Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Dubrownika z dzieckiem

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lothrain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lothrain » 21.05.2010 21:03

Hej,
w drugim tygodniu czerwca chciałbym polecieć z żoną i 9-miesięcznym synkiem w okolice Dubrownika. Szukam jakiegoś apartamentu, gdzie mają możliwość wstawienia dziecięcego łóżeczka, bo ze sobą targać nie chcę. Byłoby miło jakby gospodarze za jakąś tam opłatą odbierali z lotniska. No i ostatnia rzecz jeśli to w pewnym oddaleniu od Dub - fajnie byłoby mieć względnie blisko do transportu publicznego, coby się do miasta ze dwa razy przejechać.
Czy możecie coś polecić? Ciężko jest coś z łóżeczkiem dziecięcym wyszukać, znalazłem w Slano, ale to jednak trochę daleko, a 35 km z dzieciakiem na kolanach w busie wydaje mi się średnio bezpieczne.
Wdzięczny będę za wszelkie wskazówki.
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 22.05.2010 17:25

Do dobra lokalizacja. Jest tam plaża kamienista jak również piaszczysta.
Z komunikacją żadnego problemu. Z lotniska do Dubrownika i z Dubrownika do Slano jeżdżą autobusy miejskie (punktualnie).Autobusy klimatyzowane.
Lothrain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lothrain » 22.05.2010 19:25

Jakbyśmy byli tylko z żoną to żaden problem. Martwię się tylko o małego, bo to jednak z lotniska jest kawałek, potem oczekiwanie na kolejny autobus do Slano, a bagaży sporo przy takim maluchu i chciałbym skrócić tę drogę do maksimum. Już sam lot mu wrażeń narobi :)
Poza tym jak to jest z przewożeniem takich maluchów transportem publicznym? W osobowych pewnie jak w Polsce wymagane są foteliki. A autobusy?
Lothrain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lothrain » 26.05.2010 08:50

No dobra, to uściślę tutaj.
Zdecydowany jestem na Cavtat, Soline lub Mlini - musi być łóżeczko, bo mały jeszcze nie chodzi. Właściwie to zaczyna raczkować. Nie wiem, która miejscowość jest ładniejsza, ale może mi powiecie :)
Czy jak się jedzie z niespełna rocznym dzieckiem to opłaty klimatyczne pobierają i od niego? Rozumiem, że mogę szukać wśród ap. 2os., bo nikt normalny nie będzie chyba traktował takiego malucha jako trzeciej osoby?
Ostatnio edytowano 26.05.2010 12:43 przez Lothrain, łącznie edytowano 1 raz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.05.2010 11:26

Zupa Dubrovacka jest bardzo blisko Dubrovnika więc to chyba dobry wybór, z komunikacja nie ma problemu, widziałam, że autobusy chodzą bardzo często..jednak byłam tam 4 dni, ze względu właśnie na zwiedzanie Dubrovnika i Czarnogóry. Mi tamte strony średnio przypadły do gustu i przenieśliśmy się do Orebic :) Pozdrawiam.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone