Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 21.05.2015 09:00

orson napisał(a):Jakoś w meczu ze Śląskiem jak Brzyski dostał czerwo za nic to komentarzy nie było...

Ręka była - sędzia gwizdnął i tyle...

Pamiętaj również, że ze Śląskiem gol na 1-1 padł po faulu (komentarzy też chyba nie było), a ręka w polu karnym to jeszcze nie karny.. ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2015 09:23

Podobno jest pomysł aby zmienić nazwę tego klubu..Już nie Legia.....Drukarz-Stolica..... :smo:

Zastanawia mnie jedno...jaki mają plan żeby przekręcić Lecha...?
Mam nadzieję że nie dadzą rady..... :evil:
GOLDEN
Cromaniak
Re: T-Mobile Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 21.05.2015 09:29

Alias21 napisał(a):Z takim składem sędziowskim to LZS Kacze Doły mógłby wygrać z Barceloną.

Moim zdaniem bardziej z Realem. :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.05.2015 09:33

jasne, nietrafiona setka przez Jagę, to również zapewne wina sędziego :lol:

mz powiedzmy powinien być remis...
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 21.05.2015 09:38

A moim zdaniem powinien być jakikolwiek wynik, ale wywalczony tylko i wyłącznie przez piłkarzy na boisku. ;)
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 21.05.2015 10:15

Alias21 napisał(a):Podobno jest pomysł aby zmienić nazwę tego klubu..Już nie Legia.....Drukarz-Stolica..... :smo:

Zastanawia mnie jedno...jaki mają plan żeby przekręcić Lecha...?
Mam nadzieję że nie dadzą rady..... :evil:

angażujemy służby sanitarne które zamkną stołówkę Lecha, możliwa jest też blokada dróg żeby nie dojechali na mecze, w skrajnych przypadkach hackujemy smatrfony i przestawimy budziki żeby zaspali .... cały plan jest zawarty w broszurce możliwej do kupienia pod stadionem... trwa akcja pozyskania wolontariuszy ( oficjalne pismo i papiery do CV)..zapraszamy

po prostu kupimy wszystko w lidze i od wszystkich :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2015 10:20

Gratuluję Ci dobrego samopoczucia.... :smo:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 21.05.2015 10:51

dziękuję jest pysznie :)

Leśny z Miodulskim potwierdzili, że oddamy punkty na przyszłoroczny finał WOŚP dzięki temu każdy klub na świecie będzie mógł pomóc potrzebującym oraz dokupić sobie te punkty. Do tych punktów dodamy też 58 punktów od koszykarzy, jedną tercję od hokeistów, dwie bramki piłki wodnej, i 3 KO od bokserów
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 21.05.2015 13:44

Bocian napisał(a):Usłyszysz jedynie, że jak ci sie nie podoba to wyp... :)
Słyszałem to dziesiątki razy w takich przypadkach.

Aby poczuć podniecenie z nadchodzącą podróżą. :mrgreen:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 21.05.2015 16:11

orson napisał(a):Karny to jeszcze nie gol. A prawda taka, że gdyby to nie była Legia to takiego płaczu by nie było. Jakoś w meczu ze Śląskiem jak Brzyski dostał czerwo za nic to komentarzy nie było...

Ręka była - sędzia gwizdnął i tyle...

(L)

Skoro to takie błahe jak twierdzisz to co powiesz na oświadczenie Bońka
Boniek napisał(a):(...) Jednak dopuszczenie sędziego asystenta meczu Legia Warszawa – Jagiellonia Białystok, Piotra Sadczuka do prowadzenia spotkania odbyło się w dwuznacznej sytuacji. Pan Sadczuk nie zdał egzaminów z przygotowania fizycznego w marcu tego roku. Tydzień przed meczem Legia – Jagiellonia – w okolicznościach, które musimy wyjaśnić – takie egzaminy miał pomyślnie zdać. (...)

Zwróciłem się do przewodniczącego Polskiego Kolegium Sędziów o jak najszybsze wyjaśnienie tej sprawy. Do czasu jej rozstrzygnięcia, wnioskuję do Polskiego Kolegium Sędziów o natychmiastowe zawieszenie Pawła Gila i Piotra Sadczuka w sędziowskich obowiązkach. Sam przewodniczący Przesmycki wobec braku nadzoru nad sędziowską obsadą, został upomniany przeze mnie naganą.

Czyli jednak jest coś na rzeczy i zaczyna pachnieć coraz bardziej brzydko. Dodatkowo o czym wspomniali w Lidze+ Extra, w zaleceniach i filmikach poglądowych przed sezonem dla sędziów, takie sytuacje jak wczorajsza, nie kwalifikują się na karanie rzutem karnym.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.05.2015 17:14

Obrazek

Jeden z lepszych wałków jakie widziałem..... :roll:

Ale najbardziej mnie dziwi, dlaczego L się dziwi, że cała Polska ich nienawidzi.....
No, ale przedmiot pt. palenie głupa jest chyba drugim (po odwracaniu kota do góry ogonem) przedmiotem obowiązkowym na egzaminie gimnazjalnym w mieście wybrańców. :roll:

Mam nadzieję, że Lech utrzyma tę przewagę i L odbije się czkawką wczorajsza drukarnia. :evil:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 21.05.2015 17:48

Ależ nikt się nie dziwi ....
jakoś nie słyszałem o walowaniu jak tydz temu Lech ze spalonego strzelił ....
Jakie palenie glupa...
Jak był wal to rozumiem ze odpowiednie służby się tym zajmują. .
chyba że prokuratura i sądy też są w naszej kieszeni. ..

ed. W co uderzyła piłka ?
Czy zagranie ręka na polu karnym kwalifikuje się na rzut karny ?

A może my zaplacilismy temu grajkowi za wystawienie ?...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.05.2015 19:02

Pełno dziś w necie jakichś "bzdur" na ten temat:

Bilans pomyłek krzywdzących i pomagających danemu klubowi, jak ze szczęściem i pechem, które w każdym sporcie są nieodzowne, powinien się zerować. Tymczasem w wypadku Legii przeważają sędziowskie koła ratunkowe.
Problem w tym, że żaden inny klub nie jest tak obdarowywany przez sędziów jak Legia.

1.Z Jagiellonią dwa punkty załatwił pan Gil (gdyby nie karny byłby remis, więc legioniści jeden punkt by wywalczyli).
2.Ze Śląskiem punkt Legii zapewnił pan sędzia Adam Lyczmanski, któremu się oko przymknęło, gdy Orlando Sa sfaulował zamierzającego wybić piłkę Piotra Celebana i w ten sposób wyrównał na 1-1 Tomasz Jodłowiec.
3.W ostatnim meczu z Wisłą przy Łazienkowskiej asystent Mariusza Złotka przegapił spalonego Michała Żyry, który asystował przy samobójczym trafieniu na 2-2, a wcześniej - przy bramce na 1-1 - sam Złotek nie zauważył zagrania ręką Żyry i w ten sposób kolejny punkcik "sędziowski" trafił do koszyczka Legii.
4.Jesienią w Krakowie Legia wygrała 3-0, ale najważniejszy, pierwszy gol padł z metrowego spalonego. Dwa kolejne trafienia miały miejsce w doliczonym czasie gry, gdy Wisła się odkryła, chcąc odrobić stratę.
5.Przy pierwszej tegorocznej wyprawie do Wrocławia, gwizdek arbitra też brzmiał fałszywie. Legia wygrała 3-1, ale drugą bramkę Tomasz Jodłowiec strzelił ręką.

Trochę za dużo tych pomyłek. I trudno później odciąć się od kontekstu, że Legia ma swojego szefa rady nadzorczej Ekstraklasy SA - jest nim współudziałowiec klubu Maciej Wandzel, a za moment dyrektor z Łazienkowskiej Dariusz Marzec ma zostać prezesem Ekstraklasy SA.

Ale ja tam w to nie wierzę.
Musi jakiś zakompleksiony dziennikarzyna to pisał, bo aż kapie nienawiścią. :lool:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 21.05.2015 19:24

Sven napisał(a):Ależ nikt się nie dziwi ....
jakoś nie słyszałem o walowaniu jak tydz temu Lech ze spalonego strzelił ....
Jakie palenie glupa...

Jak Legia strzeliła w meczu ze Śląskiem gola po ewidentnym faulu Sa to też nikt tego długo nie wałkował.

ed. W co uderzyła piłka ?
Czy zagranie ręka na polu karnym kwalifikuje się na rzut karny ?

Uderzenie piłki w rękę to nie to samo co zagranie piłki ręką. Liczy się intencja. W tym przypadku intencji nie było. Także bliska odległość między zawodnikami spowodowała, że obrońca, miał mało czasu na zabranie ręki i widać na filmie, że próbował to robić. Jeżeli twiedzisz, że wszystko było w porządku to dlaczego Gil i jego sędzia liniowy zostali zawieszeni?
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 21.05.2015 19:32

Kiepura, jestem.

gdy Lech strzelił bramę z dwumetrowego spalonego nie było tu mojego komentarza i chyba nikt tu nie podnosił krzyku jak się KUPUJE mecze. Teraz wszyscy widzą jak Legia załatwiła :lol: sobie mistrza.
Jeszcze nie wiem czy Lech dzieki tej bramce zdobedzie I miejsce czy nie, ale wiem, że ręka w polu karnym powiekszająca powierzchnię ciała skutkuje EWIDENTNYM karnym. Oczywiście karny to jeszcze nie gol, wprost odwrotnie do gola ze spalonego.

Panowie może Was krzyk spowoduje powołanie komisji parlamentarnej oraz do dożywotniego więzienia dla sprawcy (zawodnika Jagi) i sędziego. Jeśli chodzi o mnie, to jestem za.

Prypomnę dla sprawiedliwości, że identyczną sytuację mieliśmy w meczu ze Śląskiem kiedy był karny za "zagranie" ręką Dossy.

A może podyskutujecie czy Legia nie została skrzywdzona za czerwień Brzyskiego, albo za brak reakcji sędziów gdy w meczu z Pogonią Murawski celowo wybił piłkę z linii bramkowej.

W żadnym z tych przypadków nie płakałem.

Wiem, że nie podyskutujecie, bo Legii należy z zasady dop...lić. :mrgreen: taka Wasza kibicowska sprawiedliwość.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone