Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.03.2013 11:28

Sven napisał(a):uff :wink:

że człowiek dożył dnia kiedy się drży o wynik z Podbeskidziem
koniec świata Pani Popiołkowa

Oszałamiający doping uczynił ten mecz nieznośnym do oglądania. :sm:

Tekst dnia z trybun (zasłyszane w TV)

grajcie na Wawrzyniaka on jest cienki

że człowiek dożył dnia kiedy trzeba kibicować Legii w meczu z Podbeskidziem, bo to drugie walczy z nami o utrzymanie,
że też w Warszawie dożyli dnia kiedy trzeba kibicować Wiśle z Polonią bo ta druga zagraża zdawało się pewnemu mistrzostwu :mrgreen:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 09.03.2013 13:16

Kiepura napisał(a):że człowiek dożył dnia kiedy trzeba kibicować Legii w meczu z Podbeskidziem, bo to drugie walczy z nami o utrzymanie,
że też w Warszawie dożyli dnia kiedy trzeba kibicować Wiśle z Polonią bo ta druga zagraża zdawało się pewnemu mistrzostwu :mrgreen:

Ale przyznaj, ta flaszka to nam przeszła koło nosa... :wink: :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.03.2013 20:11

podszywacz napisał(a):
Ale przyznaj, ta flaszka to nam przeszła koło nosa... :wink: :lol:

Nie no, wciąż mają największe szanse. :?

Ale po dzisiejszym meczu Sven nam leci flaszkę z pewnością. :lol:

Znaczy co idziemy na mistrza :lool:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 09.03.2013 20:33

Kiepura napisał(a):Znaczy co idziemy na mistrza :lool:

A co, a jak! Idziemy Kiepura!
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.03.2013 21:03

Żonie już kazałem szydełkować szalik

Wisła miszcz 2013

:lol:
dragonfly
Odkrywca

Postnapisał(a) dragonfly » 11.03.2013 18:49

Dopóki pan Cupiał nie zrozumie że bez akademii nie ma poważnego futbolu, tak Wisła będzie się staczać. Najwięcej zła zrobił holenderski zaciąg w postaci Stana Valckxa. Naściągał złomu z Holandii, który się nie identyfikował z miastem i klubem, za to był grubo przepłacany. A tak przy okazji - znam Łukasza Gargułę, bo to chłopak mój rocznik i ode mnie z okolic ;) Pamiętam jak żonglował piłką pod naszym żagańskim ogólniakiem 8) W polskiej piłce jestem neutralny, więc życzę takiej firmie jak Wisła powrotu do dawnej świetności, jak za czasów Henia Kasperczaka kiedy pizgali Schalke i Parmę. To była poezja!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2013 08:47

dragonfly napisał(a):....życzę takiej firmie jak Wisła powrotu do dawnej świetności, jak za czasów Henia Kasperczaka kiedy pizgali Schalke i Parmę. To była poezja!

JA TEŻ :D
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 12.03.2013 20:10

slapol napisał(a):
dragonfly napisał(a):....życzę takiej firmie jak Wisła powrotu do dawnej świetności, jak za czasów Henia Kasperczaka kiedy pizgali Schalke i Parmę. To była poezja!

JA TEŻ :D

:smo: Dzięki, chłopaki! A dziś, "dzień konia" Małeckiego i 4:2 z Jagą. I czekam z niecierpliwością na jak zwykle sprawiedliwe losowanie półfinału w siedzibie ITI lub na stadionie Legii. Ciekawe kto będzie "Marysią"? Ja stawiam na Warzywniaka :wink:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 12.03.2013 22:12

dragonfly napisał(a):życzę takiej firmie jak Wisła powrotu do dawnej świetności,

slapol napisał(a):JA TEŻ :D

Jak chodzi o stronę sportową to po rozważnym namyśle skłonny jestem sie przychylić do zdania, że jest to słuszna koncepcja. :lol:

Co do oceny Holendrów, to jest to niestety sprawa bardziej skomplikowana a ocena nie jest dla mnie jednoznaczna.

------------------------

W piłkę śnieżną dzisiaj lepiej naszym szło, ale za tydzień w lidze może być już zupełnie inaczej. Ot, urok naszej piłki.

Czyli co teraz ze Śląskiem.
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 13.03.2013 10:39

podszywacz napisał(a):I czekam z niecierpliwością na jak zwykle sprawiedliwe losowanie półfinału w siedzibie ITI lub na stadionie Legii. Ciekawe kto będzie "Marysią"? Ja stawiam na Warzywniaka :wink:

To mnie nieco bawi misiu farbowany ;) weź pod uwagę na kogo trafiały zespoły z czołówki Ekstraklasy w poszczególnych rundach PP na przestrzeni ostatnich lat...sprawdź sobie,że wyjdzie mniej więcej sprawiedliwie i po równo :mrgreen:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 13.03.2013 11:02

GSM napisał(a):
podszywacz napisał(a):I czekam z niecierpliwością na jak zwykle sprawiedliwe losowanie półfinału w siedzibie ITI lub na stadionie Legii. Ciekawe kto będzie "Marysią"? Ja stawiam na Warzywniaka :wink:

To mnie nieco bawi misiu farbowany ;) weź pod uwagę na kogo trafiały zespoły z czołówki Ekstraklasy w poszczególnych rundach PP na przestrzeni ostatnich lat...sprawdź sobie,że wyjdzie mniej więcej sprawiedliwie i po równo :mrgreen:

Mnie to tym bardziej bawi misiu kolorowy :wink: Już sporym nietaktem jest losowanie kolejnej rundy w siedzibie jednego z uczestników PP. Losowanie powinno odbywać się w neutralnym miejscu. O "Marysi" do losowania nie wspomnę. Nie wspomnę też na jak łatwych rywali trafiała Legia. Z rachunku prawdopodobieństwa jest to możliwe, z rachunku dobrego smaku już niekoniecznie.
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 13.03.2013 11:42

GSM napisał(a): wyjdzie mniej więcej sprawiedliwie i po równo

Nie żartujmy sobie.. Przecież to od iluś lat skandal w biały dzień.. Mimo ustawianych losowań (nomen omen na swoim terenie) Legia i tak miała 'okazję' do nerwowych potyczek z różnymi Sanokami, Grudziądzami, itd. :lol:

Jeśli ktoś twierdzi, że w losowaniach Pucharu Polski (i jego miejscu i wynikach losowań) nie ma nic podejrzanego to podziwiam entuzjastyczne podejście do świata lub chore zaślepienie tymże klubem. ;)
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 13.03.2013 12:55

Wisła też grała z Limanovią czy Dolcanem,tak samo Lech,Śląsk itd.W poprzednim sezonie rzeczywiście tak to wyglądało,ale ogólnie bez przesady.Też uważam,ze losowanie PP w siedzibie ITI itp jest głupie,ale ktoś o tym decyduje hmmm

Można sobie przeanalizować rywali:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2005/2006)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2006/2007)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2007/2008)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2008/2009)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2009/2010)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2010/2011)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puchar_Pol ... (2011/2012)
Ostatnio edytowano 14.03.2013 08:49 przez GSM, łącznie edytowano 3 razy
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 13.03.2013 14:57

Mam nadzieję , że Marysia wylosuje Wisłę, a bęcki dostaniecie sprawiedliwie i przykładnie.
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 13.03.2013 15:47

realista2 napisał(a):Mam nadzieję , że Marysia wylosuje Wisłę, a bęcki dostaniecie sprawiedliwie i przykładnie.

I to jest rzeczowe podejście do tematu, choć bęcki może dostać każdy. Choć ja optuję za finałem a nie półfinałem L-W :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone