Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 02.05.2015 18:25

Nareszcie mecz kibicowsko godny aspiracji tego miejsca.
Oprawa Lecha - cud, miód, orzeszki.
Mecz wyrównany kwestia czy będzie majster czy mistrz jak dla mnie otwarta.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.05.2015 19:26

:D
będę musiał zadowolić się powtórką, wypogodzenie sprawiło że trzeba było się ruszyć na rower; w dodatku jeszcze rozpoczęte MŚ w Hokeju i piłka zeszła na trzeci plan :?

mam nadzieję, że będzie podwójna korona :)
choć rozjuszony zapewne Lech będzie szukał rewanżu :|
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2015 06:41

Kiepsko to wyglada dla policji

Prawie jak egzekucja.17 sek filmu w trójkę walą do kibola,ktory zapędzil się samotnie i za daleko i w zasadzie jest juz w odwrocie..
Ale nie atakuje bezpośrednio policjantów.
Pytanie do fachowców-gumowa kula może spowodować aż takie krwawienie?
Inny filmik z reanimacji pokazuje,że śp.koles przebiegl całe boisko w poprzek.
dubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dubaj » 03.05.2015 22:57

To może trochę poczytajmy na temat używania tej broni?

"Art. 23. 1. Pocisków niepenetracyjnych miotanych z broni palnej lub urządzeń do tego przeznaczonych można użyć lub wykorzystać je w przypadkach, o których mowa w art. 11 pkt 2–5, 7–11 i 13.
2. W przypadku zbiorowego zakłócenia porządku publicznego użycie pocisków niepenetracyjnych poprzedza się strzałem ostrzegawczym lub salwą ostrzegawczą w bezpiecznym kierunku, z wyjątkiem sytuacji, gdy miałoby to nastąpić w pomieszczeniach, obiektach aresztu śledczego, zakładu karnego, strzeżonego ośrodka lub aresztu w celu wydalenia.
3. Pocisków niepenetracyjnych używa się w celu obezwładnienia osób lub wykorzystuje się w celu obezwładnienia zwierzęcia przez zadanie bólu fizycznego, przy czym nie celuje się w głowę lub szyję."

Tutaj jak Hepik zauważyłeś to była egzekucja (strzał z dość bliska w stronę głowy, szyi - bez żadnego strzału ostrzegawczego) gościa co to sobie pokozaczył na murawie i zawracał już, nie zrobiwszy nic nikomu, uciekając na swoje sektory.

Teraz parę lat będą prowadzić śledztwo policjanci, zresztą koledzy po mundurze tego mordercy, a i tak okaże się, że to był strzał ostrzegawczy i rykoszet pewnie od kretowiska, ot taki tam kolejny nieszczęśliwy wypadek.
Najgorsza dla mnie jest bezkarność tych "ludzi" w mundurach. A to nie pierwszy przypadek bez jakiejkolwiek prawdziwej kary, gdy ktoś ginie lub jest katowany podczas "interwencji" stróżów prawa.

Zresztą o czym my mówimy :roll:
Nawet na forum Cro.pl można ujrzeć zezwierzęcenie i patologie "mundurowych"
Bocian napisał(a):
dubaj napisał(a):Tak jest i tak będzie, bo od kilkudziesięciu lat regularnie na tą niechęć podobni tobie wytrwale pracują.

I tak jest i tak będzie, że podobni tobie będą na komendach robili pod siebie i będą dojeżdżani.
dubaj napisał(a): pamiętając, że "yltelygenci" w mundurach żadną nietykalną świętą krową nie są,

Tak samo jak zjeby i bandyci na trybunach stadionów.

Ich prawo nie dotyczy - dojeżdżają, strzelają bez ostrzeżenia, "przypadkiem" trafiali wielokrotnie w oczy, tak by krew się polała.

No i ta znowu się polała wczoraj. Trafiony zatopiony.

Smutne to :|
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.05.2015 09:53

dubaj napisał(a):Nawet na forum Cro.pl można ujrzeć zezwierzęcenie i patologie "mundurowych"

Za osobiste wycieczki zostajesz odsunięty od forum na tydzień.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.05.2015 10:01

Dalsze komentarze stadionowo - kibicowskie w temacie relacja kibic (kibol) - policja, proszę prowadzić na forach kibicowskich. Jakiekolwiek wycieczki osobiste będą skutkowały miesięcznym banem udzielanym bez ostrzeżenia.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 04.05.2015 10:46

A dlaczego nie można pisać o działaniach służb w kontekście meczów i kibicowania bo o tym temat też jest..?

ED

gdyby się szykowało na bana bez ostrzeżenia to poproszę o informację - chciałbym się pożegnać z bracią w tym wątku oraz zaocznie ponapinac się z okazji mistrzostwa :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.05.2015 12:04

Ponieważ rzadko temu towarzyszy przyzwoite zachowanie. Przykład wyżej.

Tu, tu albo tu można do woli.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2015 12:29

No i jeszcze TU i TU
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 04.05.2015 19:02

Janusz :roll:
takie fora podawać - to zło w czystej postaci - koniec świata Pani Popiołkowa - jeszcze te wcześniejsze fora i onet był ale Twój zestaw - pozamiatałeś

post Dubaja prawdziwy i niestety tak jeszcze długo będzie
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.05.2015 20:56

Janusz Bajcer napisał(a):No i jeszcze TU i TU

A fe... skąd znajomość takich for 8O
Czuje się jakbym przyłapał nastoletniego syna na oglądaniu świerszczyków pod poduszką. :D

Szczególnie to drugie niesmaczne. Spalić serwery a uczestników dożywotnio pozbawić internetu :mrgreen:

[...] To w temacie :roll:

A i jeszcze jakby nie było okazji :wink: to z góry chłodne gratulacje dla tych co zajmą pierwsze miejsce.
No chyba, że jakimś cudem będzie to któraś z drużyn z końca alfabetu to wtedy to co innego :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2015 21:40

Kiepura napisał(a):

Wiem, że są ... i też tam są regulaminy :idea:
Tyle w temacie :papa:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 05.05.2015 09:29

Tymczasem w Katarze robi się coraz ciekawiej... 8O :?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.05.2015 21:49

Janusz Bajcer napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Wiem, że są ... i też tam są regulaminy :idea:

Tia, regulaminy...
Pisuje na forum coś w deseń tego drugiego. :wink:
Pisuje rzeczy też mocno kontrowersyjne.
Jeszcze mi się nie zdarzyło by moderator skasował temat, bo moja wypowiedź nie pasowała do jego poglądów, naginając przy tym regulamin do swoich potrzeb.
dubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dubaj » 11.05.2015 16:49

Rysio napisał(a):
dubaj napisał(a):Nawet na forum Cro.pl można ujrzeć zezwierzęcenie i patologie "mundurowych"

Za osobiste wycieczki zostajesz odsunięty od forum na tydzień.

Zrozumiałem, tematu nie kontynuuje, tym nie mniej pragnę zwrócić Twoją uwagę, że ja nie zrobiłem żadnej wycieczki - ja zacytowałem tylko mega wycieczkę w moim kierunku.... za którą nikt nawet użytkownikowi Bocianowi nie pogroził paluszkiem.

To tyle z mojej strony.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone