Jeszcze trochę Piwnicy...
Ta nasza młodość
Dezyderata
Przychodzimy odchodzimy
.png)
jan_s1 napisał(a):Przepraszam, że nie będę cytował poszczególnych wypowiedzi, ale to zajmuje zbyt wiele miejsca. Ktoś napisał, że ten temat schodzi na psy, ktoś inny że coraz trudniej napotkać tu piękną piosenkę.
jan_s1 napisał(a): Przejrzałem cały temat. Przejrzałem, tzn bynajmniej nie odsłuchałem - wiele piosenek znam, wielu po wysłuchaniu pierwszych taktów nie chciało mi się po prostu słuchać. MOIM ZDANIEM (zaznaczam to specjalnie, żeby nikt mi nie zarzucił wydawania arbitralnych sądów) to, co najlepsze w polskiej piosence zostało tu zaprezentowane w ilości mało satysfakcjonującej, czasem wręcz śladowej, lub nie zaistniało w ogóle. ...
Pozdrawiam wszystkich. Jan.
.png)
jan_s1 napisał(a):Przepraszam, że nie będę cytował poszczególnych wypowiedzi, ale ....
.png)
jan_s1 napisał(a):Pan Janusz był łaskaw napisać (o ile Go dobrze zrozumiałem), że jedna z piosenek wyprodukowanych przez Tercet Egzotyczny to porządny kawałek, bo to nie kabaret.
Pozdrawiam wszystkich. Jan.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Popiel napisał(a):mogę słuchać a nawet oglądać Pamelę, ale taką, ta z Tercetu to kabaret dla mnie.
Możesz sobie swoja Pamelę oglądać do woli, ale TERCET EGZOTYCZNY to znany i lubiany zespół starszej części społeczeństwa.
Poczytaj o tym zespole , a zobaczysz , że to nie żaden kabaret
.png)
MWN napisał(a):Oczywiście podzielam opinie, że TE to szczyt kiczu (nie mylić z kiszą).
.png)
.png)
JacYamaha napisał(a):ulubione i ambitne
.png)
jan_s1 napisał(a): Czy występy w "Olimpii" każdego wykonawcę czynią wielkim?
MWN napisał(a):Sama Olimpia jest kiczowata i cóż na to poradzić?
).png)
Janusz Bajcer napisał(a):....nawet ci z Twojej listy (jeśli tam występowali) są kiczowaci![]()
(i cóż na to poradzić
)
.png)
Piotrek_B napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):....nawet ci z Twojej listy (jeśli tam występowali) są kiczowaci![]()
(i cóż na to poradzić
)
Występowali........
Janusz Bajcer napisał(a):Piotrek_B napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):....nawet ci z Twojej listy (jeśli tam występowali) są kiczowaci![]()
(i cóż na to poradzić
)
Występowali........
Bo to byli wielcy wykonawcy i nie pozwoli by sobie występować na kiczowatej scenie![]()

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.