napisał(a) creep22 » 27.07.2016 19:31
maciejdm1 napisał(a):Ile Wam zeszło dojście do murów? Czy masz jakieś porady w związku z Dubrownikiem?
Dzięki. Pozdrav
tak jak pisał marcin dojście ok.30 minut. Myśmy jechali z samego rana, żeby zacząć od spaceru po murach - byliśmy ok 8:30 i już grzało

. Potem wjechaliśmy na Srd - na pewno warto być, żeby zobaczyć Dubrownik z góry, kolejka jest droga i chyba nie do końca warta swojej ceny - jak ktoś się nie boi to samochodem chyba lepiej się wybrać. Potem coś do picia i spacer po starym mieście według mapki, która była kiedyś wydrukowana w przewodniku National Geographic - polecam, bo wiadomo, ze zobaczymy wszystko co ważne. No i lody w lodziarni zaraz za fontanną Onufrego po prawej - najlepsze jakie jadłem w tym roku. Potem miało być Lokrum, ale nie mieliśmy sił

Następnym razem nie odpuszczę. Co do cen to są wysokie, ale nie aż tak jak mi się wydawało. Jak się odejdzie troche w bok od Stradunu można coś zjeść i wypić za całkiem normalną jak na Chorwację cenie. Pamiątki też widziałem droższe nawet na Peljesacu.