Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze polskie piosenki.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.11.2008 20:32

pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 06.11.2008 21:40

jan_s1 napisał(a):Przepraszam, że nie będę cytował poszczególnych wypowiedzi, ale to zajmuje zbyt wiele miejsca. Ktoś napisał, że ten temat schodzi na psy, ktoś inny że coraz trudniej napotkać tu piękną piosenkę.

Któż śmiał tak napisać???? Ja widziałem tylko obrazek, a Ty z niego wybrałeś i dopowiedziałeś co sam chciałeś.

jan_s1 napisał(a): Przejrzałem cały temat. Przejrzałem, tzn bynajmniej nie odsłuchałem - wiele piosenek znam, wielu po wysłuchaniu pierwszych taktów nie chciało mi się po prostu słuchać. MOIM ZDANIEM (zaznaczam to specjalnie, żeby nikt mi nie zarzucił wydawania arbitralnych sądów) to, co najlepsze w polskiej piosence zostało tu zaprezentowane w ilości mało satysfakcjonującej, czasem wręcz śladowej, lub nie zaistniało w ogóle. ...
Pozdrawiam wszystkich. Jan.

Nikt nikogo tu nie zmusza do słuchania tego co ktoś zaproponował.
Były i poważne propozycje, po których widać co kto lubi ale i mniej dla rozrywki.
To forum i nie krytykujemy czyiś gustów, a jedynie możemy powiedzieć "moim zdaniem". Myślę, iż każdy to wie.

Brakowało świeżej krwi. Zapodawaj to co Cię usatysfakcjonuje i powinno się tu jeszcze znaleźć. Z przyjemnością inni zobaczą jak są do tyłu z muzyką i co powinni znać.
Pozdrav,

Ps. Wybacz, ale chyba nie będzie mi się chciało tego słuchać - moim zdaniem. :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 07.11.2008 07:51

jan_s1 napisał(a):Przepraszam, że nie będę cytował poszczególnych wypowiedzi, ale ....

0:29
"...No popatrz jaka kultura, inteligent szpagatowy..."
To cytat Pawlaka do Kargula i jakoś pierwsze co przyszło mi na myśl. Moim zamiarem nie jest bynajmniej nikogo urazić czy obrazić.

Cały wątek ma swoje wzloty i upadki ale to tylko dlatego, że każdego z nas w życiu spotkały różne sytuacje, spotykaliśmy innych ludzi czy po prostu różnimy się gustami. I bardzo dobrze. Gdyby wszystkim pasowała "Piwnica" to byśmy się tam nie pomieścili :lol: :wink: Na marginesie: byłem na ich występie, znam, lubię (Jacek Wójcicki - genialny głos). I mimo, że pojawiła się tu Pani Doda :D to nie jest moja bajka-każdy sam odpowiada za to co tu prezentuje. W ten sposób pokazuje siebie i ma do tego prawo. Każdy ma swoje ulubione i ambitne ale też ulubione i kiczowate kawałki, na które reaguje właśnie jego serce. Tak jak i autorowi niniejszego postu.

Pozdrawiam z całego serca
Jacek

P.S. Czy teraz zamiast muzyki będziemy tu gadać i się spierać? Mam nadzieję, że nie. I poproszę o podawanie wykonawcy a nie tylko linku do. To bardzo ułatwia życie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2008 08:19

jan_s1 napisał(a):Pan Janusz był łaskaw napisać (o ile Go dobrze zrozumiałem), że jedna z piosenek wyprodukowanych przez Tercet Egzotyczny to porządny kawałek, bo to nie kabaret.
Pozdrawiam wszystkich. Jan.

Troszkę źle zrozumiałeś, piosenka "Pamelo żegnaj" jest największym przebojem Tercetu Egzotycznego, ale nie dlatego, że nie jest to kabaret.
Napisałem , że nie jest to kabaret w odpowiedzi Popielowi, dla którego ta piosenka kojarzy się z kabaretem.
Niestety nie ma w sieci (albo nie znalazłem) jakieś innej ładnej piosenki Tercetu Egzotycznego z jego bogatej dyskografii , aby tu podać.

Więc może parę ciekawostek o zespole:

* Dotychczas Tercet Egzotyczny zagrał ponad 10 tysięcy koncertów w Polsce i na całym świecie.
* Jako jeden z niewielu zespołów na świecie, Tercet miał swój własny show w paryskiej Olimpii, Carnegie Hall i Radio City N.Y.
* Zespół zrealizował ponad 100 programów telewizyjnych i radiowych.
* Obecnie grupa ma na swoim koncie 22 płyty studyjne.
* Łączna sprzedaż wszystkich albumów Tercetu Egzotycznego wynosi około 10 milionów egzemplarzy.
* Zespół zdobył 17 Złotych Płyt i 3 Platynowe.
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 07.11.2008 09:57

Janusz Bajcer napisał(a):
Popiel napisał(a):mogę słuchać a nawet oglądać Pamelę, ale taką, ta z Tercetu to kabaret dla mnie.

Możesz sobie swoja Pamelę oglądać do woli, ale TERCET EGZOTYCZNY to znany i lubiany zespół starszej części społeczeństwa. :lol:

Poczytaj o tym zespole , a zobaczysz , że to nie żaden kabaret :lol:

Janusz, w ten nieprzemyślany sposób chcesz zaliczyć się do "starszej części społeczeństwa"? Nie wyglądasz....

Oczywiście podzielam opinie, że TE to szczyt kiczu (nie mylić z kiszą). :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2008 10:14

MWN napisał(a):Oczywiście podzielam opinie, że TE to szczyt kiczu (nie mylić z kiszą). :(

To jak wytłumaczysz fakt wpuszczenia "kiczu" do m.in. do paryskiej Olimpii :?: :lol:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 07.11.2008 11:20

Dwóch sympatycznych Kolegów trochę mi dokopało, z tym, że jeden subtelnie (Popiel), a drugi z grubej rury (Jac Yamaha). Ten ostatni użył znanej i skutecznej metody. Pisze się dwa zdania: "Nowak jest idiotą. Oczywiście moim zamiarem nie jest obrażanie kogokolwiek". Fajne?
Po części merytorycznej (z którą się całkowicie zgadzam) wyraził nadzieję, że nie będziemy już "gadać i się spierać" zamiast słuchać muzyki. Bardzo chętnie, ale jeszcze tylko kilka słów. Całkiem świadomie użyłem lekko prowokacyjnego tonu, chcąc wywołać jakiś żywszy odzew. Cóż, odzew wywołałem, choć niezupełnie taki, na jaki liczyłem.
Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie panią Katarzynę. Jan.
Ps. Janusza przepraszam - rzeczywiście źle Go zrozumiałem.
Czy występy w "Olimpii" każdego wykonawcę czynią wielkim?
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 07.11.2008 11:46

JacYamaha napisał(a):ulubione i ambitne

Obrazek

Przystanek Woodstock T. Love - Ambicja

Obrazek

Znakomita wersja (jak na YouTube), super klimacior 8)
To lubię, tylko tam przeżyłem najlepsze i niepowtarzalne nocne koncerty i pod tym się podpisuję, ktoś może powiedzeć "dla mnie"...

Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą

Pozdrav, dla wszystkich ambitnych :twisted:
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 07.11.2008 12:29

MWN napisał(a):Oczywiście podzielam opinie, że TE to szczyt kiczu (nie mylić z kiszą). :(

To jak wytłumaczysz fakt wpuszczenia "kiczu" do m.in. do paryskiej Olimpii :?: :lol:

Sama Olimpia jest kiczowata i cóż na to poradzić?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2008 13:17

jan_s1 napisał(a): Czy występy w "Olimpii" każdego wykonawcę czynią wielkim?

Oczywiście , że nie - ale mało znanych wykonawców i mnie tam na występy nie zaproszą :wink: :lol:

MWN napisał(a):Sama Olimpia jest kiczowata i cóż na to poradzić?

Czyli wszyscy wykonawcy występujący tam na scenie , nawet ci z Twojej listy (jeśli tam występowali) są kiczowaci :wink: :lol: (i cóż na to poradzić :smo: )
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 07.11.2008 13:26

jan_s1 podkręcił trochę temat :wink: Poniekąd zgodzę się z Tobą, ale mielimy tu fajną zabawę, a utworki może i były niektóre kiczowate. Tylko, że większość właśnie takie rozweselające lubi....

Ja osobiście lubię dobrą i ambitną muzykę...Tylko , że zaraz pojawi się pytanie"a co to jest dobra muzyka ?". Praktycznie cenię każdy rodzaj ...A ten temat myślę służy zabawie i rozweseleniu.... Zresztą tutaj można wspominać swoich ulubionych wykonawców, a , że niektóre piosenki są gorsze.....hm....

Przez ten temat nieźle się ubawiłam, przypomniały mi się wesołe czasy moich rodziców, moje ze szkoły i ze studiów :lol: A więc bawmy się dalej i nie krytykujmy, że czyjeś piosenki są "kiczowate''.....

Cenie tego artystę:

Obrazek

:arrow: MAREK TORZEWSKI - MY

Pozdrawiam. :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2008 13:27

Janusz Bajcer napisał(a):....nawet ci z Twojej listy (jeśli tam występowali) są kiczowaci :wink: :lol: (i cóż na to poradzić :smo: )

Występowali........ :lol:

Żeby nie robić OT.....ukłon w stronę Krakusów :wink:
Wawele & Jan Wojdak - Biały latawiec
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2008 13:35

Piotrek_B napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):....nawet ci z Twojej listy (jeśli tam występowali) są kiczowaci :wink: :lol: (i cóż na to poradzić :smo: )

Bo to byli wielcy wykonawcy i nie pozwoli by sobie występować na kiczowatej scenie :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2008 13:43

Piotrek_B napisał(a):

Bo to byli wielcy wykonawcy i nie pozwoli by sobie występować na kiczowatej scenie :lol: :lol:

Janusz, nie znasz się :lol:
Pan Ci napisał, że kicz to znaczy się, że wie...... :mrgreen:
Nie zadzieraj nosa :mrgreen: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2008 13:45

Piortusiu :lol: Pan wie swoje, ja wiem swoje :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Najpiękniejsze polskie piosenki. - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone