Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze polskie piosenki.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 05.11.2008 22:01

anjas napisał(a):To może coś zaproponuj, jak już nic dla Ciebie nie ma :wink: :lol:

anjas znalazłem tu dużo pięknych piosenek. Wcześniej też proponowałem już piosenki, ale wywołany "do tablicy" zaproponuję może:
50tysięcy881
albo
Charlie, Charlie
:papa:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 05.11.2008 22:11

No widzisz MTG jak chcesz to potrafisz :wink: :wink: Jest przecież jeszcze sporo fajnych piosenek...Trochę ostudziliśmy emocje i na pewno jeszcze mamy ulubione hity...

Proponuję:
FIREBIRDS - HARRY

Jarek ja ciągle myślę, czy jeszcze zaglądasz tu.... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.11.2008 23:26

kominesku napisał(a):Jak dla mnie zdecydowanie " Modlitwa " Breakoutów ! :lol:

TADEUSZ NALEPA - MODLITWA
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.11.2008 23:39

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.11.2008 23:49

pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.11.2008 23:50

anjas napisał(a):Jarek ja ciągle myślę, czy jeszcze zaglądasz tu.... :wink:

Zaglądam, zaglądam, tylko kolega co mi pomógł zrobić nowego avatarka (piękna mysza :wink: ), podsuną mi nową płytkę Konopians no i ... :lol:

Obrazek

Konopians - Pal Lufke Se Za

... się zasłuchałem :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.11.2008 00:04

Ewa 40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa 40 » 06.11.2008 00:06

Popiel-powiem Ci szczerze,że ta Twoja nowa mysz nieźle rozbawiła mnie i moją siostrę :lool:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 06.11.2008 00:17

Janusz Bajcer napisał(a):GÓRALU CZY CI NIE ŻAL

Żal, żal, dlatego główka na podusie i Laku Noc :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.11.2008 00:23

Popiel napisał(a):mogę słuchać a nawet oglądać Pamelę, ale taką, ta z Tercetu to kabaret dla mnie.

Możesz sobie swoja Pamelę oglądać do woli, ale TERCET EGZOTYCZNY to znany i lubiany zespół starszej części społeczeństwa. :lol:

Piosenka Pamelo, żegnaj stała się klasykiem repertuaru Tercetu Egzotycznego, granym na życzenie publiczności na każdym koncercie zespołu, jak również jedną z najpopularniejszych piosenek w powojennej Polsce.

Poczytaj o tym zespole , a zobaczysz , że to nie żaden kabaret :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 06.11.2008 02:03

Janusz Bajcer napisał(a): Poczytaj o tym zespole , a zobaczysz , że to nie żaden kabaret :lol:

No fakt. Do polskich znakomitych kabaretów też im daleko.

Ps. Przekonałeś mnie do wielu rzeczy, za niektóre brakło by piwa w barze, by się odwdzięczyć, ale tu zostajemy przy swoim. :wink:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 06.11.2008 08:01

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.11.2008 08:17

Jak jest Stan Tutaj i takie podobne to musi być TO

Pozdrawiam
Jacek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.11.2008 12:45

Przepraszam, że nie będę cytował poszczególnych wypowiedzi, ale to zajmuje zbyt wiele miejsca. Ktoś napisał, że ten temat schodzi na psy, ktoś inny że coraz trudniej napotkać tu piękną piosenkę. W przypadku piosenek słowo najpiękniejsze jest prawie synonimem słowa najlepsze. Przejrzałem cały temat. Przejrzałem, tzn bynajmniej nie odsłuchałem - wiele piosenek znam, wielu po wysłuchaniu pierwszych taktów nie chciało mi się po prostu słuchać. MOIM ZDANIEM (zaznaczam to specjalnie, żeby nikt mi nie zarzucił wydawania arbitralnych sądów) to, co najlepsze w polskiej piosence zostało tu zaprezentowane w ilości mało satysfakcjonującej, czasem wręcz śladowej, lub nie zaistniało w ogóle. Pan Janusz był łaskaw napisać (o ile Go dobrze zrozumiałem), że jedna z piosenek wyprodukowanych przez Tercet Egzotyczny to porządny kawałek, bo to nie kabaret. Wydaje mi się, że znaczna część tego, co najlepsze w polskiej piosence jest rodem z kabaretu.
Mam nadzieję, że są wśród nas entuzjaści piosenek z Kabaretu Starszych Panów, Wojciecha Młynarskiego, Marka Grechuty i innych chwilowo tu nie wymienionych, a przede wszystkim Piwnicy Pod Baranami z jej największymi gwiazdami: Ewą Demarczyk i Anną Szałapak.
Czyli np to
lub to
Pozdrawiam wszystkich. Jan.
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 06.11.2008 20:04

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Najpiękniejsze polskie piosenki. - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone