Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.04.2015 08:00

kukris napisał(a):Z trudem dostrzegał, że "kandydaci na miszcza" grając z przewagą zawodnika 60 minut nie mogą sobie poradzić z drugoligową drużyną i potrzebują dogryweczki , żeby okazać swą wyższość.

"Zawodowcy" dali radę, dopiero w momencie kiedy drugoligowcy słaniali się na nogach ze zmęczenia... :?
Lech będzie taką samą "topową" drużyną w pucharach jak L... :roll:
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 10.04.2015 08:22

Spokojnie.. :)

Kiedyś też Lech przegrał mecz u siebie z Interem Baku, męczył się z nimi w karnych 9:8 i odpadł ze Spartą Praga, żeby chwilę później nieźle grać z bardzo bogatym wtedy Dnipro, Juventusem, Manchesterem City, Salzburgiem czy Bragą.

To wszystko jest względne. ;)

Fajnie, że będzie ciekawa otoczka finału i gratulacje dla chłopaków z Błękitnych. Obejrzałem ich 4 mecze (CK i LP) i naprawdę fajnie grali w piłkę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2015 08:28

razpol napisał(a):Fajnie, że będzie ciekawa otoczka finału i gratulacje dla chłopaków z Błękitnych. Obejrzałem ich 4 mecze (CK i LP) i naprawdę fajnie grali w piłkę.

W II lidze grają "średnio" tzn. na miejsce w środku tabeli :wink:

http://www.blekitni.stargard.pl/pl_PL/c ... table/id/1
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 10.04.2015 08:41

Właśnie o to chodzi.. Jak Lech grał z Juve czy City to wiadomo, że dawali z siebie 200% i mieli mecz życia, a przeciwnicy 'odbębniali karę'. Tak samo było w przypadku rywalizacji Błękitni - Lech.. Gdyby w 2 lidze grali z takim zaangażowaniem to by nie byli wyżej?

Dla jednych przygoda życia i kariery, dla innych de facto przykry obowiązek.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 10.04.2015 09:51

anakin napisał(a):
kukris napisał(a):Z trudem dostrzegał, że "kandydaci na miszcza" grając z przewagą zawodnika 60 minut nie mogą sobie poradzić z drugoligową drużyną i potrzebują dogryweczki , żeby okazać swą wyższość.

"Zawodowcy" dali radę, dopiero w momencie kiedy drugoligowcy słaniali się na nogach ze zmęczenia... :?
Lech będzie taką samą "topową" drużyną w pucharach jak L... :roll:

Nie zanosi się na to, że kiedykolwiek polska drużyna będzie "topowa" w Europie
Nasze miejsca w pucharach to w/g mnie czasami jedna drużyna w grupie w LM ( bez szans na awans) i wygranie dobrej czyli słabej grupy w LE plus może dwie rundy dalej. Dotyczy to tak samo Legii jak i innych pucharowiczów.
Dwie drużyny w grupie LE to będzie sukces.
Tak wygląda dzisiaj i pewnie długo jeszcze będzie wyglądać pucharowa przygoda polskich zespołów.

Co do finału 2 maja - bardzo dobrze 8)
z drugiej strony myślę, że gdyby Lech wczoraj przegrał to byłoby też po walce o mistrzowstwo a tak gdyby jakimś cudem udało im się wejść przed podziałem na 1 miejsce a potem nas powieść w finale PP .. no ale to tylko fantasy heh :wink:
Bilecik na finał ogarnięty :D
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 10.04.2015 09:59

Generalnie Legia w tym sezonie w pucharach w sumie zrobiła co mogła (w sensie optymalnie, bo mogła zrobić coś ponad i mogła zawieść w grupie).
Jakby dwie polskie drużyny zaliczały takie starty w pucharach to nie byłoby źle według mnie..
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.04.2015 13:11

Sven napisał(a):Nie zanosi się na to, że kiedykolwiek polska drużyna będzie "topowa" w Europie
Nasze miejsca w pucharach to w/g mnie czasami jedna drużyna w grupie w LM ( bez szans na awans) i wygranie dobrej czyli słabej grupy w LE plus może dwie rundy dalej. Dotyczy to tak samo Legii jak i innych pucharowiczów.
Dwie drużyny w grupie LE to będzie sukces.
Tak wygląda dzisiaj i pewnie długo jeszcze będzie wyglądać pucharowa przygoda polskich zespołów.

Ależ ja to wiem.
Miałem na myśli pompowanie balonika, jakiego jeszcze niedawno byliśmy świadkami w Lidze Europejskiej.
Fakty są niestety nieubłagane - jeszcze długo będziemy w czarnej doopie w tym temacie.

Z punktu widzenia kibica zdecydowanie korzystniejsze jest wczorajsze zwycięstwo Lecha.
Daje to nadzieję na jakie takie emocje w finale.
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 10.04.2015 16:50

Służby porządkowe w Wa-wie i tamtejsza policja też się cieszą na taki finał :D :D .
Wszyscy znamy w jak kulturalny sposób i z jakim zaangażowaniem kibicują tym drużynom ich najzagorzalsi "kibice". :D
zibi.s
Cromaniak

Postnapisał(a) zibi.s » 10.04.2015 20:13

kukris napisał(a):Nie........Kowal był w porzo.
O głównym komentatorze pomilczę raczej.
Ma chłop jakiś problem. Może sympatyzuje z Kolejorzem (albo z PKP :D ).
Z trudem dostrzegał, że "kandydaci na miszcza" grając z przewagą zawodnika 60 minut nie mogą sobie poradzić z drugoligową drużyną i potrzebują dogryweczki , żeby okazać swą wyższość.
Brawo Błękitni. Mina trenera Skorży w trakcie meczu i rozdygotane z emocji palce u jego rąk, to bezcenny widok. :) Niezauważalny w trakcie ligowych spotkań.

Kowal był w porzo, ale w pierwszym meczu. Z resztą zgadzam się w 100 %
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 10.04.2015 22:43

kukris napisał(a):Służby porządkowe w Wa-wie i tamtejsza policja też się cieszą na taki finał :D :D .
:D

Już to przerabialiśmy.

Minister zapyta kto dobierał drużyny do meczu, policja nie będzie miała łączności, a straż wody w sikawkach :D
Przesuną na Łazienkowską.

A i stawiam dolary przeciw orzeszkom, że na tym forum przeczytacie, że nie jest to stadion do rozgrywania takich meczów i w ogóle to jest do czego innego stworzony. :lol:
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 11.04.2015 07:06

Kiepura napisał(a):
kukris napisał(a):Służby porządkowe w Wa-wie i tamtejsza policja też się cieszą na taki finał :D :D .
:D

Już to przerabialiśmy.

Minister zapyta kto dobierał drużyny do meczu, policja nie będzie miała łączności, a straż wody w sikawkach :D
Przesuną na Łazienkowską.

A i stawiam dolary przeciw orzeszkom, że na tym forum przeczytacie, że nie jest to stadion do rozgrywania takich meczów i w ogóle to jest do czego innego stworzony. :lol:

To nie jest stadion. To jest biurowiec z funkcją rozgrywania meczów.
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 11.04.2015 16:36

"...Wiadoma rzecz, stolica
I każde słowo zbędnem.
I w ogóle i w szczególe
I pod każdem innym względem..."
A ja kocham Legię w takie dni jak dzisiaj :D Udał się chłopcom wypad do Gdańska :)
Miłego wieczoru życzę :lol:
Stasiek18
Cromaniak

Postnapisał(a) Stasiek18 » 11.04.2015 17:15

Legioniści padali jak muchy:)
Kucharczyka,Guilherme czy Lewczuka(przy bramce "nieuznanej")wystarczyło dotknąć palcem i padali "nie żywi"
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 12.04.2015 09:43

hmm nie jest dobrze
coś łysy przekombinował bo nie chce mi się wierzyć, że Rado miał aż taki wpływ na wszystko w klubie :wink:

no nic się zobaczy - klątwa 3 mistrzostwa nadal aktualna
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 12.04.2015 10:29

Sven napisał(a):no nic się zobaczy - klątwa 3 mistrzostwa nadal aktualna

ostatnio nie jestem na bieżąco z ligą PL, ale ciekawe że mimo różnych wpadek, o których słyszę, czytam L nadal na czele :lol:
fajnie wygląda Forma w tabeli Extraklasy po 26 meczach, Zawisza ostatnie 5 meczów "Z" (gdy odwrócić tabelę...)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone