Panorama z sektora VIP (a co, wolno mi
.png)
razpol napisał(a):Panowie, odpowiedzią na wszelkie spory jest fakt, że 'zagraniczni' kibice sympatyzują z takimi drużynami jak np. Manchester, Liverpool, Chelsea, Real, Barca, Milan, Inter, Bayern, Borussia (typowe przykłady), a nie choćby takim jak: Stoke, Norwich, Rayo Vallecano, Celta Vigo, Pescara, Torino, Greuther Furth czy Eintracht Frankfurt (choć zapewne są pojedynczy sympatycy i tych drużyn).
Nie wspominam o wszelkich ekstremalnych ekipach jak na przykład: Akhisar Belediye Genclik Ve Spor, Brisbane Roar FC, Botev Vratsa, Braintree Town, Nomme JK Kalju czy Osotspa Saraburi FC. Dlaczego nigdy 'nie słychać' amatorów tych zespołów?
DCK napisał(a):moja sympatia jest od końca lat 80-tych po stronie Barcelony
.png)
DCK napisał(a):Ale rozumiem, tok Twojej wypowiedzi i też denerwuja mniej chorągiewki, które "kibicują" klubowi, który jest na topie np. Najpierw Milan potem Juve, Real później ManU teraz Barca a niedługo pewnie będą się ekscytować grą PSG. Z tego też powodu rzadko wdaje się dyskusję na temat europejskiej piłki, chyba że moim rozmówcą jest ktoś o kim wiem, że swoje sympatie ma niezmienne od lat.
Ale i tak najważniejsza jest dla mnie Korona w myśl dewizy "support your local team", nawet jak grała piach w ogonach 3 ligi a na meczach było 100 osób.
A europejską wielką piłkę czy klubową czy reprezentacyjna lubię obejrzeć dla poziomu którego na naszych ligowych boiskach nie zobaczymy chyba za naszego życia.
.png)
.png)
razpol napisał(a):[...]
Ogólnie absolutnie nie obrażam się jak ktoś stwierdza fakt w postaci pojęcia 'kopanina', itp. (bo tak faktycznie jest), ale spotykałem się ze stwierdzeniami typu, że 'tylko debil może oglądać ligę polską', a to mnie już czasem prowokuje do dogryzania tej z dupy wziętej elicie kibiców topowych drużyn.
[...]
.png)
alessandro1977 napisał(a):dragonfly napisał(a):No właśnie miałem pytać. Jak widzisz jestem z Żagania, więc do "Rzeszy" też mam blisko
No, ja z miasta ceramiki
.png)
alessandro1977 napisał(a):Bolesławiec ładny ale bez perspektyw dla młodych...radni chwalą się, że działki budowlane niedrogie...to jednak za mało !![]()
razpol - też spotkałem się z takim stwierdzeniem ale nie pamiętam kto...chyba nie ja bo przecież sam Zagłębie jednak oglądam...![]()
W Turynie bywałem i jeszcze będę a na stadion Zagłębia nie dostaniesz się bo pozamykany...chyba, że po umówieniu się, wchodzisz przez szatnię...
arkona napisał(a):To się z Ciebie wagabunda zrobił. Jeszcze niedawno płakałeś, że Turyn tak daleko, nie ma jak dojechać,a teraz "w Turynie bywałem" pewnie to za Twoją sprawą Legia odwiesiła sztamę z Juve.
Gajus.ems napisał(a):Lech - Polonia 0 : 1 ...zadziwiające ?
GAJUS
.png)
podszywacz napisał(a)::D
Panorama z sektora VIP (a co, wolno mi)
Gajus.ems napisał(a):Lech - Polonia 0 : 1 ...zadziwiające ?
GAJUS
slapol napisał(a):Eee tam, Lech przecież u siebie kaszanę wali jak w poprzedniej rundzie....na wyjazdach wali gości z kontry (a niektórzy uważają, że jest debeściakiem w ataku pozycyjnym...,![]()
)