Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 21.08.2013 13:07

Hej Wielki Panie, dlaczego....
Przecież Legia to jest potęga!
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 21.08.2013 18:09

realista2 napisał(a):Kompleks prowincji

Hah, no musiało w końcu paść słowo "prowincja" z ust prawdziwego Warszawiaka (zapewne od pięciu pokoleń), nie jakiegoś tam "słoika" :wink: . I tego najbardziej w niektórych Was Warszawiakach nie lubię. Pamiętaj że "prowincja" ma szerszy aspekt. Tak jak każde miejsce w Polsce może być dla Ciebie prowincją tak ja uważam że nasza polska stolica jest mega prowincją wręcz kurnikiem bym rzekł na tle wielu innych europejskich stolic. Pojeździj (polataj) i zobacz coś innego to może się przekonasz gdzie mieszkasz. Pozdrawiam, życzę sukcesu w dniu dzisiejszym. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 18:23

Ja nie uważam Wawy za "kurnik", ale teksty typu "prowincja" mnie śmieszą :lol: (w ustach tych "od pięciu pokoleń" mniej, a w ustach mieszkających w Wawie kilka lat - po prostu zrywam boki... :lol: :lol: ).

Mimo tych utarczek słownych, oczywiście dzisiaj kibicuję Legii :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2013 18:59

Wpadlibyście kiedyś tak, żeby pokazać wam coś więcej niż Centralny i Złote Tarasy, to może byście zmienili zdanie :D

Pozdrawiam

PS
walp napisał(a):Zibi mówi tak: "Sprawa jest prosta: skoro Śląsk wygrał z Club Brugge, to dlaczego Legia ma nie pokonać Steauy? Musi zagrać najlepiej jak potrafi, mieć trochę szczęścia i kilku zawodników akurat w szczytowej formie"
Ekspertem nie jestem, ale też bym tak powiedział. :)

A ja bardziej stawiałbym na piłkę jako na grę zespołową, bo, zwłaszcza w reprezentacji, stawianie na formę kilku gwiazd jakoś nam nie wychodzi ;)

Niech wygra lepszy zespół (znaczy Legia :D)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 19:09

weldon napisał(a):[color=#800000]Wpadlibyście kiedyś tak, żeby pokazać wam coś więcej niż Centralny i Złote Tarasy, to może byście zmienili zdanie :D....

Widziałem w Wawie nieco więcej Weldon, dlatego też napisałem, że dla mnie to nie "kurnik".
Twój tekst (uszczypliwy) niestety pasuje jak ulał do klimatu przedstawionego przez Realista2, a skomentowanego przez Podszywacza (z którym się w opinii identyfikuję).

P.S.
Mimo wszystko i tak kibicuję Legii :wink:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 21.08.2013 19:12

Nie przepadam za polskim kandydatem do Ligi Mistrzów, jednak dzisiaj jestem ponad podziałami i życzę polskiemu klubowi awansu, pomimo faktu, że jak awansuje to będzie finansowo o lata świetlne od pozostałych polskich klubów. Zresztą i teraz ma największe możliwości.
GAJUS
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.08.2013 19:15

slapol napisał(a):

Czy tylko ja tu dzisiaj kibicuje rumuńskiemu klubowi ? :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 19:22

Kiepura napisał(a):
slapol napisał(a):

Ty bajtloku jesteś niereformowalny... :wink: :lol: :lol: :lol:
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 19:26

Gajus.ems napisał(a):Nie przepadam za polskim kandydatem do Ligi Mistrzów, jednak dzisiaj jestem ponad podziałami i życzę polskiemu klubowi awansu, pomimo faktu, że jak awansuje to będzie finansowo o lata świetlne od pozostałych polskich klubów. Zresztą i teraz ma największe możliwości.
GAJUS

Na szczęście narazie tych lat świetlnych nie widać na boisku. Wiadomo, finansowo skoczy w górę, ale czy to się przełoży na ligę....zobaczymy :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2013 19:27

slapol napisał(a):Twój tekst (uszczypliwy)
To jakaś bzdura z tą uszczypliwością :D
Zwykłe zaproszenie.

Widzieć, a zobaczyć to mogą być dwie różne rzeczy.
To tak, jak oglądanie filmu bez dźwięku - ja zapraszam na taki z fonią :)

slapol napisał(a):Ty bajtloku jesteś niereformowalny...

Nie bez kozery Batory jest w Krakowie ;)

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 19:32

weldon napisał(a):....

Widzieć, a zobaczyć to mogą być dwie różne rzeczy.
To tak, jak oglądanie filmu bez dźwięku - ja zapraszam na taki z fonią :)[/color]....

Rozumiem....ci z prowincji nie kumają o co kaman mimo, że "widzą" :? ....to taka ich cecha podrzędna....dzięki (bez odbioru).
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.08.2013 19:34

Kiepura napisał(a):
slapol napisał(a):

Nie wiem czy chcesz, ale mogę Ci pomóc. :mrgreen:
Taka wiesz.........spóła z prowincji. :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.08.2013 19:36

Kiepura napisał(a):Czy tylko ja tu dzisiaj kibicuje rumuńskiemu klubowi ? :mrgreen:

Mój typek :oczko_usmiech: 2:1 dla Bukaresztu.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2013 19:44

slapol napisał(a):Rozumiem....ci z prowincji nie kumają o co kaman mimo, że "widzą" :? ....to taka ich cecha podrzędna....dzięki (bez odbioru).

Kurcze, to już daleko poszedłeś z interpretacją :roll:
Nam było miło, jak we Wrocku spotkaliśmy się z kimś, kto nam coś tam opowiedział o mieście i pokierował w fajne miejsca i tyle.
Ale rozum to jak chcesz :)

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 19:58

weldon napisał(a):
slapol napisał(a):Rozumiem....ci z prowincji nie kumają o co kaman mimo, że "widzą" :? ....to taka ich cecha podrzędna....dzięki (bez odbioru).

Kurcze, to już daleko poszedłeś z interpretacją :roll:
Nam było miło, jak we Wrocku spotkaliśmy się z kimś, kto nam coś tam opowiedział o mieście i pokierował w fajne miejsca i tyle.
Ale rozum to jak chcesz :)

Pozdrawiam

Napisałeś:
cyt. "Widzieć, a zobaczyć to mogą być dwie różne rzeczy".

W kontekście powyższej dyskusji, było tak jak sobie zinterpretowałem. Rozumiem po mojemu, widziałem, ale może nie skumałem wszystkiego....tak jak należałoby skumać będąc center (spoza prowincji).
I tyle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone