.png)
makosm napisał(a):marynamaj napisał(a):Pyt. nr 2 - ja zawsze jechałam przez Cvetlin (w tym roku też tak planuję) i wjazd na autostradę w Chorwacji na węźle Durmanec omijając płatne drogi w Słowenii.
Pozdrawiam
Czemu dopiero Durmanec? Jadac przez Cvetlin GM kieruje na autostradę chyba na pierwszy węzeł zaraz przy granicy. Polecacie czy lepiej dalej wjechać?
.png)
.png)
.png)
Bombolero napisał(a):Może mi ktoś podpowiedzieć, jak obecnie wygląda ominięcie płatnych odcinków w Słowenii jadąc trasa z obrazka?
Mam sprzeczne informacje, ktoś mi powiedział, że na drogach lokalnych pojawiły się jakieś opłaty.
Zastanawiam się, czy wykupić dwie winiety 2x7 dni czy jednak uda się objechać bezproblemowo?
.png)
Bombolero napisał(a):Może mi ktoś podpowiedzieć, jak obecnie wygląda ominięcie płatnych odcinków w Słowenii jadąc trasa z obrazka?
Mam sprzeczne informacje, ktoś mi powiedział, że na drogach lokalnych pojawiły się jakieś opłaty.
Zastanawiam się, czy wykupić dwie winiety 2x7 dni czy jednak uda się objechać bezproblemowo?
.png)
.png)
_Wlkp_ napisał(a):Wyznaczona przez Ciebie Trasa przebiega przez płatny odcinek autostrady Słowenii.
Nie mogę jeszcze wklejać linków - z Ptuj kieruj się drogą 690 na granicę Cvetlin. Dalej Trakoscan i drogą 508 w Chorwacji do autostrady A2
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi