Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 11.04.2014 10:18

No ja zakładam, że to właśnie LN stanie się mimo wszystko miejscem na eksperymenty. Jeśli dobrze pamiętam, to w cyklu dwuletnim (!) reprezentacja będzie miała maksymalnie (najczęściej mniej) 9 oficjalnych terminów na mecze towarzyskie.
Ktoś zauważył też ciekawą rzecz - spowoduje to spore ograniczenie meczów z drużynami spoza Europy, dlatego przypuszcza się, że większość ekip starało się będzie rozgrywać mecze towarzyskie z rywalami z innych kontynentów. :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.04.2014 10:41

razpol napisał(a):No ja zakładam, że to właśnie LN stanie się mimo wszystko miejscem na eksperymenty. Jeśli dobrze pamiętam, to w cyklu dwuletnim (!) reprezentacja będzie miała maksymalnie (najczęściej mniej) 9 oficjalnych terminów na mecze towarzyskie.

Gdzieś czytałem, że dużo mniej. W praktyce 2-3 spotkania.
razpol napisał(a):Ktoś zauważył też ciekawą rzecz - spowoduje to spore ograniczenie meczów z drużynami spoza Europy, dlatego przypuszcza się, że większość ekip starało się będzie rozgrywać mecze towarzyskie z rywalami z innych kontynentów. :)

Np. ze wspomnianym Singapurem. Z takimi drużynami gra nam się dobrze i wysoko wygrywamy. :)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 11.04.2014 10:44

walp napisał(a):Gdzieś czytałem, że dużo mniej. W praktyce 2-3 spotkania.

No 9 to miał być max przy wielu sprzyjających okolicznościach. Te 2-3 spotkania pewnie są realne, ale w kontekście jednego roku, a nie dwóch lat?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.04.2014 23:03

slapol napisał(a):
Kiepura napisał(a):...
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 0 : 2....

Zgody zgodami, ale Ty mnie Kiepura chyba nie lubisz :wink: :roll:
Sorry za OT :oops:

E, no jak nie lubię jak lubię.
I nawet zwycięstwa Wam życzę.
Ino chłodno kalkuluje.
Lechia też zgoda, Wy i tak nie spadniecie a oni jak wygrają to w ósemce będą.
Takie kalkulacje w ostatniej kolejce. :roll:

A na koniec to te moje kalkulacje tyle warte, że z kolegami warszawskimi w naszej lidze typerów o utrzymanie walczę.
Heroicznie zresztą :lol:

Więc pewnie wygracie. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2014 23:09

Kiepura napisał(a):..... Wy i tak nie spadniecie a oni jak wygrają to w ósemce będą...

Taaa... będą w ósemce i tego Im życzę, ale to że My nie spadniemy...w ciemno nie biorę...widząc ostatnie nasze k.....a poczynania :? :wink: :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.04.2014 23:11

Czyli, nikt więcej oprócz razpola, nie ma nic do powiedzenia w temacie Ligi Narodów?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2014 23:26

walp napisał(a):Czyli, nikt więcej oprócz razpola, nie ma nic do powiedzenia w temacie Ligi Narodów?

W tym temacie podzielam Twoje zdanie Walp, dla nas to dupa, kasa odpłynie w kierunku Federacji i silniejszych reprezentacji jeszcze bardziej dzieląc finansową przepaść miedzy najbogatszymi i m.in. nami :?
Nie podniesiemy naszego prestiżu, kasy i zainteresowania grając w "8" koszyku :wink:
Myślę, trzeba spytać inaczej - czy My z obecnym poziomem REPREZENTACJI wogóle łapiemy się do jakiegokolwiek koszyka... :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.04.2014 17:06

Miejsce naszej reprezentacji w tych rozgrywkach to jedno, kontrowersje związane z utworzeniem turnieju to drugie.
Ciekaw jestem co się stało, że od października ubiegłego roku Prezes zmienił diametralnie zdanie i po kongresie powiedział:
Tak, to idzie w dobrym kierunku. Mecze towarzyskie traciły na znaczeniu, w efekcie spadała wartość reprezentacji narodowych. Oczywiście to nie jest tak, że dzisiaj piłkarska Europa ogłasza triumf, bo "wyskoczyła" z czymś rewolucyjnym. Pomysł zrodził się wcześniej, był już gotowy projekt. Braliśmy udział w różnych warsztatach i spotkaniach, każdy został odpowiednio poinformowany. Teraz pozostawała głównie kwestia tego, żeby poszczególne federacje przekazały swoje prawa do UEFA na następne cztery lata.

Paradoksalnie, może wyjść to nam na dobre, jeśli chodzi o awans do ME. Nawet jeśli trafimy do ostatniej dywizji, to z Armenią, Albanią i Litwą, łatwiej będzie wywalczyć dziką kartę, dająca awans do finałów. :)

P.S.
żeby nie było OT - mam nadzieję, że Zawisza wykorzysta dziś atut własnego boiska i wygra z Ruchem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2014 18:20

W Lubinie sędzia zepsuł mecz przez karnego i czerwona kartkę po teatralnym upadku jakiegoś warszawskiego ogórka...Zagłębie nie jest rywalem Legii i Legia bez pomocy sędziego zapewne wygrałaby więc po co to ?
Łysy z gwizdkiem zaś nie pokazał żółtej kartki jakiemuś Dudzie, który notoryczne fauluje w środku pola...żenada :!:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.04.2014 19:17

i Wisełka popłynęła u siebie z Podbeskidziem :roll:
Ruchu przebudzenie po ostatnich klapach :la:

ładna walka o króla strzelców się wytworzyła...
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 12.04.2014 19:59

alechandro napisał(a):...Zagłębie nie jest rywalem Legii i Legia bez pomocy sędziego zapewne wygrałaby więc po co to ?

No właśnie, za takie błędy niby w interesie Legii od razu karałbym sędziego dyskwalifikacją. Legia tego nie potrzebuje wy sędziowskie palanty.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.04.2014 16:05

Kiepura napisał(a):A na koniec to te moje kalkulacje tyle warte, że z kolegami warszawskimi w naszej lidze typerów o utrzymanie walczę.
Heroicznie zresztą :lol:

Więc pewnie wygracie. :D

A nie mówiłem. :mrgreen:

walp napisał(a):A co Wy o tym myślicie

A. Kasa.
B. Działać będzie jak bank. Bogatsi będą jeszcze bardziej bogatsi i lepsi, biedni będą biedniejsi i gorsi.
C. Jedyny plus to, że będziemy zamiast meczów o nic, w których nikomu nic się nie chce będą grali mecze o coś w których również nikomu nic się nie będzie chciało.

Sven napisał(a):Mistrzostwo zostaje w Warszawie

Ja tu pisałem jesienią (w odpowiedzi na Twój post), że albo przegracie to mistrzostwo sami ze sobą albo będziecie rywalizowali z nami. Ale to miałoby być wiadome na wiosnę po dwóch meczach. W podtekście miały być spełnione dwa warunki.
A. Będzie nowy napastnik.
B. Smuda nie zajedzie drużyny w czasie przygotowań jak to ma w zwyczaju.
Oba warunki nie zostały spełnione + okoliczności pozasportowe.

te kiero napisał(a):i Wisełka popłynęła u siebie z Podbeskidziem

Patrz punkt B powyżej. Obawiałem się, że on ich zajedzie. Jak zwykle. Ale żeby aż tak 8O
On jest jednak niewyuczalny amator o ogromnie rozwiniętym ego.
------------------------------------

Kawał niezłego meczu w Liverpoolu.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 13.04.2014 21:09

alechandro napisał(a): jakiegoś warszawskiego ogórka...

nie umiesz inaczej :?: musisz obrażać ludzi :!: żenada :mrgreen:

Kiepura
chyba spłycasz temat z tym zajeżdżeniem jakoś w stolicy nie było tego widać, ale przegrać z trzema ostatnimi drużynami to rzeczywiscie kompromitacja. Mnie się wydaje, że brak Wam serca i jakości.
Oczywiście....tablet....i.... 8O
Ostatnio edytowano 14.04.2014 18:08 przez dario7, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2014 23:39

dario7 napisał(a):przegrać z trzema ostatnimi dróżynami to rzeczywiscie kompromitacja.

Ja tu w poście widzę też kompromitację :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2014 23:42

alechandro - dario 7 ma rację, przestań obrażać ludzi :idea:

dario7 napisał(a):
alechandro napisał(a): jakiegoś warszawskiego ogórka...

nie umiesz inaczej :?: musisz obrażać ludzi :!: żenada :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone