Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.08.2013 18:41

cronaturki napisał(a):A Donald siedzi i zawija..

Przesadzasz ... Donald zapewnił odpowiednią oprawę, zresztą zdaje się, że za nasze pieniądze, dzięki czemu kilku z kibiców przez jakiś czas będzie omijać pozycję siedzącą :D

Nie wiem kto był organizatorem meczu, ale żeby wpuścić kilkuset kibiców drużyn ekstraklasy na klepisko otoczone półtorametrową siatką i wyposażone w siedemdziesiąt miejsc siedzących w dwóch rzędach, to trzeba mieć niesamowitą fantazję.
Większość polonistów oglądała mecz stojąc na dachach autokarów na ulicy.
Za to niesamowitym widokiem był tłum legionistów spylających przed glinami małą furtką w ogrodzeniu :D

W dodatku tam czekał na nich kolejny, do tej pory ukryty oddział.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2013 06:11

"Chorzów żąda dostępu do morza" -sporo takich napisów na murach , ale ze bedą o niego walczyć z Meksykiem to sie nie spodziewałem. ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 06:52

Czepiasz się.
Całe siły policyjne broniły mojego ugoru, a nad morze to się jeździ do Chorwacji,
więc nie ma się co dziwić, że nad Bałtyk mało policji wysłali.

A co, jakby im się piasek pod te wdzianka wsypał? Zresztą za gorąco było żeby po plaży latać;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2013 07:04

Jest też wersja patriotyczna.
Kibole bronili honoru Matki Polki:

Pijani meksykanie podrywają kobiety jeden z nich zaczyna obmacywać po czym jak go odepchnela uderza ja w twarz. Widząc to kilku kolesi z Ruchu podbiega i broni kobiety na co meksykaniec wbija nóż w klatkę piersiowa kibica Ruchu. Po tym dochodzi do wspomnianej wojny

Forum GW
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 07:15

A to przepraszam.

W takim razie wnioskuję o zwolnienie zatrzymanych i wręczenie im:
Obrazek

Zaś od dziś zwolennicy Ruchu uprawnieni sa do noszenia baretki o barwach:
Obrazek ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2013 09:37

O!
http://niezalezna.pl/44947-meksykanscy- ... icow-ruchu

Niezależni i Niepokorni opozycyjni dziennikarze potwierdzają wersję o inwazji wojsk meksykańskich na polskich gringo z Hajduk Wielkich . ;)
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.08.2013 09:39

zatrzymano 3 osoby (dwie z Polski) kolejny Meksykanin jest poszukiwany, pchnięty nożem to Polak
to byli kadeci Marynarki Wojennej więc nie '"zwykli marynarze" to jest pomijane w mediach ( a uważam, że to ważne)

poczekajcie trochę z tymi osądami, nie wszystko jest tak jak pisze gw i mówią w tvn

i bardzo ciekawa reakcja mediów : wczoraj armagedon, 400 kiboli gania, torturuje i gwałci na plaży, temat numer 1
a dzisiaj cisza (przynajmniej w necie)

ed: jest sprzeczność w stosunku do osoby rannej ( narodowość rannego) więc też poczekam na wiarygodne info

ed 2 Hepik to też jest "opozycyjna redakcja" ?

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-t ... Id,1013222
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 19.08.2013 10:34

Jak widać główny nurt wydał wyrok jeszcze wczoraj i na pewno będzie go bronić do ostatniej kropli krwi...

Brawo @Sven!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2013 10:44

Sven napisał(a):
ed 2 Hepik to też jest "opozycyjna redakcja" ?

Wczoraj po doniesieniach "organów rżadowych" ,opozycja niepokorna na TT sie odcinała od Ruchu,że niby hanysy,opcja niemiecka ,RAŚ i w ogóle to nie polscy patrioci bo z Chorzowa.

Każda propaganda orze jak mo(rz)że,byle "nasze" było na wierzchu ;)

wczoraj armagedon, 400 kiboli gania, torturuje i gwałci na plaży, temat numer 1
a dzisiaj cisza (przynajmniej w necie)

Chyba sam sobie przeczysz,dając linka do RMF.
Wszystkie portale huczą ,że to jednak nasi patrioci bronili honoru polskiej kobiety (pal licho,że hanysy z RAS-iu)a u Ciebie cisza?
Ostatnio edytowano 19.08.2013 10:50 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 10:48

Sven napisał(a):to byli kadeci Marynarki Wojennej więc nie '"zwykli marynarze" to jest pomijane w mediach

Nie jest nijak pomijane, bo nawet od wczoraj podają nazwę statku szkolnego, jakim przypłynęli i to, kto jest właścicielem - jakaś Akademia Wojskowa.

A nie mogli być "zwykli", skoro, podobno, wg relacji świadków, na każdego rzucało się po dwudziestu chorzowian.
Stanowczo to musieli byś jacyś Super Meksykanie skoro potrafili jeszcze się odgryzać :D
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 19.08.2013 10:52

hepik napisał(a):Chyba sam sobie przeczysz,dając linka do RMF.
Wszystkie portale huczą ,że to jednak nasi patrioci bronili honoru polskiej kobiety (pal licho,że hanysy z RAS-iu)a u Ciebie cisza?

Gdyby chodziło o Twoją żonę, dziewczynę, córkę pewnie Twoje durne klik klik brzmiałoby zupełnie inaczej...
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.08.2013 11:05

Posta pisałem kiedy na każdym portalu była cisza czyli do ok 10.40

Potem poszło rmf i reszta podłapała ( właśnie ok 11) - zadziwiająca była ta cisza, bo skoro jeden dziennikarz dotarł do monitoringu to reszta też mogła. Więc albo nikt nie chciał być pierwszy albo burza mózgów co zrobić z wczorajszą kompromitacją.

weldon - wiesz o co mi chodzi - inaczej odbierany jest tytuł Polacy leją Meksa na plaży a inaczej bójka Polskich kibiców z Meksykańskimi żołnierzami ( bo kadet Marynarki Wojennej to chyba żołnierz)

ale właśnie dzięki takim akcjom widać rzetelność mediów w kraju
zresztą na największego barana w sprawie wyszedł prezydent Gdyni
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 19.08.2013 11:10

Sven napisał(a):Posta pisałem kiedy na każdym portalu była cisza czyli do ok 10.40

Potem poszło rmf i reszta podłapała ( właśnie ok 11) - zadziwiająca była ta cisza, bo skoro jeden dziennikarz dotarł do monitoringu to reszta też mogła. Więc albo nikt nie chciał być pierwszy albo burza mózgów co zrobić z wczorajszą kompromitacją.

"Muzgi" już wymyśliły. Teraz promowana jest wersja: 'obydwie strony były równie aktywne'.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.08.2013 11:12

"Nieszczęściem" tego zdarzenia jest to, że był monitoring i ktoś do niego dotarł.

Inaczej dziś dalej trwałby w najlepsze spektakl. Standardem tego typu sytuacji jest to, że co innego mówią wiarygodni świadkowie a co innego można przeczytać w prasie.

No więc jeżeli to jest prawda z tym monitoringiem (bo pewnie jutro okaze się, że RMF przez pomyłkę dotarł do przedwojennych zapisów bójki bojówki NSDAP)... :lol:

No więc jeżeli jest tak jak opisuje RMF to ja tylko nieśmiało zapytam.

Czy w takim przypadku prezydent Szczurek odwoła i przeprosi a przynajmniej sprostuje swoje oświadczenie. Przypomnę, że mamy do czynienia z zapisem monitoringu, zapewne miejskiego. I zanim się coś puści w świat warto sprawdzić. Więcej, w przypadku funkcjonariusza samorządowego czy państwowego jest to niedopełnienie obowiązków.

Czy będą oficjalne przeprosiny ze strony amabasady meksykańskiej ? Mamy do czynienia z statkiem rządowym, a agresorzy to nie przypadkowa grupa turystów czy kibiców na delegacji.

Czy będzie wszczęte śledztwo w sprawie składania fałszywych zeznań przez świadków i podawania nieprawdziwych informacji przez media. Sporo by sie tego wczoraj znalazło, nie chce mi sie szukać.

Ale jutro na pewno sie okaże, że biedni niewinny meksykańscy chłopcy...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 11:23

Sven napisał(a):... właśnie dzięki takim akcjom widać rzetelność mediów w kraju

Tak gwoli sprawiedliwości i "rzetelności mediów" opisujących "kompromitację" u mnie, w Łomiankach, to wg relacji znajomych, to główną przyczyną burd w Łomiankach było ... bezzasadne przerwanie meczu przez sędziego :D

Wcześniej podobno nic się nie działo, a dopiero właśnie ta decyzja spowodowała wywieszenie transparentu i wbieganie kibiców na pustą już murawę, z której przegonili ich policjanci.

Mam nadzieję, że rzetelnie opisałem zdarzenia których częściowo byłem świadkiem :D

W internecie są filmy pokazujące już same zajścia, a ciekawostką jest to, że nikt nie filmował ani meczu, ani momentu jego przerwania :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone