napisał(a) Highlander » 26.08.2012 13:54
magiczne napisał(a):Witam Szanownych Forumowiczów,
Jak w tytule wybieram się z rodziną +pies na Chorwację pierwszy raz. Szukamy odpowiedniej miejscowości na Półwyspie Istria, z bardzo ładnymi widokami, ciekawymi miejscami do zwiedzania i piękną plażą (najlepiej żwirkową ). Wieczorem od czasu do czasu preferujemy wyjście do klubu:). Budżet umiarkowany:) piszcie swoje propozycje. Będę wszystkim wdzięczny.
I od razu chciałbyś mieć wszystko tanio i na miejscu

Jeśli chcecie rozrywkowo to większe miejscowości i tzw. kurorty, np. Porec, Rovinj, może Rabac. Szczególnie ten pierwszy. Jeśli chodzi o ładne widoki to wszystko kwestia gustu. Najładniejsze widoki na Istrii to są moim zdaniem z Kamenjaka, ale najbliższe miasteczko, czyli Premantura, jest z gatunku tych ładnych, sennych. W Puli jest amfiteatr z czasów rzymskich, na który całkiem przypadkiem "najechałem" jadąc przez miasto.
Ja stacjonowałem w tym roku w Medulinie i jest to taka miejscówka bardzo "rodzinna", z plażą wysypaną specjalnie piaskiem (żwirowo-kamieniste też są po bokach). Ładny port z knajpkami i dużym lunaparkiem. Jakiś klub też się tam trafi. Plusem jest wyjazd we wrześniu. W sierpniu było stanowczo za dużo "makaroni". Zdominowali krajobraz