Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 25.10.2013 14:53

Będę się upierał przy swoim.

"W ostatnim czasie małopolscy policjanci zatrzymali 30 pseudokibiców zajmujących się handlem narkotykami na dużą skalę. Są to osoby deklarujące sympatię dla dwóch dużych krakowskich klubów piłkarskich. Jak widać, w grupach przestępczych ważniejszy jest interes niż przynależność klubowa. Zatrzymanym grozi nawet 10 lat więzienia."

"Żmudne i drobiazgowe zbieranie materiałów pozwoliło na wydanie postanowienia o przedstawieniu zarzutów wobec 6 osób. Do sprawy zostało zatrzymane 4 osoby, 2 pozostałe są poszukiwane."

Czyli wśród zatrzymanych 30 kibiców 6 dostało zarzuty.

Dla mnie medialna manipulacja.Fakt o ilości zatrzymanych na końcu. W świat idzie owa 30 która kibicuje.
No nic ja swoje a Ty swoje. Jak zawsze zresztą.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.10.2013 15:02

Kłania sie wiedza dotycząca działań operacyjnych i przeprowadzania akcji policyjnych. Ale to sprawy nie na to forum. Na żadne forum. Co innego wiedza operacyjna a co innego dowody w sprawie pozwalające na wydanie postanowienia o przedstawieniu zarzutów przez proroka. Co innego zatrzymanie, co innego sanki. To tyle.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 25.10.2013 20:20

realista2 napisał(a):Siatkówka czy piłka ręczna to niszowe dyscypliny w które nikt nie angażuje dużych pieniędzy dlatego jako tako sobie jeszcze radzimy. Piłka nożna to wielkie pieniądze dlatego jest nam tak ciężko. Turcy zapłacili za Mierzejewskiego ponad 5 mln EUR, a ile kosztował najdroższy piłkarz Legii ? Za Vdrlojaka dali 1 mln EUR. Najlepsi operują dziesiątkami milionów my, grami tysiącami. Gdyby wolność zawitała do nas w latach sześćdziesiątych to Legia i Górnik z tamtych czasów bez Deyny, Gadochy, Lubańskiego, Sołtysika którzy z pewnością przenieśliby się do bogatych też by nic nie osiągnęły. Dlatego nie przesadzajcie z krytyką.

PS.
Oprócz kasy żeby mieć sukces potrzebna jest jeszcze choćby odrobina szczęścia, a tego zabrakło.

Pełna zgoda. Do tych dyscyplin dorzuciłbym jeszcze koszykówkę kobiet, gdzie dość dobrze się prezentujemy (final four od czasu do czasu).
Jak to jest skala, to wystarczy przypomnieć, że w zeszłym roku w Wiśle grała Tina Charles, najlepsza koszykarka świata i ostatnich IO.

Zieeeew, jest temat policyjny tam to wklejaj.
Krakowska policja średnio raz na trzy miesiące ogłasza absolutny i ostateczny sukces w walce z gangiem narkotykowym. Oczywiście z obowiazkowym wątkiem "pseudokibicowskim"
Po trzech dniach z reguły wszyscy (albo prawie wszyscy) są na wolności.
A za trzy miesiące... :lol:
A wiedzę operacyjną to w Krakowie ma średnio rozgarnięty przedszkolak. Tylko nic z tego nie wynika.

Dla jasności mnie to nie cieszy, opisuje rzeczywistość.

Sven napisał(a):To, że narkotyki są na trybunach to normalne

No, nasza krakowska policja też tak kiedyś myślała i akcję zrobili :lol:
Myśleli, że ciężarówkami wywozić będą.
Psy od narkotyków (te co węchem je znajdują) z całej Polski chyba ściągnęli.
Nie pamiętam dokładnie, ale na pięć tysięcy osób z "tego" sektora, znależli narkotyki u mniej niz 1 procenta osób.
W pierwszym lepszym pubie mieli by wynik dwucyfrowy.
Więcej już takiej akcji nie było.

W pobocznym temacie narkotykowym mówię krótko, żeby nie wszynać zbędnej dyskusji.

Ja Wisła, ja Wisła - bez odbioru. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.10.2013 22:34

Kiepura napisał(a):Zieeeew, jest temat policyjny tam to wklejaj.

Tak się składa, że ja będe decydował gdzie to wklejać. Nie podoba się, zgłoś do administracji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.10.2013 11:42

Po raz kolejny wdepneliśmy w tę samą kupę :roll: mamy nowego trenera Polskiej Reprezentacji Nieudaczników :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.10.2013 12:10

Adam Nawałka, wychowanek Wisły jako piłkarz wzór profesjonalizmu i zaangażowania.
Mógł być spokojnie w najlepszej dziesiątce swoich czasów, gdyby nie kontuzja, która przerwała jego karierę.
Jako trener nieco samouk, być może los zrekompensuje mu pecha w karierze piłkarskiej.

Na jego jako trenera patrzę z nieco większym optymizmem niż na Fornalika.

Jeżeli prawdą jest, że Kazek Moskal przyjdzie za Nawałke, to o los Górnika bym się nie martwił.

Bocian napisał(a):Nie podoba się, zgłoś do administracji.

Brzydze się donosicielstwem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.10.2013 15:49

JackDaniels;) napisał(a):Po raz kolejny wdepneliśmy w tę samą kupę :roll: mamy nowego trenera Polskiej Reprezentacji Nieudaczników :mrgreen:

Może będzie miał maczetę i będą sie go bali :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.10.2013 15:50

Brzydze się donosicielstwem.[/quote]
Taka postawa pseudomoralna powoduje, że mam w kraju to co mamy.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 26.10.2013 23:04

Bocian napisał(a):

Brzydze się donosicielstwem.

Taka postawa pseudomoralna powoduje, że mam w kraju to co mamy.[/quote]
Potrafisz rozbawić jak mało kto
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 27.10.2013 02:12

Wiadomo ,ze Adam Nawałka jest może geniuszem w tym co robi ma dobry sztab szkoleniowy w Górniku, lecz hmm ciekawi mnie jeden aspekt jak to będzie kolejny raz z naszą reprezentacją. Czy faktycznie wszystko nada się do wymiany, czy też będzie nie zwyciężony i poukładany jak na dzisiejszym tle trenerskim. Choć też to daje do myślenia:

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.10.2013 08:59

arkona napisał(a):Potrafisz rozbawić jak mało kto

Umiesz podać jakiś argument co w tym jest śmiesznego?
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 27.10.2013 16:50

Bocian napisał(a):
arkona napisał(a):Potrafisz rozbawić jak mało kto

Umiesz podać jakiś argument co w tym jest śmiesznego?

To, że w Twoim przypadku duch Pawko Morozowa wiecznie żywy.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 27.10.2013 17:12

To się nazywa postawa obywatelska
Czuwaj

ed. Będzie ciężko na Leszkach ale może jakoś psim swędem rykoszetem dobitką jak nie nogą to tułowiem uda się coś pyknąć, niestety w bramce mamy Skabę więc trzeba ukłuć razy 2 a to już raczej Sapkowskim trąca
no nic
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.10.2013 20:31

Sven napisał(a):ale może jakoś psim swędem rykoszetem dobitką jak nie nogą to tułowiem uda się coś pyknąć,

Prorok jaki czy co ? :lol:

Pierwszej połowy nie oglądałem, ale w drugiej momentami chłopaki wyrażnie zapomniały co to taktyka, gra obronna i takie tam bzdety.
Za to widowisko było ciekawsze. :D

Remis raczej korzystny.
Dla drużyn 2-4 w tabeli :sm:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 27.10.2013 20:48

Tak sobie patrzyłem na mecz Lech - Legia , powtarzam się, ale kibicowsko takie mecze to czołówka europejska. "Derby" Chorwacji Hajduk-Dinamo ( na których miałem okazję ostatnio być ) to trochę mniejsza pólka. Oczywiście należy wziąść poprawkę na liczbę ludności w poszczególnych krajach.
GAJUS
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone