Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAKOSTANE - powrót

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dave Q
Podróżnik
PAKOSTANE - powrót

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dave Q » 29.07.2006 12:55

Witam - właśnie wróciliśmy z tej uroczej miejscowości. do nast. wyjazdu na CRO już tylko rok hehe.
Mała, cicha, przyjemna miejscowość. Dużo kampingów - ja jednak byłem ze znajomymi w kwaterach. Kilka boisk do siatki plażowej, fajne boisko do koszykówki. Na plaże jeździliśmy do pobliskich miejscowości lub za 50Kn atakowaliśmy piaszczystą plażę na kampingu PAKOSTANE P.T (chyba tak). polecam dla rodziców z dziećmi - w cenie są 2 drinki, kajaki, łodki, sala do judo i leżaki na plaży - naprawde warto !!!
12E za apartament, ale powiem szczerze że bez szału warunki, z drugiej strony jechaliśmy w ciemno i ciężko dla 12 osob cos znalezc w sezonie.
Jak coś jestem do dyspozycji, powoli trzeba wracać do pracy teraz
PAZDR :twisted:
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 29.07.2006 13:34

Czy coś zwiedzaliście?
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 29.07.2006 21:42

Piszesz,ze to cicha miejscowość... - jak myslisz czy we wrześniu będzie tam nudno? Czy uda nam się znaleźć jadąc w ciemno apartament 2+1 za 20 euro ?

Dlaczego jeździliscie do innych miejscowosci na plażę - czy oprócz tej płatnej plaży- nie bylo innej -ładnej?
Ja jadę z dzieckiem, ale piasek na plazy w Chorwacji nie bardzo mnie pociąga, bo nie jest taki ładny jak np. nad naszym Bałtykiem.

Ciągle nie mozemy się zdecydować gdzie pojechać - do Pakostane czy do Primostenu....[/img]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.07.2006 22:30

Irmina76 napisał(a):Ciągle nie mozemy się zdecydować gdzie pojechać - do Pakostane czy do Primostenu....[/img]

Kilka lat temu byliśmy tydzień w Pakostane i tydzień w Primosten. A w Pakostane też są ładne plaże. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2006 22:40

Dave Q napisał(a):Witam - właśnie wróciliśmy z tej uroczej miejscowości. do nast. wyjazdu na CRO już tylko rok hehe.
Mała, cicha, przyjemna miejscowość. Dużo kampingów - ja jednak byłem ze znajomymi w kwaterach. Kilka boisk do siatki plażowej, fajne boisko do koszykówki. Na plaże jeździliśmy do pobliskich miejscowości lub za 50Kn atakowaliśmy piaszczystą plażę na kampingu PAKOSTANE P.T (chyba tak). polecam dla rodziców z dziećmi - w cenie są 2 drinki, kajaki, łodki, sala do judo i leżaki na plaży - naprawde warto !!!
12E za apartament, ale powiem szczerze że bez szału warunki, z drugiej strony jechaliśmy w ciemno i ciężko dla 12 osob cos znalezc w sezonie.
Jak coś jestem do dyspozycji, powoli trzeba wracać do pracy teraz
PAZDR :twisted:

Ta plaża za 50 kun to raczej nie na kempingu Kozarica w Pakostane, ale zapewne w Club Med tuż obok.
http://www.bullesdoxygene.com/pakostane/clubmed.html
Dave Q
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dave Q » 31.07.2006 14:24

Witam byliśmy tylko w Biogradzie i na Kornatach - to był wyjazd typowo rozrywkowy. Dubrownik na przykład zwiedzimy we wrzesniu samolotem (podobno kolo 200zł w 2 strony)
Mysle,że nie będzie tam nudno. Ta miejscowosc żyje wieczorkiem - nie tak jak na Rab gdzie było cicho i pusto. Apartament będzie na 100% - my teraz 2 noce mieszkalismy w 2 za 18E z przyzwoitym standartem. Spokojnie w ciemno mozna jechac. Plaża w samym Pakostane jakos nam sie nie podobała. NAjfajniej było w pierwszej piejscowosci w kierunku Sibenika - Drage chyba?? Fajna mała miejscowosc z super plażami na takich pólkach skalnych. Płasko, fajne zejscie do wody - tam byliśmy najczesciej. Piasek nie byl taki fajny ale jednak z dzieckiem warto tam raz być. Tylko te 50Kn
Masz racje co do plaży i Kampingu. Nast obok KOZARICY - z domkami jak szałasy, fajna infrastrukturą i róznymi atrakcjami.
PZDR DAVE

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone