wroclaw wykonać ;) :lol:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 02.11.2011 17:46

fajna zapowiedź jutrzejszego meczywa

Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 02.11.2011 17:49

Sven napisał(a):fajna zapowiedź jutrzejszego meczywa

Coś te bramki selektywnie dobrane ;)
No i ten finał PP już mogliście zostawić w spokoju ;) :cry:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 02.11.2011 17:53

no jasne ty byś pewnie pokazał z Walencji za Okuki :wink:
Puchar darować - jak to przecież "Puchar jest nasz....."

:lol:

jeżeli mogę - mam nadzieję,że modowie ominą tę krnąbrność
Slapol to generalnie w Twoją stronę ale może ktoś jeszcze się zainteresuje.
Masz blisko, sprawa naprawdę poważna a nie wymagająca wielkich nakładów.
Po ostatnich podwyżkach na Białorusi Ci ludzie naprawdę mają ciężko....

http://www.odraniemen.org/upload_ed/akt ... szenie.pdf
Bruno
Cromaniak

Postnapisał(a) Bruno » 02.11.2011 20:22

slapol napisał(a):Podobna sytuacja istnieje chyba w Zawiszy Bydgoszcz....jest farbowana wyżej i prawdziwa w niższej lidze.
.

wypraszam sobie!! :D
... hydrozagadka wycofała się z rozgrywek....w 2007 roku
i słuch po niej zaginął... wszelaki :D

Teraz mamy tylko jednego, prawdziwego ZAWISZĘ !!!!
Ostatnio edytowano 02.11.2011 21:02 przez Bruno, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.11.2011 20:44

Bruno napisał(a):i słuch po niej zaginął... wszelaki :D

Wszelki Duch 8O W Zaduszki Bruno się odnalazł :wink: :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 02.11.2011 21:03

Londyn powoli zamiera. W powietrzu czuć narastające napięcie. Po ulicach cichcem przebiegają zapóznieni przechodnie. Kto mógł już wyjechał, kto nie mógł też wyjechał. Forpoczty kibiców Wisły są już u bram Londynu. Silniki samolotów z główną falą już sie grzeją. Anglicy ropaczliwie czepiają sie każdej sposobności by osłabić White Star Power, aresztując na lotnisku zawodników Wisły.
Wojna, Wojna, Wojna...
:D

No dobra, wojenka, bitewka, malutkie starcie z wiadomym wynikiem :lol:

jeżeli mogę - mam nadzieję,że modowie ominą tę krnąbrność

Sven, dzięki za informację. Rozumiem, że znasz tą organizację (nie chce mi sie grzebać po internecie i dowiadywać kto i zacz) i jak przeleje pare groszy to nie bedą to pieniądze stracone.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 02.11.2011 21:37

Temat sprawdzony i pewny. W linku który podesłałem są filmiki z akcji Wielkanocnej (bardzo wzruszające zresztą).
Już po liście zakupów widać,że potrzeba artykułów podstawowych a nie nie wiadomo czego.
Rzadko agituję za akcjami tego typu ale tutaj naprawdę ( zresztą chyba wszystkie takie akcje są potrzebne) chodzi o ludzi którzy mają "pod górkę" a niewiele osób działa w ich imieniu.
Jak już pisałem niewiele potrzeba, żeby ludzie o których zapomniano z uśmiechem spędzili święta czując, że ktoś o nich w kraju za który walczyli pamięta.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.11.2011 21:52

Kiepura napisał(a):Anglicy ropaczliwie czepiają sie każdej sposobności by osłabić White Star Power, aresztując na lotnisku zawodników Wisły.
Wojna, Wojna, Wojna... :D

Brak wiz, brak wiz, brak wiz (dla trzech serbskich zawodników)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2011 22:29

Bruno napisał(a):
slapol napisał(a):Podobna sytuacja istnieje chyba w Zawiszy Bydgoszcz....jest farbowana wyżej i prawdziwa w niższej lidze.
.

wypraszam sobie!! :D
... hydrozagadka wycofała się z rozgrywek....w 2007 roku
i słuch po niej zaginął... wszelaki :D

To czas tak szybko leci :?:
Zdawało mi się, że gadaliśmy o tym wczoraj :wink: :lol:
Zamiast słów "sytuacja istnieje" powinno być "sytuacja istniała" :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2011 22:31

Sven napisał(a):...

http://www.odraniemen.org/upload_ed/akt ... szenie.pdf

Dzięki za namiar, zakupów pewnie nie zrobię, ale może jakiś mały przelew.
dubaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dubaj » 02.11.2011 23:23

Sven napisał(a):że dopytam - w czym Dubaj ma rację ?

Odpowiem raz jeszcze: Ty z nieukrywaną dumą czujesz radość, że Was nie lubią, ja po prostu, bez spinania się, wytłumaczyłem skąd się takie "nielubienie" wzięło
dubaj napisał(a):wiesz... jakby Ci to wytłumaczyć...

nie lubi się Legii jak cwanego pupilka szefa w pracy, co to przy nim siedzi. Oficjalnie to niezależny pracownik i się nawet kłóci z szefem... a tak naprawdę to taki przydupas, skarżący się ochronie w firmie, który dzięki temu, dzięki załatwianym wyjazdom, dzięki premiom, dzięki przywilejom, promuje się w firmie jako najlepszy i najbardziej mniamniuśny pracownik.

Takich nikt w firmie nie lubi.

Cała tajemnica - to tak oczywiste, że nie ma się czym podniecać, że ten podlizus jest powszechnie niemal wszędzie, delikatnie mówiąc, nielubiany.

Ale starczy tych dyskusji "że niby trudno to zrozumieć" - wracajmy do tematu Pucharów.

Jutro Legia - Rapid i trzymamy kciuki za Rumunów.

Nie nie... to nie kompleks... jakby ktoś z Warszawy chciał od razu zakrzyknąć.

To i osobiste miłe wspomnienia:
http://www.travelforum.pl/rumunia/4729- ... nie-2.html
oraz
całkowity brak zrozumienia jak można cały rok komuś źle życzyć, obdarzać "niepochlebnym" słowem na stadionie, a dwa dni w roku trzymać za niego kciuki.

Nie da się... smutne jest górnolotne mamienie jakimiś punktami, rankingami dla Polski, skoro każda wygrana geograficznego sąsiada to i kasa na dalsze wzmocnienia tego klubu, jak i coś atrakcyjnego dla młodych jeszcze nie zdeklarowanych kibiców z rejonów kibicowskiej rywalizacji.

Z logicznego i emocjonalnego punktu widzenia... Rapid grać!
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 03.11.2011 08:06

Dubaj poczytaj kilka stron wcześniej. Zostało jasno określone, że fanatyk nie jest w stanie kibicować innej drużynie niż swoja. Doskonale to rozumiem.
Ale bez sensu teraz wałkować to samo.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 03.11.2011 16:06

Widzew jest znakomitą drużyną z mega historią. Półfinał Pucharu Europy rok 83 tego nigdy nie zapomnimy, ani tego, że całymi latami pojedynki Legii z Widzewem to było wydarzenie. Coś na co się czekało. Tak to jest w życiu, że raz sie jest na wozie raz pod wozem. Widzew na tym wozie wkrótce znajdzie swoje miejsce. Ma tradycje, kibiców i oparcie wielkiego miasta. Jest skazany na sukces i znowu będzie rozdawał karty. Moje serce jest przy Legii, ale dziś wieczorem o 21 będę Wiślakiem tak jak w zeszłym roku byłem Lechitą i wiesz co Dubaj. Współczuję Ci.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone