Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 24.09.2012 23:11

Sven, ja też nie rozumiem, co chcesz tu udowodnić :?: :-?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2012 05:51

Jak to co?
Bilans musi się wyzerować czyli na nastepny mecz każdy kibol weźmie ze sobą tę wycenę z allegro i wspólnymi siłami dobiją do tych 200 tys ITI ;)
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 25.09.2012 06:39

Nic udowadniać nie chcę. Chcę tylko zaznaczyć w jakim stopniu jesteście manipulowani. W związku z tą informacją o 200 tys poszedł materiał w wiadomo jakiej stacji i już kilka milionów widzów ma przed oczyma demolkę za 200 tysięcy. Wyolbrzymianie i demonizacja zła ze strony kibolskiej to "konik" ITI. Jakoś nikt nie płacze, że sukcesów sportowych brak. A o łamaniu regulaminu w strefie VIP gdzie wóda leje się strumieniami też jakoś cicho.

Zarzeczny całkiem trafnie :

Wytłumaczcie mi jedno. Dlaczego nie mogę zapalić racy na stadionie, a mogę wystrzelić milion rac w sylwestra, zwłaszcza w miejscach publicznych, a mimo trzech urwanych rąk i setki poparzonych jeszcze zostanę za to pochwalony? A jak te race wystrzeli władza, no to będzie jeszcze święto?
Wytłumaczcie mi, czemu jak jeden kibic umówi się z drugim na bijatykę i pokopią się trochę po głowach, to będzie to przestępstwo, a jak umówi się dwóch sportowców na to samo, to będą pokazywać to w telewizorze i sprzedawać na to bilety?

Wytłumaczcie mi, dlaczego europoseł jadący EuroCity do Brukseli może się w wagonie napić za publiczne pieniądze wódki, a robotnik czy student jadący osobowym, po tych samych szynach, tyle że za własne pieniądze, nie może się napić nawet piwa?

Wytłumaczcie, czemu wolno obrażać każdego, zwłaszcza katolika, z trybuny sejmowej, a nie można obrazić jakiegokolwiek klubu piłkarskiego?

Wytłumaczcie, czemu nazwa Pussy Riot wciąż nie jest tłumaczona na język polski jako Zbuntowane Cipki, tylko domyślnie uważana jest za więźniów sumienia?
Wytłumaczcie mi, czemu Legia obraża się na swych kibiców za połamanie kilku spłuczek i kilkunastu desek sedesowych, zamiast podziękować im za przyniesienie do własnej kasy, na własne auta i garnitury, kilkunastu milionów rocznie.

Wytłumaczcie, czemu w tym samym czasie wyrzuca się ze stadionów Polonię, Legię, Zawiszę, Stomil i pewnie z dziesięć innych grup, które przeoczyłem, a nie wyklucza się dewiantów, okupantów, komediantów, którzy wprawdzie desek sedesowych nie łamią, ale większe czynią spustoszenie w życiu społecznym niż ktokolwiek inny?

Wytłumaczcie mi, czemu toleruje się gangsterów, producentów fałszywych haseł i trującej wódki, a zarazem się ściga palaczy - ale nie marihuany, za takimi każdy się u nas wstawia. Tylko ściga się palaczy… szalików.

Wytłumaczcie, czemu rząd pozwala na blokowanie ulic, a nie zezwala na blokowanie dróg ewakuacyjnych na stadionie, nawet tak banalnym postępowaniem jak znany z każdego autobusu tłok?

Wytłumaczcie mi, dlaczego tylko ja dostrzegam, że mecze bez młodocianych zadymiarzy będą nudne? I dlaczego ludzie, którzy najbardziej dymili na boisku, nawet dwóch takich znam, już dziś chuliganów potępia - bo zostali posłami Platformy? Kosecki z Kucharskim zapomnieli własną przeszłość?

Wczoraj posiedziałem trochę z młodymi fanami Legii. Wiedząc, że każde zapalenie racy spowoduje zakaz stadionowy i zamknięcie Żylety, zapalili tych rac ze sto naraz. Mówili, że skoro wisieli za Bydgoszcz i Kielce, to mogą i za wojewodę, który sensu kibicowania nie zrozumie nigdy. Choć może zrozumie, i jego koledzy w garniturach też - czym są mecze bez fanów. Pizzerią? Z biletami za 100 złotych (na Polonię najtańsze za 4. Ale chodzilibyście na pizzę za stówkę za samo podejście do stolika? Z brzydką obsługą i kiepskim menu? Nie chodzilibyście. Bo na świecie już wiadomo, co daje widownię i emocje - sprzeczności, konflikt, wyraziste barwy i poglądy. To jest na Legii i pewnie zaraz zginie. Będą za to całe deski klozetowe, niezasikane nawet, choć znając ministrów i na to bym przesadnie nie stawiał.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 25.09.2012 06:55

Sven napisał(a):... mogę wystrzelić milion rac w sylwestra, zwłaszcza w miejscach publicznych

Nie mogę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.09.2012 07:03

Sven napisał(a): Wytłumaczcie mi .....

Daremny trud :idea: tłumaczyć Zarzecznemu :papa:

http://www.polskatimes.pl/tag/pawel-zar ... l?cookie=1
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 25.09.2012 08:44

weldon napisał(a):
Sven napisał(a):... mogę wystrzelić milion rac w sylwestra, zwłaszcza w miejscach publicznych

Nie mogę.

Możesz mi podać ilość zatrzymań w Polsce po noworocznych zabawach z piro. Ilość aresztowań o 6 rano w Nowy Rok w związku z odpalaniem różnych świecidełek na balkonach i na placach ?

Janusz czy to jest jakieś skrzywienie takie udzielanie się w tematach o których nie masz bladego pojęcia a twoje posty absolutnie niczego do dyskusji nie wnoszą ? Chyba, że to jakiś głębszy przekaz ale wtedy nie łapię.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.09.2012 09:01

Piłka nozna nie leży w szczególnej strefie moich zainteresowań, chyba, że właśnie od strony bandytyzmu stadionowego. Powiem ci Sven, że twoje wyliczenia z allegro są, oględnie mówiąc, śmieszne. Szef czy tam prezes stadionu, ma klikać na allegro i szukać tam elementów do naprawienia stadionu? I twoje wyliczenia nie udowadniają , że jesteśmy karmieni farmazonem, bo tu 200 kilo a u ciebie 40 kilo. Jest podana lista zniszczeń i to wystarczy aby uzmysłowić sobie jakim trzeba być zjebem, żeby niszczyć swój stadion, jakikolwiek stadion.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 25.09.2012 09:15

Sven napisał(a):
weldon napisał(a):

Nie mogę.

Możesz mi podać ilość zatrzymań w Polsce po noworocznych zabawach z piro.

Nie mogę.
Kompletnie mnie to zresztą nie obchodzi, natomiast z pewnością urządzanie sobie w miejscach publicznych pokazów pirotechnicznych jest zabronione.
No i bądźmy poważni i nie rozmawiajmy o pojedynczych strzałach, czy odpaleniu petardy na własnym ogródku, bo złapanie i ukaranie kogoś za takie przedsięwzięcie, oczywiście, jest nierealne, ale o zorganizowanym pokazie, a więc o wystrzeleniu większej ilości rac (niekoniecznie miliona) w sposób zorganizowany.

A słyszałeś kiedyś o ukaraniu kogoś za udział w nielegalnych wyścigach?
Ilość zatrzymań nie jest wykładnikiem tego, czy można czy nie.

W każdym razie pisanie, że można urządzać sobie u nas pokazy w sposób dowolny mija się z prawdą,
co stawia resztę tekstu pod mocnym znakiem zapytania.

Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.09.2012 09:21

weldon napisał(a):

Nie mogę.

z Kodeksu wykroczeń: art. 83 § 1 - kto nieostrożnie obchodzi się z materiałami wybuchowymi, łatwo zapalnymi lub substancjami promieniotwórczymi albo wykracza przeciwko przepisom o wyrobie, sprzedaży, przechowywaniu, używaniu lub przewożeniu takich materiałów, podlega karze aresztu, grzywny lub karze nagany; w drastycznych przypadkach mogą zostać wyczerpane znamiona przestępstwa sprowadzenia bezpośredniego niebezpieczeństwa zdarzenia zagrażającego życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach

z Kodeksu karnego: art.164 § 1 - kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwa zdarzenia, które zagraża życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach mające postać: pożaru, eksplozji materiałów wybuchowych lub łatwo palnych, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

z Kodeksu wykroczeń: art. 51 § 1 - kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny; jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny; podżeganie i pomocnictwo są karalne.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2012 09:40

Coś czuję, że zdechnie ostatni temat, na jaki jeszcze czasami zerkałem na cropli :?
Może tak pogadacie o piłce :?: :wink: ...ostatniej kolejce lub meczu z Angolami :?:

P.S.
Sven, czytałem w tym wątku kilkanaście Twoich wypowiedzi na poziomie....ostatnio miałeś chyba zły dzień...
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 25.09.2012 09:53

Sven, jeśli już poruszasz temat manipulacji, to zwróć uwagę, że taka jest rola mediów. Tak było, jest i będzie, i nie dotyczy to tylko tych mediów, których tak bardzo nie lubisz (komunikat o wysokości strat usłyszałem w zupełnie innej stacji). Cytowany przez Ciebie tekst jest zresztą dobitnym tego przykładem. A to czy dajemy się zmanipulować zależy wyłącznie od naszej inteligencji i trzeźwej oceny sytuacji.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 25.09.2012 10:00

slapol napisał(a):Coś czuję, że zdechnie ostatni temat, na jaki jeszcze czasami zerkałem na cropli :?
Może tak pogadacie o piłce :?: :wink:

Slapol zapraszam TU i TU :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.09.2012 10:09

slapol napisał(a):
Może tak pogadacie o piłce :?:

To już Sławek dawno nie jest temat o piłce.
Pod jej przykrywką usprawiedliwia się najnormalniejszych w świecie bandytów.
Ustawki, demolowanie stadionów...ostatnio nawet jakiś wątek gejowski się pojawił....
To jest piłka!?

Dlaczego w innych wątkach o piłce nożnej nie ma tylu dyskutantów?
Ano dlatego,że tam jest PRAWDZIWA piłka nożna.
Bez "kibiców" z których połowa powinna w kryminale siedzieć ( i nie mam tu na myśli ludzi, którzy w tym wątku piszą, żeby była jasność).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.09.2012 10:14

Sven napisał(a):Janusz czy to jest jakieś skrzywienie takie udzielanie się w tematach o których nie masz bladego pojęcia a twoje posty absolutnie niczego do dyskusji nie wnoszą ? Chyba, że to jakiś głębszy przekaz ale wtedy nie łapię.

Twoje posty są natomiast pełne polotu, ale też przekazu nie łapię :papa:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 25.09.2012 10:23

Bo widzisz Slapol jakoś ciężko pisać o sukcesach kopaczy. Liga zdziadziała doszczętnie ( przykład jakiegoś ogórka z 2 ligi maltańskiej który wymiata na defensywnym w Widzewie). O pucharach to nawet nie ma co pisać. Media walą w kibiców jak w bęben jakoś dziwnie pomijając ważniejsze ( oczywiście w/g mnie ) wydarzenia istotne z punktu społeczeństwa i kraju.

Kilka osób wypisało KK i stwierdziło, że odpalanie jest nielegalne. Po raz kolejny zapytam, macie znajomych aresztowanych 1 stycznia o 6 rano za odpalanie petard na Sylwestra ? Nie macie bo przepis jest ku uciesze gawiedzi łamany na każdym kroku ( oczywiście poza kibicami).
O to się czepiam, że kibiców traktuje się inaczej niż całą resztę. Każde najmniejsze wykroczenie i danie możliwości do interwencji jest skwapliwie wykorzystywane.

Mecze na Ł3 i sektor VIP gdzie wóda się leje a panienki hasają po trybunie z winkiem w rękach - łamanie regulaminu stadionu. Jakim cudem organizator łamie przepisy o imprezie masowej ? Wyjaśni ktoś ?

Pewien młody ale już znany piłkarzyk w otoczeniu blond piękności w liczbie kilku zajmuje nie swoje miejsce na trybunie. Miejsce należy do kobiety z dzieckiem. Przez cały mecz trwały "próby" przekonania "gwiazdeczki" żeby zmienił miejsce. Nic nie dało. W przypadku gdyby sytuacja dotyczyła normalnego kibica na innej trybunie zakaz od ręki.

Już nie piszę o zakazach z d..y wziętych.
Ostatnio edytowano 25.09.2012 10:27 przez Sven, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone