Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.07.2013 19:44

Postawiłem na bezbramkowy remis, bo aż takim optymistą nie jestem, a tu masz. Oby nie było gorzej. :?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 17.07.2013 19:54

walp napisał(a):Postawiłem na bezbramkowy remis, bo aż takim optymistą nie jestem, a tu masz. Oby nie było gorzej. :?

No kaman, bezbramkowy remis półamatorskiej drużyny z profesjonalną? To aż tak niskie ma polska piłka notowania?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2013 20:22

Legła jak zwykle kompromitacja :D
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 17.07.2013 20:56

alessandro1977 napisał(a):Legła

Nie fomyliłeś for?

alessandro1977 napisał(a):jak zwykle kompromitacja :D

Jakże człowiekiem słabej wiary jesteś :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2013 21:01

podszywacz napisał(a):
Nie fomyliłeś for?

Chyba nie :D

podszywacz napisał(a):Jakże człowiekiem słabej wiary jesteś :wink:

Zdania nie zmienię mimo zmiany wyniku...następna runda to już koniec rozgrywek dla Legii będzie :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.07.2013 21:18

Ale bądźmy szczerzy, liczy się wynik, a ten jest bardzo korzystny dla Legionistów. Po pierwszej bramce obawiałem się, że będzie odwrotnie. Generalnie radzę sobie w typowaniach, ale dziś mi nie wyszło, jednak ze zwycięstwa się cieszę. :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.07.2013 23:42

Meczu nie oglądałem, wynik jak wynik. Był jasny do przewidzenia.
W fazie pucharowej liczy się kto przechodzi dalej. Za styl ani punktów ani awansu nie dają.

Dwa tysiące kibiców Legii - ładna liczba, ale szału nima. Sven pewnie coś napisze jak wróci.

podszywacz napisał(a):Nie fomyliłeś for?

Daj spokój, nie dyskutuj. Z człowiekiem owładniętym nienawiścią się nie dyskutuje.
Inna sprawa, że nie pomylił. Na sporej grupie for stricte kibicowskich napisanie "Legła" pewnie spotkało by się z banem, lub co najmniej ostrzeżeniem. Tutaj takie zachowania poniżej pewnego poziomu uchodzi, wręcz jest czasami nawet promowane. Jest u siebie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2013 07:19

Kiepura napisał(a):Meczu nie oglądałem, wynik jak wynik. Był jasny do przewidzenia.

Prawdą jest, że nawet zakłady bukmacherskie wskazywały naszą drużynę jako faworyta, płacąc tylko 35 groszy za każdą postawioną złotówkę. Jednak jak uczy historia występów polskich drużyn w tego typu rozgrywkach, najczęściej już pierwsze przeszkody okazują się dla naszych piłkarzy barykadami nie do przejścia.
Widzę jednak spory potencjał w możliwości typowania wyników piłkarskich, więc jeśli lubisz sport, muzykę oraz gry, to zapraszam 17 września, do wspólnej zabawy w typowaniu LM. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2013 08:03

walp napisał(a):zapraszam 17 września, do wspólnej zabawy w typowaniu LM. :wink:

Obrazek
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 18.07.2013 08:22

Kiepura napisał(a):Dwa tysiące kibiców Legii - ładna liczba, ale szału nima. Sven pewnie coś napisze jak wróci.

Sven nie pojechał. Nowa fabryka, trochę inne zasady - ciężko w środku tygodnia coś ugrać. Ale może następne rundy ( nastawiam się na jesień ;) ).
Awans jest - gry nie ma, zobaczymy piątkowe losowanie.
Ostatnio edytowano 18.07.2013 12:39 przez Sven, łącznie edytowano 1 raz
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 18.07.2013 08:47

trochę ironii

Obrazek
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 18.07.2013 11:17

:lol: :lol: :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.07.2013 19:20

walp napisał(a):
Kiepura napisał(a):Meczu nie oglądałem, wynik jak wynik. Był jasny do przewidzenia.

Widzę jednak spory potencjał w możliwości typowania wyników piłkarskich, więc jeśli lubisz sport, muzykę oraz gry, to zapraszam 17 września, do wspólnej zabawy w typowaniu LM. :wink:

Wyczuwam nutę ironii w tej muzyce, ale odpowiem poważnie.

Dzieki za zaproszenie, ale jednak nie skorzystam.

Pierwsze primo nie mam tyle czasu by śledzić fazę grupową LM. Ale może bym i znalazł, ale jest drugie primo.

Te rozgrywki najzupełniej w świecie mnie nie pasjonują, zwłaszcza w fazie grupowej. Mecze choć sportowo zwykle na przyzwoitym poziomie są dla mnie w większości przypadków nudne w odbiorze. Mecz w którym nie opowiadasz się po któreś ze stron musi stać na baaaardzo wysokim poziomie sportowym lub mieć wielką dramaturgię by w ogóle wzbudzić jakieś emocje. A takie mecze w fazie grupowej to rodzynki.
Lepiej mi się ogląda występ mojej osiedlowej drużyny niż mecz LM w której jednej drużyny w ogóle nie znam a druga np. jest światowym symbolem korupcji w piłce.

Sven napisał(a):Nowa fabryka, trochę inne zasady - ciężko w środku tygodnia coś ugrać.

Życie... :?

Lech gra dalej. Piast nie bez szans. Czekamy na Śląsk.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2013 21:15

Kiepura napisał(a):Wyczuwam nutę ironii w tej muzyce, ale odpowiem poważnie.
Dzieki za zaproszenie, ale jednak nie skorzystam.

Bynajmniej moja wypowiedź o takim zabarwieniu nie dotyczyła Twojej osoby, ale stwierdzenia: wynik był łatwy do przewidzenia.
Bawię się w typowanie wyników przy okazji imprez piłkarskich i wiem jak trudno czasami - mimo ograniczonych kombinacji wyniku w tej dyscyplinie - wytypować poprawnie rezultat meczu.
Przykładem mogą być mecze poprzedniej edycji LM np: w II kolejce mecz BATE - Bayern, czy też VI, spotkanie Manchester Utd. - Cluj. Wówczas nikt z typujących w naszej zabawie nie tylko nie trafił wyniku, ale nawet nie wskazał poprawnie zwycięzcy.

Można dyskutować na temat rozgrywek Ligi Mistrzów pod kątem poziomu sportowego meczów, emocji, które wywołują albo z punktu widzenia etyki sportu, bo przecież LM, to elitarne rozgrywki, które przyciągają najlepszych piłkarzy i ... największe pieniądze.

Nam jednak chodzi o dobrą zabawę. W okresie od jesieni do wiosny, kiedy dla większości z nas, jest to martwy sezon jeśli chodzi o turystykę, możemy w większym stopniu wykorzystać towarzysko-zabawowy charakter naszego forum.
Zaproszenie do zabawy było jak najbardziej szczere. :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 18.07.2013 21:36

Kiepura napisał(a):Te rozgrywki najzupełniej w świecie mnie nie pasjonują, zwłaszcza w fazie grupowej. Mecze choć sportowo zwykle na przyzwoitym poziomie są dla mnie w większości przypadków nudne w odbiorze. Mecz w którym nie opowiadasz się po któreś ze stron musi stać na baaaardzo wysokim poziomie sportowym lub mieć wielką dramaturgię by w ogóle wzbudzić jakieś emocje.

Dobrze powiedziane i ujęte - tak samo jak ja to czuję i mam. :)
Mimo wszystko LM typuję, bo coś w tv się pozerka, a i zabawa przyjemna. ;)

No, a Śląsk jak najbardziej gra dalej.. ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone