Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 22.08.2013 22:52

Siedzę sobie tak podłamany (wynikiem). Ale co ten Niemiec Marin wyprawiał z piłką i piłkarzami Śląska to jest kosmos, przynajmniej dla mnie.
GAJUS
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.08.2013 22:57

slapol napisał(a):Zabrakło umiejętności i kondycji...mimo wszystko wg mnie znaczącego obciachu nie było.

Obciachu nie było, ale to co się działo od 60 minuty mogło być dla polskiego kibica bolesne.
Od pierwszego gola Marina, Śląsk staczał się po równi pochyłej. :(
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 23.08.2013 07:16

Gdyby nie ta w sumie nieco wątpliwa czerwona kartka to byłoby sporo lepiej,a tak przy tej pogodzie siedli kondycyjnie.Mimo wszystko zaprezentowali się bardzo dobrze
Legia znowu powtórzyła kropka w kropkę scenariusz ze wcześniejszych spotkań i...czekamy na rewanż w którym szanse 50 na 50.Może być pięknie,ale równie dobrze w drugą stronę więc nic nie warto przewidywać przed ostatnim gwizdkiem rewanżu.Niestety menelstwo raczej nie odwoła decyzji i Żyleta pozostanie pusta(a z tym Narodowym to "pic na wodę" bo tam nawet murawy nie ma + masa załatwiania wszelkich pozwoleń itp)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.08.2013 07:44

GSM napisał(a):... a z tym Narodowym to "pic na wodę"

Kompletnie odpada.
Musieliby utrzymywać stan gotowości na każdy mecz, a Narodowy jest mocno obłożony imprezami, więc koszty byłyby ogromne.

Z tym, że Żyleta będzie - przeniosą ich do innych sektorów, z których wyrugują przypadkowych kibiców i tyle z decydowania UEFY kto ma oglądać, a kto nie mecz. Nie wiem, czy wśród rugowanych będą Rumuni.
Tak więc dopingu nie zabraknie :)
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 23.08.2013 08:47

Fatalny wyjazd
wynik i wydarzenia okołomeczowe, znowu jeden zespół w grupie więc o kolejne punkty do rankingu będzie bardzo cięzko
Ostatnio edytowano 23.08.2013 08:52 przez Sven, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2013 09:14

Meczyk prima sort do czerwieni Dudu.
Później nie kondycja siadła, lecz panika się wdarła, a później jak było wszyscy wiemy. Szkoda bo grali jak równy z równym.
Gikiewicz piłkarzem meczu mz.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 23.08.2013 09:19

Pan Sikorski miał wezwać ambasadora Hiszpanii na rozmowę, ale podobno jest zbyt zajęty pisaniem przeprosin za wczorajsze wydarzenia na stadionie i poza stadionem.

Śląsk zgodnie z oczekiwaniami. Przegrał z honorem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2013 10:16

Trza było poprosić o konwój i wsparcie kiboli z Chorzowa.Może by do tej kompromitacji nie doszło ?
A teraz wstyd ,jak tu sie pokazać w kraju bez swych flag i banerów? ;)

http://www.plwolnosci.pl/a/3605/Krwawa- ... ka-Wroclaw
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 23.08.2013 11:09

weldon napisał(a):
GSM napisał(a):... a z tym Narodowym to "pic na wodę"

Kompletnie odpada.
Musieliby utrzymywać stan gotowości na każdy mecz, a Narodowy jest mocno obłożony imprezami, więc koszty byłyby ogromne.

Co tam koszty. Mucha dołoży.

Z tym obłożeniem to racja. W środę są warsztaty dla dzieci "Ptaki polskie" więc kibice muszą wykazać zrozumienie Przecież nie można zakłócać przygotowań do takiej imprezy. :? :lol:

A tak poważnie to masz dostęp do jakiegoś tajnego kalendarium imprez.

Bo z tego oficjalnego wynika, że tam nie dzieje się nic, lub prawie nic

No chyba, że Dzień Wymiany Kart Piłkarskich można uznać za wielkie wydarzenie. A tak a propos co to u licha jest.

Szóstego września gramy z Czarnogórą. Murawę i tak trzeba wyłożyć. W międzyczasie cisza. Spokojnie mogliby ten mecz na patyczaku zrobić. Koszty wyłożenia murawy by się rozłożyły.

Sven napisał(a):Fatalny wyjazd

Niestety tak.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.08.2013 11:37

Kiepura napisał(a):Z tym obłożeniem to racja. W środę są warsztaty dla dzieci "Ptaki polskie" więc kibice muszą wykazać zrozumienie Przecież nie można zakłócać przygotowań do takiej imprezy. :? :lol:

I jeszcze jakiś Wodniczek Mur tam ostatnio zburzył, więc to w ogóle ruina, nie stadion :/
Zastój ogólny i ciężko będzie na ten Najwyższy Bieg się wdrapać ;)

A co masz do "Ptaków polskich"?
W Warszawie żyje więcej, niż połowa gatunków występujących w Polsce, więc tematów nie zabraknie ;)

Kiepura napisał(a):Dzień Wymiany Kart Piłkarskich można uznać za wielkie wydarzenie. A tak a propos co to u licha jest.

Nie mam pojęcia. To wy mi powiedzcie.
Może, tak jak w Stanach bejsbolistom, drukują naszym jakieś karty i dodają, na przykład do czipsów, a w tym dniu można się powymieniać zdublowanymi?

Albo na przykład legioniści wymieniają się z polonistami? Nie wiem :D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 23.08.2013 12:27

hepik napisał(a):Trza było poprosić o konwój i wsparcie kiboli z Chorzowa.Może by do tej kompromitacji nie doszło ?
A teraz wstyd ,jak tu sie pokazać w kraju bez swych flag i banerów? ;)

http://www.plwolnosci.pl/a/3605/Krwawa- ... ka-Wroclaw

Aż dziw,że polskie władze jeszcze nie przeprosiły hiszpańskich kibiców, a minister S. nie zapowiedział wyciągnięcia surowych konsekwencji wobec polskich kiboli.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 23.08.2013 12:44

Z ostatniej chwili (TVN + gazeta): Polscy kibole znów atakują. Chuligani Śląska Wrocław wtargnęli wczoraj wieczorem w godzinach meczu do jednego z hiszpańskich szpitali, wnosząc w brzuchach noże. Kilku z nich było mocno zakrwawionych. Nie ustalono na razie czyja to krew. Premier zapowiada surowe sankcje (zamknie zachodnią granicę) a minister spraw zagranicznych dziś po południu leci do Hiszpani z przeprosinami. Jak to się stało że Ci podludzie trafili do szpitala? Kto i dlaczego ich tam wpuścił? Skandal tym większy, że przecież w szpitalu leżeli normalni ludzie.

Dzisiaj Ruch - Górnik. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że wygra Ruch.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2013 13:55

A mówiłem,że nasze kibole to bidulki .
Meksykanie nas biją na plaży,Hiszpanie ciukają nożami ,Rumuni opluwają,Litwini leją na boisku...jak żyć? ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 23.08.2013 14:09

realista2 napisał(a):
Aż dziw,że polskie władze jeszcze nie przeprosiły hiszpańskich kibiców,

Spokojnie,

przygotowywany jest komplekoswy pakiet przeprosin:
- za kiboli wtargneli do normalnego szpitala dla normalnych ludzi,
- za angielską okupacje Giblartaru,
- za wywołanie II wojny światowej,
- za to, że ziemia w Hiszpanii jest czerwona,
- za to, że sjesta trwa tak krótko.

Specjalny zespół myśli za co tu jeszcze przeprosić. To musi trochę potrwać. :!:

arb napisał(a):Dzisiaj Ruch - Górnik. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że wygra Ruch.

No tak, to tylko chyba wrażenie. Górnik gra u siebie i raczej nie odpuści.
Choć zwycięstwo nad Legią mimo okoliczności robi wrażenie.
Jedno jest pewne, emocji nie powinno braknąć jak to na meczu derbowym.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.08.2013 14:10

arb napisał(a):Dzisiaj Ruch - Górnik. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że wygra Ruch.

Podobno kibiców Ruchu nie będzie na tym meczu.... Zabrze nie ma plaży :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone