Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy i nieostatni raz w Cro czyli Zaton,Nin,Zadar itd.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 03.08.2010 14:43

[/b]Witam,Choć z pewnym opóżnieniem(rocznym)chciałabym podzielić się wrażeniami z pierwszego razu w Cro.
W tym roku namówieni przez sąsiadów udaliśmy się na wycieczkę do Egiptu w wersji ,,full wypas".Hotel był przepiękny,jedzenie pyszne,

Obrazek

Obrazek

ale dopiero tam dotarło do nas jak bardzo brakuje nam Chorwacji!!!

Wspólnych wieczorów przy piwku z widokiem na morze,nieustających debat co zwiedzamy jutro i każdego dnia który był tam niepowtarzalny
:D
Obrazek
Ostatnio edytowano 05.08.2010 10:18 przez Janisia, łącznie edytowano 1 raz
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 04.08.2010 05:41

zdjęcia są za małe, możesz zmienić na 800x600?
Czekam na relację :)
Mnie po Turcji Chorwacja po prostu zachwyciła, podbiła moje serce i chcę tam wracać. Do Turcji - niekoniecznie.
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 04.08.2010 06:15

Właśnie przechodzę szybki kurs Fotosikowy(myślę że dam rade) i zaczynamy :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.08.2010 06:29

Katarinka napisał(a):zdjęcia są za małe, możesz zmienić na 800x600?
.
Wystarczy kliknąć na fotę....
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 04.08.2010 10:59

w kwestii Egiptu
Gdzie konkretnie/ Jaki hotel /jakie opłaty
Po obejrzeniu zdjęcia nr 1 Jestem żywotnie zainteresowany :)
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 04.08.2010 15:12

Jeżeli chodzi o Egipt to Sharm i hotel Inter Plaza Beach.Z czystym sumieniem mogę polecić bo miejsce piękne.Hotel bardzo rozległy ,posiada swój aquapark i przepiękną rafę koralową.Cena to około 2 tysiące tydzień 8)
justa999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa999 » 04.08.2010 21:12

Chętnie poczytam. Tegoroczny urlop w Chorwacji już za mną i mam plany wrześniowe na jakiś samolot do Turcji lub Egiptu ale jakoś ciągle mam myśli żeby jednak jeszcze raz wrócić do CRO. 8)
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 05.08.2010 07:18

Na początku miało być miejsce sprawdzone przez znajomych czyli Rybarica.
Po przewertowaniu forum stwierdzamy,to nie dla nas ,wybieramy Nin i to w ciemno :)

15.08godziny wieczorne.WYRUSZAMY
Zapakowani po dach(dobrze że Scenic ma tyle schowków)zaopatrzeni w wody,jedzonko i nawet krzesełka rozkładane jedziemy w stronę Cieszyna.
Dojeżdżając do Czech już widzimy że nie będzie wesoło :?
Obrazek
Czarne chmury zbierają się nad nami i za chwilę od świata oddziela nas ściana deszczu.Mamy nadzieję że przejedziemy burzę ale jest jeszcze gorzej.Na Węgrzech dochodzą grzmoty i błyskawice!!!
Nawigacja (czyli ja)zaczyna powoli wariować.Na jednym ze skrzyżowań słynnej Rout 86 skręcamy w prawo zamiast w lewo sugerując się większością aut.
W ciemności i ulewie już sama nie wiem gdzie jesteśmy.
Nagle olśnienie-przejście graniczne HURRA!!!
Trochę za wcześnie jak na moje obliczenia ,ale co tam może odkryliśmy jakiś super skrót?!Podjeżdżamy bliżej i szczęki nam opadają
8O .Przejście graniczne owszem jest ale Węgiersko-Słoweńskie!!!!

Mąż chcąc uspokoić swoje skoki ciśnienia(ciekawe po czym :wink: )wychodzi na papieroska rzucając-A ty kobieto myśl!!!

Jak na nawigację przystało, zapoznaję się z mapą i stwierdzam że niema sensu wracać,brniemy dalej!Atmosfera nieco uspokoiła,burza też,wiec droga na Słoweńsko-Chorwacką granicę przebiega w miarę spokojnie.
Na granicy lekki szok,oprócz nas niema nikogo?!Dostajemy przewodniki,mapy i jedziemy dalej szczęśliwi że już CRO :P

Obrazek
cdn.
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 05.08.2010 08:12

Przybliżamy się coraz bardziej do celu,a mnie martwi tylko pogoda :(
Za oknem mgła,temperatura 17C,a gdzie ta słoneczna i gorąca Chorwacja?!
Nagle po przejechaniu najdłuższego tunelu,olśnienie-temperatura skacze o 10 stopni a słoneczko grzeje Jesteśmy w właściwym miejscu 8)

Docieramy do NIN

[url=p:htt//www.fotosik.pl]Obrazek[/url]

Mąż kładzie się na krótką drzemkę,a reszta załogi na poszukiwanie noclegu.Skutek marny niestety,albo niema miejsc albo masakryczne sceny!
Ruszamy dalej w stronę Zadaru.Niestety nic po drodze nie wpada nam w oko,za to my wpadamy wprost w korek wracających wczasowiczów
:(
W desperacji jedziemy dalej kierując się na Szybenik.Nawigacja(czyli znów ja :oops: )kieruje nas w prawo w stronę morza i lądujemy w środku miasta w GIGANTYCZNYM korku :?

Zauważam na twarzy mojego męża dziwne nerwowe tiki i słyszę,,ryk lwa"-Jeżeli do pół godziny nie znajdziecie noclegu-wracamy do Polski!!!! :evil:

Boska opatrzność prowadzi nas do osady turystycznej ZATON-jesteśmy uratowani :P

Obrazek
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 05.08.2010 13:07

Na miejscu to o co nam chodziło:łagodne zejście do morza,na plaży drobny żwirek i piękny samodzielny apartament :lol:

Obrazek

Obrazek

Miejsce piękne i spokojne,plaża blisko a co najważniejsze rzut kamieniem do Ninu,Zadaru i innych ciekawych miejsc :)

Obrazek

Obrazek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.08.2010 19:03

Co tam Egipty , czy inne Tunezje :wink:

Zasiadam i czekam na dalszy ciąg Twojej relacji :D
Janisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janisia » 06.08.2010 06:40

Bardzo się cieszę że ktoś czyta te moje wypociny a już myślałam ze piszę sobie a muzom(wspomnieniom) :D

Wieczorkiem oczywiście mały rekonesans okolicy.Co ciekawe ,pośród mijanych samochodów żadnych polskich rejestracji :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następnego dnia obowiązkowe plażowanie:

Obrazek

odgrzewany polski obiadek

Obrazek

i wycieczka do NIN
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo klimatyczne miasteczko,malutkie ale bardzo ciekawe.Jest co zwiedzać a lody w NIN nie mają sobie równych.Sklepy bardzo dobrze zaopatrzone,jest mały owocowo-warzywny targ,apteka itp.Postanawiamy przyjeżdżać tu na zakupy w końcu to rzut kamieniem
:D
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 06.08.2010 08:47

Czytam, oglądam, wspominam :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 06.08.2010 09:10

Nasz pierwszy raz :twisted: w Chorwacji, to właśnie Nin.
Mam straszny sentyment do tego miasta i z chęcią poczytam o nim u Ciebie w relacji :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.08.2010 09:13

Nasz pierwszy raz

Mam straszny sentyment do tego miasta

Nie dziwię się... :lol:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone