Sven niczego nie musi udowadniać. Pokazał jasno kłamstwo, a inni nawet nie próbują z nim polemizować na argumenty tylko puste slogany walą.
Jak można skłamać w jednej sprawie to można i w wielu. Może przebieg zdarzenia był inny. Może skala. Może...
Ale ważne żeby wierzyć w to co podają. Tak łatwiej żyć.
Zero myśli, zero zastanowienia, zero proporcji w ocenie sytuacji.
Is fecit, cui prodest - proponuje zawsze rozważyć tą paremie zanim się oceni jakąś sytuacje.
Najwięcej do powiedzenia to mają tu Ci co nigdy na stadionie nie byli, a nawet publicznie deklarują obrzydzenia dla tego typu rozrywki. Ale są jak zwykle najlepiej zorientowani. I najwięcej mają do powiedzenia.
Co do rac. Nie ośmieszajcie się panowie. W Sylwestra póki co to w Polsce w wiekszości miast jest to dozwolone. A istota argumentu Zarzecznego jest prosta jak drut. Jak byle kto może zapalić race w Sylwestra to dlaczego taki sam czyn na stadionie jest zabroniony. Bo co ? Bo bezpieczeństwo ? Jak ustawodawca tak bardzo dbałby o bezpieczeństwo to nakazałby odpalanie atestowanych rac przez przeszkolonych ludzi w wydzielonych miejscach. Tak jak to usiłuje się zrobić w niektórych krajach. Ale nie, lepiej wylać dziecko z kąpielą, przy okazji można przywalić nielubianej grupie społecznej. Tak jest prościej.
To, że jakiś przepis istnieje to nie znaczy, że jest mądry.
Race odpalono także w Krakowie. Na sektorze gości. Fanatyczni w tym czasie zajęci byli swoim jak to określa Sven "operetkowo-krakowskim" dopingiem, więc nie zareagowali.
Za to reszta stadionu począwszy od loży vipów do sektora ministrantów zareagowała.
Oklaskami.
Sami bandyci

, pozdrawiam prostomyślących.
I fajnie by było jakby wymiar sprawiedliwości z taką zaciekłością jak odpalaczy rac tropił na przykład szefów Amber Gold.
I na końcu jeszcze o zmanipulowaniu przez media.
Sven, pamiętasz co krzyczano na stadionach w 2007 roku ?
Nie chcieliście państwa prawa i jego prostych reguł, to macie co macie, czyli samo państwo (mówie Wy, bo ja nie krzyczałem).
Sven, jeśli już poruszasz temat manipulacji, to zwróć uwagę, że taka jest rola mediów.
Nooooo, to bardzo odważna teza. Bo ja myślę, że w demokratycznym państwie prawa rolą mediów jest przekazywanie społeczeństwu rzetelnej informacji. A to, że coś jest patologią, to nie znaczy, że jest normalne.
To już Sławek dawno nie jest temat o piłce.
Ten wątek nie został sprowokowany przez kibiców. Tylko takich co nie wiedzą nawet gdzie jest stadion w ich mieście. A piłki nie oglądają w ogóle.
Ja na przykład nie wypowiadam się w temacie muzycznym, mimo, że większość muzyki współczesnej w ogóle mi nie podchodzi. A o koncertach i innych łódstokach słyszałem, że sodoma i gomora.