Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 16.04.2012 20:44

pawelli napisał(a):

z tego filmu widać że to tylko ta brutalna Korona faulowała a Zagłębie było "aniołkami". Z gry każdego zespołu mozna taki filmik nakręcić.

No coż nagonka medialna działa .....
Tylko nasze "dziewczynki" grają w pucharach europejskich przewracają sie jak w Polsce - a sedzia pokazuje ........... żeby wstał i nie symulował ;)

Pozdro :)

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale niestety nie masz racji. W każdej drużynie znajdzie sie jakiś przecinak, ale tylko Wy i Polonia przyjeliście jako styl brutalną grę faul. Jest to środek niwelujący koszmarne braki techniczne i taktyczne Waszych zawodników. Poczytaj sobie różne opinie nie koniecznie dziennikarzy. Poogladaj sobie ligę angielską i rozróżnij grę twardą, ale zgodną z przepisami od zwykłej brutalności. Zawodnicy tacy Korzym czy Kuzera nie powinni być w ogóle wpuszczani na boisko. Ten ostatni zresztą skasował karierę innego piłkarza po szaleńczych wyścigach samochodowych po ulicach Krakowa. Sam o sobie powiedział, że na boisku trzeba być bandytą. I jest.

Każdy mecz Korony, który oglądałem powinna ona kończyć w 10 lub 9 zawodników. Pobłażliwość sędziów na tego typu zagrania ogranicza rozwój polskiej piłki ligowej.

A co do pucharów to dokładnie jest na odwrót. Pamiętam jak Wisła (a konkretnie Wilk) w tym sezonie w pierwszym meczu spróbowała w gry typu "polska liga" (czyli podbięgnę od tyłu i wytnę równo z glębą). W dzięsięc minut sędzia nas utemperował. Nie mogłem się nadziwić, że na poziomie europejskim piłka nożna to gra prawie, że bezkontaktowa i "bezgwizdkowa".

Pobłażliwość sędziów na grę faul powoduje, że zawodnicy tacy jak Melikson nie mają czego tu szukać. W końcu jak minie kogoś to ten polskim obyczajem wytnie go od tyłu w piszczel. Sędzia przymknie oko a fachowiec typu Wegrzyn będzie bredził o angielskiej piłce.

Ale jednego Koronie nie mozna odmówić. Ambicji.

Messi czy Ronaldo w polskiej lidze byliby głównie pacjentami szpitalnymi.

Przyjmuję gratulacje za MP, także Panowie spokojnie, każdy zdąży

E, dopóki nie będzie matematycznie przesądzone pozwolisz, że się wstrzymam :D
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 16.04.2012 21:49

Jutro dla relaksu idę na Narodowy z Sevillą
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 17.04.2012 07:26

Kiepura napisał(a):Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale niestety nie masz racji. W każdej drużynie znajdzie sie jakiś przecinak,

Jak się ogląda zlepek fauli - to faktycznie większość się należała - i tu nie dyskutuje. Ale niech te kartki pojawiają się w 2 strony a nie tylko w 1 stronę -> to mnie wnerwia. Inaczej to też wygląda w TV a inaczej na stadionie.
Korona gra ostro - nawet może czasami za ostro.
Ale nie lubię jak sędziowie wypaczają wynik - bo tak jak z Zaglębiem nie powinno być karnego tak i z Lechią tez go nie powinno być.

Nie wiem czy widziałeś sytuację z meczu Legii z Widzewem - jak pięknie bramkarz falował piłkarza Widzewa .... i nic nie było ... :(

Kiepura napisał(a):Ale jednego Koronie nie mozna odmówić. Ambicji.

Dziękuję :)

Pozdro :)
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 17.04.2012 09:06

pawelli napisał(a):Jak się ogląda zlepek fauli - to faktycznie większość się należała - i tu nie dyskutuje. Ale niech te kartki pojawiają się w 2 strony a nie tylko w 1 stronę -> to mnie wnerwia. Inaczej to też wygląda w TV a inaczej na stadionie.
Korona gra ostro - nawet może czasami za ostro.
Ale nie lubię jak sędziowie wypaczają wynik - bo tak jak z Zaglębiem nie powinno być karnego tak i z Lechią tez go nie powinno być.

Oglądałem wczoraj powtórkę podsumowania kolejki na Polsacie Sport. Ktoś zmontował fajny filmik ze wszystkich kartkowych sytuacji z ostatniego meczu Korony. Wyszedł wynik 15:3 w prawidłowych decyzjach sędziego odnośnie żółtych i czerwonych kartek. Biorąc pod uwagę poprawkę na stronniczość stacji i redaktorków, wynik i tak jest porażający. Jak się oglądało te stytuacje to do przerwy Korona powinna grać w ósemkę.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 17.04.2012 20:44

pawelli napisał(a):Nie wiem czy widziałeś sytuację z meczu Legii z Widzewem - jak pięknie bramkarz falował piłkarza Widzewa .... i nic nie było ... :(

Widziałem - czerwień się należała.

Generalnie polscy sędziowe są słabi i bardzo nierówni, tu oczywiście nie ma o czym dyskutować.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 18.04.2012 06:22

Zakaz dla Lecha.
Psy które awansowały po czystkach w Kielcach zaczynają brykać na Legii.
Paranoja.

Ed. Udało się :D

Zapowiedź finału PP
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 21.04.2012 21:02

Legia dziś zagrała jak Barcelona. A Barcelona jak Legia.

Grali i grali i grali i dooooooopa :D
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 22.04.2012 19:39

Kiepura napisał(a):Grali i grali i grali i dooooooopa :D

Kużwa zaczynam się denerwować, że Legii się nie uda to jedno, ale jak jakeś ogórki zdobędą MP i obciachu w EU narobią.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 23.04.2012 07:22

Realista spokojnie czytałem już gazety z 7 maja :wink:

Z tymi ogórkami to przesada. Nie ma gwarancji, że gdybyśmy trafili FC Niewiadomoco z jakiegoś zagłębia pasterskiego w górach dalekiej Azji to nie powieźliby nas dwa razy. Wilno się kłania.
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 23.04.2012 10:31

Takie reklamy pokazały się obok mojego domu
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 24.04.2012 18:28

I znowu wiocha warszawska ,tym razem w Kielcach...przerwac ten mecz !
Dla dobra pilki.
Moze wtedy dla wiochy warszawskiej by dotarlo,ze odpust to odpust,gdzie sobie można postrzelać z korkowca a mecz to mecz.
Prowadza 3-0 a kretyni odpalaja petardy ;)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 24.04.2012 22:00

Czyli co, Legia Puchar, Ruch mistrzostwo ?

A z drugiej półkuli piłkarskiej , jak miło patrzyć jak pęka balonik napompowany do granic możliwości.

Raz w sobotę :D :D :D

Dwa we wtorek :D :D :D

I ten śmieszny "boski" neudacznik rodem z Argentyny. Senior Poprzeczka.
:lool: :lool: :lool:
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 25.04.2012 07:39

Kiepura napisał(a):Czyli co, Legia Puchar, Ruch mistrzostwo ?

Legia zbierze wszystko w tym sezonie - będzie i "Majster" - choć może być niespodzianka ;)
Wczoraj w pełni zasłużone zwycięstwo.
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 25.04.2012 07:48

Kiepura napisał(a):

I ten śmieszny "boski" neudacznik rodem z Argentyny. Senior Poprzeczka.

Kiepura !
Czy mi się tylko wydaje, czy ty fałszujesz?
Może napisz - bo ciekawość mnie zżera - kto jest dla Ciebie ,,nieboskim" udacznikiem?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2012 07:58

kukris napisał(a):
Kiepura napisał(a):I ten śmieszny "boski" neudacznik rodem z Argentyny. Senior Poprzeczka.

Kiepura !
Czy mi się tylko wydaje, czy ty fałszujesz?
Może napisz - bo ciekawość mnie zżera - kto jest dla Ciebie ,,nieboskim" udacznikiem?

Piłkarz, który nigdy w meczu nie przestrelił karnego :wink:
Ciekawe czy Kiepura zba takiego :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone