Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak
Re: T-Mobile Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.05.2015 20:53

Sven napisał(a):
Kiepura napisał(a):Panowie dajcie spokój, bo zaraz wpadnie Dario i poleci Wam tekstem o kompleksach i STOLICY i takie tam :lool:

Przerabiałem to trzy razy w ostatnim czasie :twisted:

Pan G. to sędzia w dobrej dyspozycji, znaczy dyspozycyjny. :roll:

piłka trafiła w rękę - karny :lol:

Kiepura my jeszcze nie jesteśmy mistrzami i raczej się nie zanosi, że będziemy.
Więc mistrzostwa nie kupiliśmy.

Sędzia Gil podjął taką a nie inną decyzję i należy ją uszanować.
:lol:

E, tam ja tylko ostrzegałem innych :lol:
Nic nie pisałem o kupowaniu mistrzostwa, ale skoro tak twierdzisz :mrgreen:

Struktura klubu a kibice to dwie różne sprawy.
Leśny jest pod murem, wie jak się skończyło przeinwestowanie w Wiśle, wie czym pachnie brak pucharów, czy choćby LE. I nie zdziwiłbym się gdyby posuwał się do różnych, niekoniecznie pozaprawnych sztuczek, by osiągnąć cel. I niestety z zewnątrz wygląda to słabo, gorzej niż w 2006 roku z Zagłębiem.
A piszę to jako chłodny obserwator, bo wbrew pozorom mojej ironiczno złośliwej tfurczości na tym forum jakoś specjalnie antylegijny nie jestem.

Wasz problem jest taki, że ani jako kibice ani jako klub nie odcięliście się od 1993 roku.
I idziecie w zaparte w każdej sytuacji.
Dlatego wciąż można bić w Was jak w bęben przy każdej nadarzającej się okazji. :?

Teraz trwa u nas pół żartem pół serio dyskusja jakim cudem wygramy z Lechem w ostatniej kolejce :D
Ja mam jednak ironiczne wrażenie, że Wasi piłkarze bardziej nie chcą mistrzostwa niż nasi pucharów.
Tak więc dużo może się rozstrzygnąć za półtora tygodnia. :roll:

A karnego nie było. Czas gdy ręka = karny dawno minął.

dario7 napisał(a):Kiepura, jestem.

Wiedziałem, że na Ciebie można liczyć. :papa:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 23.05.2015 19:18

W zasadzie nigdy nie komentowałem decyzji sędziów, tylko odpowiadałem co niektórym na zarzuty, ale tym razem pójdę w Wasze ślady.

Panowie krzycze, tzn sprawiedliwi kibice :lol: czy dziś był karny na Broziu i czy był faul na Orlando, tuż przed polem karnym czy nie?

Odwagi bo i tak wynik poszedł w świat :mrgreen:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 24.05.2015 07:44

Skandal
jaga kupiła mecz. ..
takiego wałka już dawno nie widziałem. .
panie Probiez gdzie jest duch sportu. .
I czekam na głosy oburzonych ..tych samych którzy byli tak zdegustowani tydzień temu. ..
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.05.2015 08:13

No, ja jestem oburzony albo raczek wk... :evil:

Tyle, że mecz spuściło celowo kilku pracowników Wisły biegających w koszulkach po boisku :?
Jagiellonia nie ma nic do rzeczy.
Trafiło się ślepej kurze ziarno.

Błąd sędziego, hmm miał być remis wyszło chłopakom inaczej.

Sven napisał(a):I czekam na głosy oburzonych ..tych samych którzy byli tak zdegustowani tydzień temu. ..

Jak Legia stanie się ofiarą seryjnych błędów sędziego w kluczowych meczach to zrozumiesz dlaczego jest taka a nie inna reakcja.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 24.05.2015 08:44

Kiepura mówimy o tym samym - wpłynięciu przez decyzję sędziego na wynik meczu w końcówce...
Różnica jest taka, że jak trafi to Legię to ból d... w całej Polsce a jak np Jagę to zacytuję onet " polemiczna bramka"

nie oglądałem wczoraj J-W ale skoro twierdzisz, że wasze wkłady odpuściły to całkiem możliwe...
Błąd sędziego był wczoraj ale tydz temu to już nie błąd sędziego ?

Pisałem to już nie raz - poziom w eklapie trzymają tylko trybuny. Czarni to najsłabszy element tej układanki.
Ciekawe jak Leszki dzisiaj w Gdańsku.
No i zapowiada się bardzo ciekawa środa ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.05.2015 09:20

Sven napisał(a):Kiepura mówimy o tym samym - wpłynięciu przez decyzję sędziego na wynik meczu w końcówce...
Różnica jest taka, że jak trafi to Legię to ból d... w całej Polsce a jak np Jagę to zacytuję onet " polemiczna bramka"

Można powiedzieć, że przez błąd sędziego Jaga dostała dwa punkty, które zabrano jej w Warszawie.
Pozornie jeden za jeden.
Ale spójrz na tabelę. Gdyby w Warszawie i w Białymstoku był remis to gdzie bylibyście Wy a gdzie Jaga ?
Co Legia zyskała na karnym a co Jagiellonia na spalonym ?
Oczywiście w kontekście celów.
Legia musi być mistrzem, Jagiellonia o tym tylko gada.
I tu jest klucz do zrozumienia innego spojrzenia.

Onet napisał, że polemiczna bramka ?
:lool:

Ale poczekamy co dzisiaj czarni odwalą w Gdańsku.
Życie bywa przewrotne i zaskakujące :roll:

Środa, no może być ciekawie...
Kto wybierał drużyny do tego meczu ? :lol:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 24.05.2015 09:41

Kiepura patrząc na tabelę to w tym sezonie nikt nie zasługuje na MP... my też
Czy my musimy być MP ? niekoniecznie ale byłoby miło ;)
I już dzisiaj tak chętnie bym się nie zakładał ;)
Berg z trenera, który w tamtym sezonie poukładał taktykę i dobrze poustawiał piłkarzy a Berg już z końcówki tego roku i całej wiosny to dwóch trenerów.... Leśny ma ból głowy..

Do tego dochodzi Duda który miał wejść na II połowę i zmienić losy spotkania ;)

Myślę, że dzisiaj nie będzie kręcenia ... co najwyżej "pomyłka".
No pewnie, że ciekawie... "przyjaciele" WKS i "bracia" Ukraińcy ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.05.2015 19:27

Sven napisał(a):Czy my musimy być MP ? niekoniecznie ale byłoby miło ;)

Legia nie, bo ma zawodników na sprzedaż do zrównoważenia budżetu.
Leśny, obojętnie czy jest słup czy nie, jest pod ścianą.

Interwencja Gostomskiego w końcówce :roll:

Czy ja dobrze widziałem trans Lecha ?

"coś tam, coś tam po mistrzostwo coś tam coś tam" 8O
To już nie po majstra ? :D
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 24.05.2015 21:11

Napisałem ostatnio dwa posty i żaden z panów: Anakin, Alias21, Razpol, Rafalisko, Mirek68, Kiepura itd nie miał na tyle odwagi aby być uczciwym i sprawiedliwym.

Żenada, zakompleksienie, fałszywość.

Tym brakiem reakcji potwierdziliście swoją stronniczość i antypatie terytorialne.

Z Panami już pisał nie będę :mrgreen: :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.05.2015 21:28

dario7 napisał(a):Napisałem ostatnio dwa posty i żaden z panów: Anakin, Alias21, Razpol, Rafalisko, Mirek68, Kiepura itd nie miał na tyle odwagi aby być uczciwym i sprawiedliwym.
Tym brakiem reakcji potwierdziliście swoją stronniczość i antypatie terytorialne.

Otóż wyobraź sobie, że Pan Anakin nie oglądał meczu, więc w przeciwieństwie do tych, którzy zawsze i wszystko wiedzą najlepiej, a pochodzą z jedynego prawdziwie uciemiężonego i słusznego miejsca w tym kraju, Pan Anakin nie wypowiada się w tematach o których wiedzy nie posiada.

Pan Anakin posiada poza tym szereg kompleksów, jak to bywa w przypadku człowieka prostego, nie obytego ze światem (miejsce zamieszkania nie jest tutaj bez znaczenia).

Poza tym Pan Anakin nie zauważył, żebyś próbował personalnie prowadzić tu jakąkolwiek polemikę z kimś innym niż Pan Kiepura.

Co do jedego masz rację.
Pan Anakin potwierdza swoją stronniczość i antypatię do miejsca, w którym w czasach kiedy w KG królowie ze złotych zastaw jadali, w miejscu tym jeszcze z dzidami za bizonami biegali....

Ale skoro już pytasz to Pan Anakin Ci odpowie.
Wałek jak ta lala w Białymstoku (Pan Anakin widział powtórki).
Ale wał na Legii - kilka leveli wyżej. .

:papa:
Ostatnio edytowano 24.05.2015 21:36 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 24.05.2015 21:33

dario7 napisał(a):Napisałem ostatnio dwa posty i żaden z panów: Anakin, Alias21, Razpol, Rafalisko, Mirek68, Kiepura itd nie miał na tyle odwagi aby być uczciwym i sprawiedliwym.

Broź to się z głodu o własne nogi przewrócił, więc co tu komentować i do czego się odnosić? Zresztą w wywiadzie sam zawodnik stwierdził, że nogi mu się skrzyżowały i się przewrócił. Sa natomiast powinien z czerwoną wylecieć za to co bez piłki zrobił Matrasowi. Ale wracając do rzekomego faulu na Sa to wcześniej bardziej na karnego zasługiwał faul Furmana na Frączczaku.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 24.05.2015 21:45

Hahaha, uśmiałem się na koniec tygodnia. :mrgreen:

Uczciwość, sprawiedliwość, zakompleksienie, stronniczość.. :oczko_usmiech:

Powiał stołeczny wiatr... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2015 21:57

Nie umiem się z Tobą nie zgodzić.... :mrgreen: (patrz wytłuszczona czcionka)......
Odwagi mi nie brakuje.... :smo:
Co do reszty inwektyw...no cóż....znowu się zgodzę...nie będę Ci robił pod górkę i nie będę również pisał z Tobą.... :smo:
Jesteś zaślepiony swoim klubikiem....masz taką receptę na życie...Twoja sprawa.... :smo:
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 25.05.2015 14:16

Lech widać idzie na mistrza - prowadzi, a 2 ostatnie spotkania ma ze słabeuszami.
Mam nadzieję, że "drukowanie" już Legii nie pomoże. :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 25.05.2015 14:30

Bez przesady, że ze słabeuszami, łatwo nie będzie, może nawet ciężej niż było ze ścisłą czołówką.
Passy zwycięstw i porażek pokazują, że jednak nierealne jest, aby wygrali wszystko do końca.. :/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone