Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg przy granicy z Chorwacją.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2007 22:12

Tego typu standartowe ostrzeżenia znajdziesz na temat każdego państwa bez względu na to czy czytasz opis kraju w Travelplanet czy w poradniku "Polak za granicą" na stronach MSZ. I nie ma to znaczenia czy to Szwajcaria, Chorwacja, Dania itd.

majeczka napisał(a):...Niestety nie będę ryzykować, wolę nocować w Chorwacji. :papa:

A jednak się zastanów czy nie ryzykujesz:
http://www.travelplanet.pl/przewodnik/c ... nstwo.html
:lol: :lol: :lol: :papa:
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 08.08.2007 22:17

asikx napisał(a):
andy.pl napisał(a):Zdaje się, że majeczka nie ma żadnych konkretów do poparcia swojego zdania. Summa summarum to i dobrze, że opinia o kradzieżach jest najprawdopodobniej daleko uogólnioną plotką :D

Też tak uważam. Słowienia jest najbezpiecznejszym krajem z byłej Jugosławii - przestępczość pospolita znajduje się tam na szczególnie niskim poziomie, zdecydowanie niższym niż w Chorwacji. Zasadniczy wplyw ma na to dość wysoki standard życia Słoweńców, ich mała liczba (niecałem 2 mln.) i dobrze wyszkolona, nieźle opłacona i wyposażona 11 tysięczna armia policjantów.
Przykład ze statystyk: w 2003 roku odnotowano 3 przypadki zabójstw, w 2004 juz tylko dwa, kradzieży zaś stwierdzono około 1700 w obu latach.
Pytanie: dużo to, czy mało..?

Pozdrawiam
Rafał

Mam podobne zdanie na ten temat,najlepiej ocenić będąc samemu.
Według mnie jest spokojnie i o wiele bezpieczniej niż u nas :D
darekaugust
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekaugust » 10.08.2007 04:16

"OB RIBNIKU" nie polecam tego miejsca nikomu. Nie wiem jak tam jest w srodku, ale wiem jedno, wlasciciel jest nieuczciwy. Po parogodzinnej jezdzie wreszcie dojechalismy na miejsce i tu niespodzianka, nocleg ktory mial kosztowac nas 75 euro zdrozal przez te pare dni od kiedy mialem rezerwacje prawie 100%, do 150 euro. Pan wlasciciel chcial nas poprostu naciagnac. Bylo juz pozno i widzial, ze jestesmy zmaczeni. Nie zostalismy tam i wrocilismy z 20km w strone Marobor, tam byl taki Hotel przy glownej drodze. Wzgledne miejsce i nikt nie bral extra kasy tylko dlatego, ze jest juz pozno.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 10.08.2007 07:54

A jaki to był hotel, w jakiej miejscowości, czy możesz coś sobie przypomnieć w tej kwestji???
Pozdrawiam :wink:
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 20.08.2007 11:14

Jeszcze raz zwracam się z prośbą o poradę odnośnie noclegu w Słowenii na odcinku pomiędzy Mariborem a granicą Cro.
Czy ktoś moze polecić coś fajnego??
A może ktoś był w tym roku w hoteliku Ob Ribniku??? :wink:
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 20.08.2007 21:27

Grzegorz Ćwik napisał(a):Jeszcze raz zwracam się z prośbą o poradę odnośnie noclegu w Słowenii na odcinku pomiędzy Mariborem a granicą Cro.
Czy ktoś moze polecić coś fajnego??
A może ktoś był w tym roku w hoteliku Ob Ribniku??? :wink:

Nocowałem tam w zeszłym roku. Rezerwację robiłem telefonicznie w dniu wyjazdu. Miejsce ciche, około kilometra od głównej drogi (zjazd przegapiłem i musiałem zawracać, pewnie przez zmęczenie - miałem jechać dzień wcześniej ale samochód mi się zbuntował). Pokój przyjemny koszt 17EUR od osoby.
Adam P.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam P. » 11.08.2009 19:51

Jadąc do Chorwacji spaliśmy w Ob Ribniku (30 Euro od osoby ze śniadaniem). Warunki takie sobie.
Natomiast w drodze powrotnej zatrzymaliśmy się w Ptuju i znaleźliśmy świetny nocleg.
Na obrzeżach miasta jest ogromny sad, a koło niego malowniczy dom z pokojami i bardzo miłą obsługą (pani mówi nieźle po angielsku). Bardzo smaczne śniadanie. Za trzy osoby zapłaciliśmy 55 Euro.
Adres: Ptuj, Maistrova ul. 19
gsm: +386 41 987-743
e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bardzo gorąco polecam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nocleg przy granicy z Chorwacją. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone