Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.06.2014 07:03

alechandro napisał(a):Mam nadzieję, że nie szykuje się powtórka z 2002 roku...

jak zobaczyłem tego sędziego jak leci pokazać wapno, to mi się chepło
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 13.06.2014 07:16

Mecz wyrównany do momentu karnego z kapelusza.
Bramka na 3:1 to efekt odkrycia się Chorwacji.
Brazylia nie powaliła na kolana, powinni dziękować Jose iż Oscara sadzał na ławie bo widać u niego głód gry.
Chorwaci in plus.
Poraz kolejny gospodarzom pomagają i pomagać będą sędziowie.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 13.06.2014 07:21

No i na samym początku mistrzostw już jest niesmak (mówię o karnym), oby jednak to był tylko wypadek przy pracy, a nie norma na mundialu.

A co do trzeciej bramki dla Brazylii, to chyba w tej sytuacji Pletikosa popełnił błąd, za bardzo odkrywając krótki słupek.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.06.2014 07:30

alechandro napisał(a):Dzisiaj zapowiadają się ciekawe meczyki :

Meksyk - Kamerun g. 18.00
Hiszpania - Holandia g. 21.00

Szczególnie na ten drugi się nastawiam i mam nadzieję, że Holandia tanio skóry nie sprzeda.
te kiero napisał(a):czy ktoś mi powie, jakiemu Bogu dziękował Fred za sprzyjanie (gest z ręcami do góry po golu), skoro Chorwaci też katolicy :roll:

Temu samemu, za to, że kibicuje Brazylii. :oczko_usmiech:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.06.2014 07:35

Vjetar napisał(a):
Raul73 napisał(a):Piszemy po prawdzie.

Dla Brazylii w drugiej połowie też nic by nie wpadło, gdyby nie sędzia.

Mecz był zdecydowanie na remis.

I tak typowałem... :?

Szkoda Chorwatów.

No, nie wiadomo, czy byłby tylko remis. Próbowaliby atakować narażając się na kontry Chorwatów i mogłoby być różnie. Widzieliście, jak ostatnie 20 minut wielka Brazylia grała, w dodatku na własnym stadionie? Wykopywanie piłki na oślep, straty, trzęsące się nogi, moim zdaniem nie mają szans na półfinał. W 1/8 finału wpadną na Holandię lub Hiszpanię i do widzenia...
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 13.06.2014 07:35

Zapomnieliście o meczu Chile-Australia
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.06.2014 07:38

pablo74 napisał(a):Zapomnieliście o meczu Chile-Australia

a bo to będzie mecz do jednej bramki :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 07:55

walp napisał(a):mam nadzieję, że Holandia tanio skóry nie sprzeda.

No ja też, oczywiście... :D
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 13.06.2014 08:02

A ja się pytam kto kazał obrońcy kłaść ręce na ramieniu Freda? Nie ważne czy Chorwat trącił czy szarpnął Brazylijczyka. To jest piłka nożna nie zapasy ani judo. Tym bardziej, że nie było obopólnej przepychanki. Chorwat chciał wytracić z równowagi, nie dać się obrócić w stronę bramki przeciwnikowi, który stał tyłem do niego. Za to jest karny, i tyle. Jeżeli takie sytuacje będziemy puszczać to za chwilę będziemy roztrząsać czy szarpnięcie było mocne czy słabe. Czy przeciwnik mógł to wytrzymać czy nie. Jeśli nie mógł, to niech chodzi więcej na siłownię.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.06.2014 08:07

dario7 napisał(a):A ja się pytam kto kazał obrońcy kłaść ręce na ramieniu Freda? Nie ważne czy Chorwat trącił czy szarpnął Brazylijczyka. To jest piłka nożna nie zapasy ani judo. Tym bardziej, że nie było obopólnej przepychanki. Chorwat chciał wytracić z równowagi, nie dać się obrócić w stronę bramki przeciwnikowi, który stał tyłem do niego. Za to jest karny, i tyle. Jeżeli takie sytuacje będziemy puszczać to za chwilę będziemy roztrząsać czy szarpnięcie było mocne czy słabe. Czy przeciwnik mógł to wytrzymać czy nie. Jeśli nie mógł, to niech chodzi więcej na siłownię.

Bez przesady - to jest piłka, męska gra, nie takie rzeczy się robiło i przechodziło ...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2014 08:17

Vjetar napisał(a):
dario7 napisał(a):A ja się pytam kto kazał obrońcy kłaść ręce na ramieniu Freda? Nie ważne czy Chorwat trącił czy szarpnął Brazylijczyka. To jest piłka nożna nie zapasy ani judo. Tym bardziej, że nie było obopólnej przepychanki. Chorwat chciał wytracić z równowagi, nie dać się obrócić w stronę bramki przeciwnikowi, który stał tyłem do niego. Za to jest karny, i tyle. Jeżeli takie sytuacje będziemy puszczać to za chwilę będziemy roztrząsać czy szarpnięcie było mocne czy słabe. Czy przeciwnik mógł to wytrzymać czy nie. Jeśli nie mógł, to niech chodzi więcej na siłownię.

Bez przesady - to jest piłka, męska gra, nie takie rzeczy się robiło i przechodziło ...

Dokładnie. To nie koszykówka :evil:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 13.06.2014 08:20

Sam napisałeś przechodziło. Ale jeśli obrońca używa do męskiej nożnej gry rąk to musi brać pod uwagę fakt, że jest to niezgodne z przepisami. A jeśli jest na tyle naiwny, że robi to w polu karnym to efekt może byc taki jak wczoraj.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.06.2014 08:21

alechandro napisał(a):
walp napisał(a):mam nadzieję, że Holandia tanio skóry nie sprzeda.

No ja też, oczywiście... :D

Tak dla sprostowania, chodzi mi Alex o to, żeby nie było do jednej bramki, :oczko_usmiech:
ale żeby mecz był dobry i ... ostatecznie wygrała La Furia Roja ... :lol:
(bo tam 3 "moich" gra) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 08:25

dario7 napisał(a):.............

Nie ośmieszaj się...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 08:26

walp napisał(a):(bo tam 3 "moich" gra) :wink:

A "moi" grają dopiero jutro... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone