Trafiłam na to forum ponieważ szukam tytułu piosenki z tego filmiku:
http://qik.com/video/10253464
Ten kawałek za mną chodzi od dnia powrotu z Chorwacji, a nie mam pojęcia jaki jest jego tytuł.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
.png)
.png)
.png)
Mirra_1 napisał(a):tak, to jest ten kawałek. Zastanawia mnie tylko różnica w pisowni, sprawdziłam na okładce płyty i tam jest inaczej niż na You Tube - w oryginale jest słowo "nademo" przy czym "d" jest zakończone u góry jak nasze t (wiem że czyta się jak "dź"). W necie jest "nadjemo". Czy może mieć znaczenie, że kopiłam tę płytę w BiH a jest wydana w Serbii?
.png)
amambada napisał(a):a to znami jeszcze do gustu (w trakcie poszukiwań) przypadło mi Sijamski blizanci.
W ogóle to w hotelu baaardzo często leciał song "Alkohol"![]()
uwielbiam chorwackie piosenki
.png)
.png)
Jo_Anna napisał(a):Czy gdzieś mogę znaleźć tekst piosenki Arsena Dedica "Od kako Te Ne Volim" Cudnie by było z tłumaczeniem, ale nie oczekuję zbyt wiele - sam chorwacki tekst też mnie uszczęśliwi.
.png)
trigon napisał(a):Cześć !
Byłem w Chorwacji w okresie 14.07 - 27.07. 2002r.
W tym czasie w chorwackim radiu i kafejkach na dworzu rozbrzmiewały głównie dwa chorwackie przeboje. Jeden z nich jest autorstwa zespołu Colonia i ten już mam. Drugie nagranie niestety jest nieznanego mi zespołu. Pytawszy się o tą piosenkę zostałem poinformowany , że
wykonawca nazywa się E.T ale chyba zostałem wprowadzony w błąd.
Czy może ktoś zna nazwy najczęściej rozbrzmiewających zespołów
w Chorwacji tego lata ?
Z
a wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.