Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 19.07.2013 10:20

Trzy nasze zespoły awansowały dalej,a jest szansa na komplet jeżeli w czwartek Piast się wykaże więc obowiązek spełniony ;).Zobaczymy jak to będzie dalej.

Kilka ciekawy wyników miało miejsce w pierwszych spotkaniach II rundy eliminacji:

W LM: BATE z mistrzem Kazachstanu u siebie 0:1,mistrz Malty z Mariborem(Słowenia) 0:0,Partizan Belgrad w ostatnich sekundach uratował remis 1:1 na wyjeździe z mistrzem Armenii i można jeszcze wspomnieć o Slovanie Bratysława który w ostatnich minutach grając w 10 i przegrywając 0:1 ostatecznie zwyciężył Lodogorets Razgrad(Bułgaria) 2:1

W LE: Differdange z Luksemburga pokonał Holenderski Utrecht 2:1(w poprzednim sezonie inny luksemburski zespół wyeliminował mistrza Austrii w walce o Ligę Mistrzów)
Gruzińskie Dila Gori rozbiło duński Aalborg(bodaj z Saganem z składzie grali z pięć lat temu w LM) 3:0
Grecka Skoda Ksanti u siebie przegrała z Linffield(Irlandia Północna) 0:1
.a oprócz tego można wymienić :
Breidablik(Islandia)-Sturm Graz(Austria) 0:0
Rosenborg-St Johnson(szkocja) 0:1
Skonto Ryga-Slovan Liberec(czołowy zespół Czech) 2:1

Edycja: Czyli w trzeciej rundzie gramy prawdopodobnie z norweskim Molde
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.07.2013 12:25

może i dobrze - od razu wiadomo, że droga i turystyczna wycieczka więc dylematów nie ma
Lech w końcu gdzieś blisko w dobrej liczbie pojedzie
Śląsk wyjazd zacny i ciekawy
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 19.07.2013 12:36

Puchary swoją drogą,ale dzisiaj startuje liga!.I od razu zacny klasyk z Widzewem
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.07.2013 12:44

Wisła-Górnik - ciekawe jak wypadnie nowy as smudy w napadzie czyli Garguła ;) i czy kapryśny "bede go zjem" będzie chciał się wypromować
albo nudne 0-0 albo będzie ciekawie
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 19.07.2013 12:55

Sven napisał(a):Wisła-Górnik - ciekawe jak wypadnie nowy as smudy w napadzie czyli Garguła ;) i czy kapryśny "bede go zjem" będzie chciał się wypromować
albo nudne 0-0 albo będzie ciekawie

:lol: Właśnie o tym czytałem na "weszło". Może być ciekawie. Trenerzy nie raz mieli nosa przesuwając zawodnika na inną pozycję i odkrywając w nim inny talent :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 19.07.2013 13:07

Sven napisał(a):Lech w końcu gdzieś blisko w dobrej liczbie pojedzie

Niekoniecznie, bo Żalgris gra chyba na niewielkim stadionie więc pula biletów pewnie nie będzie zbyt wielka..
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 19.07.2013 13:29

Wisła Kraków - odeszli:
Radosław Sobolewski (Górnik Zabrze)

Górnik Zabrze - przybyli:
Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)

Mam nadzieję, że dzisiaj zagra i że wiśłacki "bardzo zasłużony" trener oraz jedyny legionista w Wiśle (jakże to kuriozalnie brzmi) niejaki Bednarz będą żałowali, że nie przedłużyli z nim kontaktu.

Bez Sobolewskiego Wisłę czeka walka o utrzymanie - szczególnie mając na uwadze wyżej wspomniane kierownictwo klubu.

PS już dziś mogę obstawiać wynik konfrontacji Wisły z Legią... wszak były legionista obecnym legionistom krzywdy zrobić nie da.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.07.2013 14:08

razpol napisał(a):

Niekoniecznie, bo Żalgris gra chyba na niewielkim stadionie więc pula biletów pewnie nie będzie zbyt wielka..

pojemność stadionu chyba ok 4000 więc 2 z Poznania realna ;)

Kibole Żalgirisu znani są ze swoich antypolskich zachowań i postawy. Od czasu do czasu lubią sobie zamanifestować jak to nas nie lubią, regularnie "umilają" życie kibicom Polonii Wilno.

Zobaczymy czy na Lecha starczy odwagi.
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 19.07.2013 15:20

Sven napisał(a):
razpol napisał(a):

pojemność stadionu chyba ok 4000 więc 2 z Poznania realna ;)

Kibole Żalgirisu znani są ze swoich antypolskich zachowań i postawy. Od czasu do czasu lubią sobie zamanifestować jak to nas nie lubią, regularnie "umilają" życie kibicom Polonii Wilno.

Tak to już jest, kurduple zawsze noszą buty na obcasach i wysoko podniesione głowy :!: :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.07.2013 17:05

termondar napisał(a):
Sven napisał(a):

Tak to już jest, kurduple zawsze noszą buty na obcasach i wysoko podniesione głowy :!: :wink:

Ekhm, wiem, że to przenośnia, ale...

Oryginalny Litwin wygląda jak szafa gdańska czterodrzwiowa. Bary mu się nie mieszczą w drzwiach.
Podobno najlepszy materiał w Armii Czerwonej.
Tyle, że o oryginalnego Litwina w Wilnie trudno. Mieszańce z Polakami, lichutkie takie...
Trzeba było na Ekranas trafić...

Jeśli chodzi o oryginalne Litwinki to jedyne odczucie jakie mam to płacz :wink:

Meczyk, meczyk, meczyk :hut: :papa:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 19.07.2013 17:37

Kiepura napisał(a):
termondar napisał(a):
Sven napisał(a):

Jeśli chodzi o oryginalne Litwinki to jedyne odczucie jakie mam to płacz :wink:

Meczyk, meczyk, meczyk :hut: :papa:

To nie Litwinki, to są na pewno nasze :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 20.07.2013 07:04

cronaturki napisał(a):PS już dziś mogę obstawiać wynik konfrontacji Wisły z Legią... wszak były legionista obecnym legionistom krzywdy zrobić nie da.

Jakie to szczęście, że mamy w Wiśle piątą kolumnę. Gdyby nie Bednarz to pewnie Wisła złoiłaby Legię pięć do koła.
Nawet sędziowie by nie pomogli, taka to teraz siła.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 21.07.2013 00:47

Legia dzisiaj dała, jak na nasze warunki, pokaz siły i to swoim zapleczem.. Brawo!
Zobaczymy jak pójdzie jutro, ale lepiej na pewno nie będzie.. :/

Ponadto liczyłem na punkty Zawiszy, no i spodziewałem się zwycięstwa Zagłębia....

Wisłę w typowanku akurat trafiłem dokładnie 0-0. :) ( http://mlt.appspot.com/ )

Jakby ktoś był chętny to zapraszam do dołączenia się.. ;) /jakby co to pytać/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2013 17:32

razpol napisał(a):Legia dzisiaj dała, jak na nasze warunki, pokaz siły i to swoim zapleczem.. Brawo!
....

Zgadzam się z Tobą...dali czadu jak na nasze warunki. Życzę im, by w LM poszli tak samo i wreszcie osiągnęli grupę - może zacznie się widzieć w Europie PL-futbol...
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 22.07.2013 13:20

Ja również mam takie życzenia :mrgreen:

Jakby ktoś miał ochotę na oficjalnej można przeczytać długi,ale ciekawy(szczery i o wszystkim,a nie tylko piłce jako takiej) wywiad z Ivicą Vrdoljakiem http://legia.com/news,36639-legia_to_moj_klub.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone