Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2013 09:15

Serce w pasy napisał(a):Ale macie Lenczyka i za to gratki.

Dlatego ostatnio obejrzałem nawet mecz bo cenię tego człowieka, który ma największy autorytet z polskich trenerów...skończy się kolesiostwo, myślenie tylko o co miesięcznej pensji a zacznie się za...nie na całego !

Cudów nie należy oczekiwać ale niech podchodzą do meczu tak jak w ostatnim meczu z Jagą...co prawda tylko remis ale tak biegającą i walczącą drużynę chce się oglądać...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2013 09:26

alechandro napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Ale macie Lenczyka i za to gratki.

Dlatego ostatnio obejrzałem nawet mecz bo cenię tego człowieka, który ma największy autorytet z polskich trenerów...skończy się kolesiostwo, myślenie tylko o co miesięcznej pensji a zacznie się za...nie na całego !

Cudów nie należy oczekiwać ale niech podchodzą do meczu tak jak w ostatnim meczu z Jagą...co prawda tylko remis ale tak biegającą i walczącą drużynę chce się oglądać...

Największy błąd Profesora, że dał mu odejść.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.10.2013 21:40

No i bez cudów Leńczyka we Wrocławiu.

Lubiłem go, bo od niego zaczynałem przygodę z kibicowaniem, w czasach tak odległych, że juz nikt ich nie pamięta.
Nawet Leńczyk przestał pamietać.
I dlatego przestałem go lubić.

Ścieme ściemą ?
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 04.10.2013 23:03

Właśnie wróciłem ( to ostatnio moje ulubione określenie) z derbów Dolnego Śląska. Śląsk- Zagłębie 2;0. Mecz wyrównany, bez fajerwerków ze strony piłkarzy. Jeszcze 20 dni temu byłem w Splicie na derbach chorwackich Hajduk -Dinamo, byłem zachwycony atmosferą...dalej jestem, ale my w Polsce kibicowsko to nie musimy się na nikogo oglądać. Taki np LUBIN miasto ok 80 tys. mieszkańców, kibiców we Wrocławiu na sektorze przyjezdnych ponad 1000, fanatycznie dopingujących swoich...do końca nawet już po końcowym gwizdku sędziego.
GAJUS
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 05.10.2013 09:13

Czy Wisła jutro wdupcy Legii ?
Bodzio Leśnodorski chyba tego nie przeżyje ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.10.2013 09:31

Księgowy UEFy opier...ł działaczy uświadamiając im,że zamykając stadion Legii pozbawiają się co dwutygodniowego dopływu żywej gotówki na swoje konto.
Za Lazio 100 tys euro,za mecz z Cyprem -zero.
Dlatego mecz z Turkami znowu z durnotą na Żylecie i zacieranie rąk na następny zastrzyk finansowy ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.10.2013 14:38

Kiepura napisał(a):No i bez cudów Leńczyka we Wrocławiu.

A czego się spodziewałeś po tygodniu czasu...poza tym - nie wiem czy Lenczyk z tych atrap piłkarzy coś stworzy...tam jest Piech, Papadopulos i 9 koszulek... :!:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.10.2013 15:22

Na razie jest dobrze :D Jagiellonia : Cracovia 0:1 - do przerwy. :)
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 05.10.2013 17:46

Kiepura napisał(a):No i bez cudów Leńczyka we Wrocławiu.

Lubiłem go, bo od niego zaczynałem przygodę z kibicowaniem, w czasach tak odległych, że juz nikt ich nie pamięta.
Nawet Leńczyk przestał pamietać.
I dlatego przestałem go lubić.

Ścieme ściemą ?

za wcześnie na efekty fikołków i piłek lekarskich, na miejscu kopaczy z Lubina rozglądałbym się za nowymi klubami.
Wk..Lenczyk i przerwa zimowa - brzmi ekscytująco

dobry wywiad z Wdowcem w PS - wklejam fragment

Miał pan czas, żeby wnikliwie oglądać polską ligę. Co jest jej największą bolączką?
Jakość zawodników. Powstał pomysł zredukowania w ekstraklasie liczby obcokrajowców spoza Unii Europejskiej. Nie tędy droga. Musimy szkolić młodzież, jeśli wychowamy dobrych piłkarzy to spadnie zainteresowanie obcokrajowcami. Chodzę na treningi juniorów i wiem, że od tych młodych ludzi trzeba wymagać. Poprzeczka ma iść coraz wyżej. Często widzę chłopaków, gdy lobują bramkarza, zagrywają piętami, robią podcinki. Podchodzę i mówię: W meczu to zrobisz? – Nie – odpowiadają. – Więc po co robisz to na treningu? Piłka ma wylądować w siatce. Najpierw naucz się podstaw – mówię. Potem podchodzę do bramkarza.

Mówi pan, żeby nie bronił takich strzałów?
Nie, przeciwnie. Obok boisk treningowych Pogoni są ogródki działkowe. Bramkarz po złapanym lobie ma jak najdalej wykopać piłkę. Idzie po nią ten, który się popisywał. Dostaje czas, żeby coś przemyśleć. Odechce mu się podcinek. Od takich zagrań to był Frankowski. Przez te głupie nawyki młodzież ma później kłopoty w dorosłej piłce, ciężko im się odzwyczaić. Ci prości Angole czy Szkoci mają dobrą technikę użytkową, bo zasuwają od krechy do krechy. U nas jest więcej fantazji, jakieś podcineczki, piętki, tylko co to daje? Widać też zaległości taktyczne. Trzeba wziąć do ręki książki profesora Talagi i uczyć od postaw. A nie żel, żółte buty, tatuaże i jestem kozak.

dobre podsumowanie polskiej piły

ciśnienie przed jutrzejszym daniem prztyczka w nos Smudzie rośnie
z Rado raczej nie ściema, chyba że się naprawdę nieźle kamuflują
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.10.2013 20:50

No i komplecik pękł. :D

Rzecz godna odnotowania bo trzy dyszki wbrew pozorom na meczach w Polsce rzecz nieczęsta.
(Dlaczego tak jest to zupełnie inna dyskusja)
To raz a dwa, sytuacja w temacie "klientów widowiska piłkarskiego"w Krakowie, gdzie kibice są podzieleni co najmniej pomiędzy trzy kluby, a Warszawą, Gdańskiem Poznaniem czy Wrocławiem to zupełnie inna bajka.
Sam jestem 8O

Na trawie jak trawie wszystko jest możliwe. Legia osłabiona, ale jednak mocna. My jeszcze nie mocni, ale już nie tak słabi jak w zeszłych sezonach.

Brożek w każdym razie przeładował giwere. :lol:

Dla wyjaśnienia filmik związany z prezentacją przed meczem około 1500 zawodników "oryginalnego" klubu TS Wisła. Dwie drużyny w najwyższej klasie rozgrywkowej (koszykarki i futsalowcy), olimpijczycy, mistrzowie Polski, jest na czym oko zawiesić. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.10.2013 21:32

krakuscity napisał(a):Na razie jest dobrze :D Jagiellonia : Cracovia 0:1 - do przerwy. :)

Muszę przyznać, że zaczyna to dobrze wyglądać :)

Martwi forma Kolejorza
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 05.10.2013 21:37

my tez zmieściliśmy się w 3:30 ;)

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 06.10.2013 08:52

Sven napisał(a):my tez zmieściliśmy się w 3:30 ;)

Ładna składanka, może nie wszystko bym zamieścił... :roll:
Szkoda, że dziś bez kibiców gości (oficjalnie). Widowisko jednak na tym traci.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 06.10.2013 09:58

Sven napisał(a):my tez zmieściliśmy się w 3:30 ;)

Hepik będzie zbulwersowany :wink: Filmik zacny. Oj, szkoda że Was dziś nie będzie... Odliczanie do meczu czas zacząć. Koszulka i szalik wyprasowane, KK leży w honorowym miejscu :D
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 06.10.2013 13:06

Odliczanie zaczynamy ;)

No szkoda, że nas nie będzie
Ale przynajmniej osiedlowa mordownia zarobi ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone