Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy i nieostatni raz w Cro czyli Zaton,Nin,Zadar itd.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 06.08.2010 15:57

Bardzo dziękuję za odwiedzinki i zapraszam znów-dziś do kawy,, Murzynek".Zapraszam :lol:

Kolejny dzień postanowiliśmy spędzić wyjazdowo.Wybór padł na Wodospady Krka i Szybenik.Upał straszny ale my przygotowani po lekturze forum,czekamy na kąpiel w wodospadach.Po drodze mijamy różne ciekawe miejsca:

Obrazek

Obrazek

Nareszcie docieramy.Autobus zwozi nas w dół i juz po drodze zaczynam się zastanawiać czy napewno jesteśmy w Chorwacji :roll:
Większość uczestników to polacy ale najlepsze jest to że rozmawiają ze sobą tak jakby ich nikt nierozumiał.Można się uśmiać:lol:
Za to widoczki piękne:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo się nam podobało choć przyznam szczerze kąpiel w wodospadach to dla mnie średnia przyjemność :roll:

Obieramy azymut na Szybenik :!:
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 07.08.2010 14:06

Docieramy do Szybeniku,po krótkim poszukiwaniu parkujemy przy nabrzeżu i ruszamy w miasto!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szybenik piękny już nie mogę się doczekać w przyszłości Splitu i Trogiru !

Narazie wracamy do Zatonu i pomyślimy co jutro
:D

Obrazek
miłoszek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miłoszek » 08.08.2010 19:57

Podobnie jak Wy -my w 2008r pojechaliśmy w ciemno Scenic`iem do Chorwacji. Też chwaliliśmy twórców tego samochodu za tysiące schowków i zakamarków:).Podobnie jak Wy wybraliśmy Zaton.Cudne miejsce, z przemiłymi ludźmi. Miłe wspomnienia wracają gdy oglądamy Wasze fotki. Robiliśmy zdjęcia w tych samych ciekawych i urokliwych miejscach. Nawet "naszą" plażę macie uwiecznioną:)). Zaton polecamy wszystkim.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 08.08.2010 20:14

Janisia napisał(a):Bardzo się cieszę że ktoś czyta te moje wypociny a już myślałam ze piszę sobie a muzom(wspomnieniom) :D

Większość na forum czyta relacje, :lol:

jednak nie wszyscy.....zostawiają ślad :( :wink:

Pozdrawiam
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 09.08.2010 09:41

Bardzo dziękuję za wizyty i zostawienie śladu :wink:
Widzę że właściciele Scenica mają podobne gusta,co mnie bardzo cieszy :)
My zachęceni pierwszą wyprawą w przyszłym roku planujemy wyjazd w okolice Splitu,ale poszukamy równie spokojnego miejsca jak Zaton. 8)

Ciąg dalszy relacji to tym razem Zadar.

Po obowiązkowym plażowaniu i krótkiej drzemce kierunek ZADAR!
Kierując się przewodnikiem Pascala bez problemu znajdujemy parking i ruszamy w miasto.
Obrazek

Brama Lądowa wygląda zachęcająco,(uwielbiam takie klimaty) więc ciekawi idziemy dalej.Okazuje się że im dalej tym lepiej :

Obrazek

Uwielbiam te Chorwackie uliczki spokojne z świecącym brukiem na których czas się zatrzymał.

Choć bywają też zatłoczone i kolorowe co też nie odbiera im uroku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jednak,, stary człowiek i morze" mają swój urok :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo się nam podobało i napewno wrócimy tu nieraz :)
d@rkoś
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) d@rkoś » 13.08.2010 01:18

I ja czekam na c.d
Tym bardziej że jadę do Zadaru już za 11 dni więc pisz nie czekaj pisz i wklejaj foty.
Pozdro
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 13.08.2010 13:50

Kolejnego dnia postawiliśmy na całodniową wycieczkę na wyspę PAG.
Już będąc w Polsce obejrzeliśmy u znajomych filmik z wyspy i byliśmy zauroczeni.Jedziemy więc sprawdzić jak to wygląda w ,,realu" 8)

Obrazek

Jedziemy oglądając widoki,jest pięknie!!

Obrazek

Obrazek

Cały czas jednak rozglądamy się za miejscem do plażowania.Miejsca które mijamy jakoś nie bardzo nam odpowiadają :( .Dużo ludzi,ścisk i tłok! Nagle asfaltowa droga się kończy i pojawia się żwirkowy podjazd i otwarta brama 8O .
Obrazek

Szybka decyzja jedziemy dalej.

Obrazek

Widać jakieś samochody więc nie jesteśmy sami.Widoki są niesamowite 8O

Obrazek

Tylko gdzie ta plaża :roll: Daleko na dole widać ludzi,ryzykujemy i schodzimy.Było warto :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cały dzień spędzamy na plaży 8)

Obrazek

Obrazek

Niestety zbliża się wieczór ,czas wracać do Zatonu :(

Pożegnalne zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zgodnie stwierdzamy że był to jeden z najpiękniejszych dni w Chorwacji i Wyspa Pag na długo pozostanie w naszej pamięci :D
Piśka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piśka » 13.08.2010 14:47

No to i ja dołączam do czytelników. Jadę do Zatonu za 3 tygodnie. Na kemping holiday villige, daleko to od osady? fotki cudne, tyle w nich słońca.
Czekam na dalszy ciąg relacji :) .
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 14.08.2010 08:17

Dziękuję bardzo za odwiedzinki i już zazdroszczę wyjazdu :D

Jeżeli chodzi o kemping ,to na zdjęciu poniżej to miejsce z dużą ilością drzew
to Holiday Zaton :wink:

Obrazek
Piśka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piśka » 14.08.2010 08:47

to rzut beretem:D. a w Zatonie sa jakieś knajpki? tzn nie chodzi o kamping, tylko poza nim
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 14.08.2010 09:54

Janisia napisał(a):
Jednak,, stary człowiek i morze" mają swój urok :wink:

Obrazek

Zauroczyła mnie ta fotka :D inne również ciekawe :D
więc i ja swój ślad zostawiam :D
czytam ,oglądam , Pozdrawiam :D
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 15.08.2010 10:42

Jolando bardzo dziękuję za zostawienie śladu,pozdrawiam i do zobaczenia :D

Piśka,jeżeli chodzi o knajpki to jest pizzernia przy deptaku wzdłuż domków
przez nas sprawdzona
Obrazek

(to miejsce najbliżej kempingu),jest także restauracja,cztery sklepiki itp.

Bardzo dużo klimatycznych knajpek jest w pobliskim Ninie gdzie warto wybrać się wieczorem na spacer.Sam kemping także posiada mnóstwo knajpek,restauracji i lodziarni oraz wieczorne animacje.Na pewno nuda Ci niegrozi :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Pierwszy i nieostatni raz w Cro czyli Zaton,Nin,Zadar it

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2010 12:37

Janisia napisał(a):[
W tym roku namówieni przez sąsiadów udaliśmy się na wycieczkę do Egiptu w wersji ,,full wypas".Hotel był przepiękny,jedzenie pyszne,

W zeszłym roku znajomi namówili mnie na Turcję i nie żałuję tam pobytu.
W tym roku ci sami znajomi chcieli mnie namówić na Egipt, ale na wybrałem Chorwację ..... i nie żałuję, że nie widziałem Egiptu :D
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 15.08.2010 20:14

Panie Januszu są takie miejsca które chce się zobaczyć i są takie do których chce się wracać :!: I taka właśnie jest Chorwacja i dzięki jej za to :D
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 16.08.2010 08:23

Niestety nieuchronnie zbliżał się koniec naszej przygody z Chorwacją :cry:

Na zakończenie postanowiliśmy zostawić sobie miejsce z naszych pierwszych planów czyli Rybarica :)

Zapakowani po pożegnaniu z Zatonem ruszamy.

Obrazek

Po drodze mijamy Karlobag gdzie zatrzymujemy się na mały posiłek(pyszna pizza)i już jestesmy w Rybarice :)

Obrazek

Obrazek

Zupełnie inne miejsce niż Zaton,plaże betonowe lub skaliste co tez ma swój urok.

Obrazek

Można obejrzeć widok wyspy Pag z drugiej strony.

Obrazek
Zgodnie jednak stwierdzamy że nasz wybór Zatonu był strzałem w dziesiątkę.Rybarica piękna ale za bardzo oddalona żeby cokolwiek zwiedzać.
Po kilku godzinnym plażowaniu czas ruszać do Polski :cry:

Obrazek

Cieszymy się jednak że dzięki Forum i waszym radom zwiedziliśmy piękny kawałek Chorwacji :D

Kierując się waszymi relacjami w przyszłym roku prawdopodobnie Brela 8) DO ZOBACZENIA :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pierwszy i nieostatni raz w Cro czyli Zaton,Nin,Zadar itd. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone