Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.08.2013 19:59

weldon napisał(a):Wpadlibyście kiedyś tak, żeby pokazać wam coś więcej niż Centralny i Złote Tarasy, to może byście zmienili zdanie :D

Dzięki takim jak Ty wielu nie zmieni go nigdy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 20:03

Ja już odpuściłem "Wawowe" wyższości i wielkości intelektualne nad resztą....teraz patrzę na mecz... :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2013 20:08

slapol napisał(a): Rozumiem po mojemu ...

To pozostawmy każdemu dowolność tego, jak zrozumiał moje słowa,
bo były wypowiedziane bez jakichkolwiek podtekstów do wszystkich, a wychodzi na to, że akurat ciebie, bezzasadnie, uraziły.

Pozdrawiam
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 21.08.2013 20:19

No, Kuciak-Steaua 0:1.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.08.2013 20:22

weldon napisał(a):
walp napisał(a):Zibi mówi tak: "Sprawa jest prosta: skoro Śląsk wygrał z Club Brugge, to dlaczego Legia ma nie pokonać Steauy? Musi zagrać najlepiej jak potrafi, mieć trochę szczęścia i kilku zawodników akurat w szczytowej formie"
Ekspertem nie jestem, ale też bym tak powiedział. :)

A ja bardziej stawiałbym na piłkę jako na grę zespołową, bo, zwłaszcza w reprezentacji, stawianie na formę kilku gwiazd jakoś nam nie wychodzi ;)

Weldon, to, że podpisałbym się pod słowami Prezesa, powiedziałem z sarkazmem. Pomimo, że darzę Zibiego sympatią i szacunkiem, to bawią mnie tego typu recepty na sukces, że trzeba zagrać jak najlepiej, mieć szczęście i kilku zawodników powinno być w szczytowej formie. Jednak z drugiej strony..., cóż odkrywczego można rzec w tym temacie. :?

Jeżeli chodzi tych kilku... Zdaję sobie sprawę, że taka dyscyplina, jak piłka nożna powinna opierać się na kolektywie, bo on jest siłą zespołu. Tak to już jednak jest, że w każdej drużynie są wykreowane medialnie tzw. gwiazdy. W niektórych 1-2, czasami więcej. I właśnie w kluczowych spotkaniach stawia się na dobrą formę owych gwiazd.
Przed wczorajszym meczem Celticu mówiło się o Giorgiosie Samarasie, dzisiaj podczas Superpucharu Hiszpanii oczy kibiców Atletico będą zwrócone na Davida Villę. Wiadomo, że w pojedynkę meczu się nie wygra, choć zapewne niektórzy zagorzali kibice Barcy lub Realu mogą mieć odmienne zdanie, ale jak przynajmniej kilku gra na poziomie, to jest dobrze. (to szczególnie odnosi się do naszych drużyn) :wink:

P.S. No i na razie w dzisiejszym meczu tego brakuje. Jedna kontra i nic więcej. Ani gwiazd, ani kolektywu. :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 20:25

Ekstaza w głosach komentatorów mocno wkurzająca ;)(NC+)
Na TVP 1 dużo spokojniej.
Dla dobra polskich zespołów w przyszłości to chyba lepsza LE niz LM.
Pkt w rankingu tam i tu te same a w LM bedzie ich bliżej zera.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 20:44

hepik napisał(a):Ekstaza w głosach komentatorów mocno wkurzająca ;)(NC+)
Na TVP 1 dużo spokojniej.
Dla dobra polskich zespołów w przyszłości to chyba lepsza LE niz LM.
Pkt w rankingu tam i tu te same a w LM bedzie ich bliżej zera.

Wg mnie LM rankingowo zawsze bliżej maxa.
Nie ma co odpuszczać, to jedyna ścieżka do Europy...i kasy... :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2013 20:59

Jest :)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 21.08.2013 21:00

Łał, ale urwał... Dwóch pięknych i akcja cut malyna 1:1
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 21.08.2013 21:19

podszywacz napisał(a):Łał, ale urwał... Dwóch pięknych i akcja cut malyna 1:1

w końcu obydwaj piłkarskie szlify zdobywali w ŁKS więc wszystko jasne :D
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 21.08.2013 21:35

Kurna, Janek na tę okoliczność ślubny garnitur przywdział :D Gdzie kultowy dres?

EDIT: Aż 1:1 i tylko 1:1. Wystarczy że L (że nie napiszę 7 :wink: ) straci jedną bramkę i do awansu potrzebne będą dwie :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 21:59

Na Łazienkowskiej powinno być łatwiej.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2013 22:04

podszywacz napisał(a):Aż 1:1 i tylko 1:1.

Biorąc pod uwagę, że mieli nam wkopać kilka bramek, a bramkowy remis był naszym planem minimum, to nie jest chyba źle.
W drugiej połowie Rumunom najlepiej wychodziło natychmiastowe podawanie piłek wykopanych na aut, a w Warszawie już tego nie będą mieli ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.08.2013 22:10

anakin napisał(a):Nie wiem czy chcesz, ale mogę Ci pomóc. :mrgreen:
Taka wiesz.........spóła z prowincji. :mrgreen:

Ekhm, tylko chyba inne przesłanki nami kierują. :roll: :D

Katastrofalnie niefrasobliwa gra obronna (i w ogóle gra) Stieły po zdobyciu gola.
No, ale za gwiazdę obrony robi tam Szukała 8O
Remis na własne życzenie.

Legia potrafiła wykorzystać odpuszczenie gry i za to dla niej brawa.

Sukces Legii, porażka Stieły.
Precyzyjniej.
Bardziej sukces Legii niż porażka Stieły.

Wynik niczego nie rozstrzygający i dla nikogo nie bardziej korzystny.
Wątpie by przy sile ofensywy Stieły rewanż zakończył sie wynikiem 0:0 co zwykle jest plusem przy tego typu wynikach.
Czyli albo karne albo wysoki remis bramkowy (tu mały plusik dla S) albo ktoś musi wygrać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 22:15

Ja jestem dobrej myśli i za tydzień powinno być ok.
Od kilku sezonów powtarzam, że Legia to jest jedyny polski zespół na miarę LM.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone