Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.09.2012 19:43

weldon napisał(a):Było miło, aczkolwiek kilka osób się skopało.
Się i ... premiera też ;)

Piłka nożna to sport kontaktowy, nawet jak gra premier :oczko_usmiech:

PS "Gdy w piłkę kopią, czasem się skopią" :smo:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.09.2012 19:47

Janusz Bajcer napisał(a):
weldon napisał(a):Było miło, aczkolwiek kilka osób się skopało.
Się i ... premiera też ;)

Piłka nożna to sport kontaktowy, nawet jak gra premier :oczko_usmiech:

W sumie, to można by rzec, że ostrze krytyku dziennikarskiej równo cięło i rząd i ... opozycję ;)

A propos "kontaktowy" - Biedronia nie zauważyłem na boisku :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.09.2012 19:54

weldon napisał(a):[W sumie, to można by rzec, że ostrze krytyku dziennikarskiej równo cięło i rząd i ... opozycję ;)

Widocznie nie umie kopać ... albo nie lubi byś skopany :smo:
Gajus.ems
Cromaniak

Postnapisał(a) Gajus.ems » 02.09.2012 20:07

Przed chwila wróciłem z mega "szlagieru " polskiej ligi kopanej (mistrz kontra wicemistrz) i się załamałem.... Mistrz oddał jeden celny strzał!!! ( ten z karnego ) i sobie wygrał. Wicemistrz żadnego strzału w światło bramki !!!
Wielki , wielki SZACUN dla tych 1500 fajnych ludzików ( tzw. kiboli) z Chorzowa, dali pokaz dopingu..., mimo serii porażek. Wg mnie tylko "kibole" i "pikniki" ( tacy jak ja) dają nadzieję, że kiedyś będzie lepiej i mistrz Polski w dwumeczu o europejskie puchary nie straci 10 bramek.
Gajus
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.09.2012 20:19

Janusz Bajcer napisał(a):
weldon napisał(a):[W sumie, to można by rzec, że ostrze krytyku dziennikarskiej równo cięło i rząd i ... opozycję ;)

Widocznie nie umie kopać ... albo nie lubi byś skopany :smo:

Ja stawiam na to, że trener dbał, żeby się za bardzo nie spocił
i żeby pod prysznic z resztą drużyny potem nie poszedł ;)
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 02.09.2012 22:47

Gajus.ems napisał(a):Przed chwila wróciłem z mega "szlagieru " polskiej ligi kopanej...

Pod przymusem poszedłeś czy bilety już za darmo rozdają? :wink:
Bo żeby tak z własnej woli :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2012 08:01

Gajus.ems napisał(a):Przed chwila wróciłem z mega "szlagieru " polskiej ligi kopanej (mistrz kontra wicemistrz) i się załamałem....

No nie mów :roll: ...obrona znacząco się poprawiła....z piłką minęli się tylko ze 3 razy...a ostatnio - na pewno ponad 10 :wink:
klopot
Cromaniak

Postnapisał(a) klopot » 03.09.2012 08:23

slapol napisał(a):
Gajus.ems napisał(a):Przed chwila wróciłem z mega "szlagieru " polskiej ligi kopanej (mistrz kontra wicemistrz) i się załamałem....

No nie mów :roll: ...obrona znacząco się poprawiła....z piłką minęli się tylko ze 3 razy...a ostatnio - na pewno ponad 10 :wink:

Poziom obu drużyn niestety żenujący.
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 03.09.2012 16:39

W piątek na meczu Piasta z Pogonią..........usnąłem.
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 03.09.2012 18:07

IDZIE,Idzie, Podbbeskidzie...

Kibole strajkują czyli dzisiaj ani rac ,ani bydła nie bedzie .
Hvala! ;)
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 03.09.2012 19:34

Brawa dla legionistow za zaangażowanie i walkę do końca.
Na czele ligi dwa zespoły ,Legia i Widzew ,dwa zespoły,które sa bojkowatowane przez wlasnych kiboli ;)
Brawo pikniki!
Kibolstwu mowimy stanowcze won ze stadionow!
Ostatnio edytowano 03.09.2012 19:37 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2012 19:36

Brawa dla piłkarzy Legii za końcówkę meczu :idea:
Szkoda, że kopać w dobrze w szmaciankę :smo: potrafią tylko w polskiej lidze :cry:
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 03.09.2012 21:31

Janusz Bajcer napisał(a):Szkoda, że kopać w dobrze w szmaciankę :smo: potrafią tylko w polskiej lidze :cry:

a że liga nasza żenująco słaba to i te umiejętności wątpliwe... :roll:

Patrząc na poziom rodzimej kopanej nachodzi mnie smutna refleksja. Smutna, choć staram się dostrzegać plusy obecnej sytuacji. Łudzę się, że klęska reprezentacji w mistrzostwach europy (reprezentacji szykowanej 2 lata pod ten turniej) oraz blamaż klubów z czołówki ekstraklasy w zmaganiach z europejskimi średniakami, stanie się przyczynkiem do zmian w podejściu do futbolu. Może dalsza degrengolada spowoduje, że ludzie mający coś do powiedzenia w piłkarskim światku porzucą idee "modern football". Że coraz bardziej opustoszałe trybuny wymuszą powstrzymanie wymiany publiczności z kibiców na klientów. Do takiej wymiany potrzebny jest przecież produkt, który tych klientów przyciągnie, a rodzima piłka takim produktem nie jest. Może zamiast usilnych starań wprowadzenia rozwiązań organizacyjnych wzorem najsilniejszych lig starego kontynentu zaczniemy robić wszystko by dorównać do tychże przede wszystkim poziomem sportowym, a nie ślepym egzekwowaniem irracjonalnych przepisów UEFA.
W naszej piłce nie zmienia się nic od lat. To znaczy zmienia się... na gorsze. Nic nie wskazuje na to, że może być lepiej. Nic!
Pamiętam jak w 1998 roku klub któremu kibicuję okrzyknięto "najsłabszym mistrzem Polski w historii" po tym jak odpadł w eliminacjach ligi Mistrzów po bezbramkowym remisie z Manchesterem United (późniejszym triumfatorem rozgrywek). Co się zmieniło od tego czasu? Skala porażek eliminacyjnych i renoma przeciwników przed którymi Polskie kluby muszą chylić głowy. Smutne prawda?
Smutne jest też to, że problem jest zaledwie słabo akcentowany - słowami komentatorów najczęściej i jedynie. Przy marginalizowaniu istoty problemu Polskiej piłki razi wyolbrzymianie, a właściwie kreowanie problemu tzw. "kibolstwa" na stadionach. Temu zagadnieniu media poświęcają nader dużo miejsca, karząc wierzyć bezrefleksyjnym obserwatorom, że tu tkwi problem a antidotum na całe zło powinny być dalsze represje wobec kibiców.
pt
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pt » 04.09.2012 09:50

raffiu napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Szkoda, że kopać w dobrze w szmaciankę :smo: potrafią tylko w polskiej lidze :cry:

a że liga nasza żenująco słaba to i te umiejętności wątpliwe... :roll:

....Skala porażek eliminacyjnych i renoma przeciwników przed którymi Polskie kluby muszą chylić głowy. Smutne prawda?
Smutne jest też to, że problem jest zaledwie słabo akcentowany - słowami komentatorów najczęściej i jedynie. Przy marginalizowaniu istoty problemu Polskiej piłki razi wyolbrzymianie, a właściwie kreowanie problemu tzw. "kibolstwa" na stadionach. Temu zagadnieniu media poświęcają nader dużo miejsca, karząc wierzyć bezrefleksyjnym obserwatorom, że tu tkwi problem a antidotum na całe zło powinny być dalsze represje wobec kibiców.

Nie masz wrażenia,że to najlepszy moment żeby zaorać pzpn? Żeby teraz wprowadzić tam kuratora i rozwalić tą sitwę? 2 lata na aucie i można by przez ten czas uprzątnąć ten syf.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 04.09.2012 10:14

pt napisał(a): Nie masz wrażenia,że to najlepszy moment żeby zaorać pzpn? Żeby teraz wprowadzić tam kuratora i rozwalić tą sitwę? 2 lata na aucie i można by przez ten czas uprzątnąć ten syf.

Dokładnie tak. Teraz jest doskonała okazja.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone