Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.07.2014 17:18

anakin napisał(a):
razpol napisał(a):Nie jestem jednym z ekspertów i nie czytałem przepisów... :oops:

Uwierz, że problem nie tkwi w przepisach, tylko w ich interpretacji.
Przepisy są takie same dla każdego sędziego i zawodnika.
Z tym, że pojawia się magiczne słowo, o którym wspomniałem w pierwszym zdaniu.
No i zaczynają się problemy.
To co "wygwizda" jeden, przez drugiego pozostaje zupełnie niezauważone.
I nikt mu nic za to nie zrobi, bo tak to zinterpretował.

Weźmy chociaż zagrania piłki ręką.
Ilu sędziów, tyle interpretacji tego zagrania, bądź "zagrania".

A wystarczyłoby przepis rozszerzyć o słowo KAŻDE.
Każde zagranie (rozmyślne bądź nie) skutkuje rzutem wolnym, karnym....ect....

Oczywiście!

Gdyby interpretacja zawsze była oczywista i jednoznaczna, to nie byłoby prostestów trenerów i piłkarzy!

Pół biedy ze spalonym, bo to można łatwo zweryfikować na powtórkach.

Ale zwróćcie uwagę, co się dzieje przy co drugim faulu! Ten, który według sędziego faulował, zawsze jest niewinny, bo walczył o piłkę i ledwo gościa dotknął, oczywiście w ramach przepisów.
Ten faulowany zarzeka się, że tamten mu o mało nogi nie urwał, wcale nie był zainteresowany piłką i w ogóle to miał zamiar chamskim faulem zakończyć mu karierę.

I nie mam tu na myśli tylko piłkarzy Barcelony :mrgreen: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.07.2014 17:21

Raul73 napisał(a):Gdyby interpretacja zawsze była oczywista i jednoznaczna, to nie byłoby prostestów trenerów i piłkarzy!

A wg mnie bukmacherka by padła.... :roll: :evil:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.07.2014 17:24

anakin napisał(a):
razpol napisał(a):Nie jestem jednym z ekspertów i nie czytałem przepisów... :oops:

Uwierz, że problem nie tkwi w przepisach, tylko w ich interpretacji.
Przepisy są takie same dla każdego sędziego i zawodnika.
Z tym, że pojawia się magiczne słowo, o którym wspomniałem w pierwszym zdaniu.
No i zaczynają się problemy.
To co "wygwizda" jeden, przez drugiego pozostaje zupełnie niezauważone.
I nikt mu nic za to nie zrobi, bo tak to zinterpretował.

Weźmy chociaż zagrania piłki ręką.
Ilu sędziów, tyle interpretacji tego zagrania, bądź "zagrania".

A wystarczyłoby przepis rozszerzyć o słowo KAŻDE.
Każde zagranie (rozmyślne bądź nie) skutkuje rzutem wolnym, karnym....ect....

Całkiem możliwe, że problem tkwi w przepisach.. (jak w każdej 'branży'). Zapewne to pole do "interpretacji" było przyczyną wielu wszelakich (celowych i przypadkowych) wałków w niejednej lidze.. ;)

Mimo wszystko sporo jest jednak przypadkowych 'rąk' w polu karnym.. Gdyby każda miała dawać niemal pewnego gola, jakim jest karny to piłkarzyny celowali by w ręce, a nie bramkę.. ;)

Tak czy siak zagadnienie jest złożone... ;) Sędziowie mają różne wytyczne, o których na wspólnych spotkaniach informują piłkarzy, a Ci potem i tak swoje.. Dlatego się też dziwię, że przy tym sprejowaniu po trawie, zdecydowana większość nie przesuwa się już metr do przodu jak kiedyś to miało miejsce.. ;)

Według mnie to zabieg, który bardzo na Mundialu się sprawdził..
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.07.2014 17:28

razpol napisał(a):Mimo wszystko sporo jest jednak przypadkowych 'rąk' w polu karnym.. Gdyby każda miała dawać niemal pewnego gola, jakim jest karny to piłkarzyny celowali by w ręce, a nie bramkę.. ;)

Zgadza się.
Ale nie byłoby już miejca na INTERPRETACJĘ sędziego.
razpol napisał(a):Według mnie to zabieg, który bardzo na Mundialu się sprawdził..

W La Liga od nowego sezonu podobno będą szprejować.
Ale podobno Real złożył protest, bo opary siadają na żelu. :mrgreen:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 03.07.2014 17:31

anakin napisał(a):
baunty napisał(a):A takie pytanko- kogo byście teraz obstawili na Mistrza Świata?

Mimo wszystko ciągle Brazylia.
Na drugim miejscu Niemcy, potem Holandia.

Najbardziej mi szkoda, że Kolumbia się nie załapie na "pudło"..

Raul73 napisał(a):Jeśli wytrzymają presję, to Francja. Podoba mi się ich gra i widać że się rozkręcają.

A jeśli nie Francja, to Holandia.

Tyle zdroworozsądkowe typowanie. A jeśli chodzi o wishful thinking, to najbardziej życzyłbym sobie finał Kolumbia - Belgia.

Patrząc na grę, to chciałbym Kolumbię lub Belgię - ładną pilke grają- a kto wygra to juz za olere nie wiem.
Tez sobie myślę, że Francja może wszystkich zaskoczyć - grają bez fajerwerków a skutecznie i solidnie, a myślałem, że nie będzie komu strzelać u nich bramek :)

Po tym jak prześliznęli sie przez fazę grupową, to Brazylii raczej nie kibicuję.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.07.2014 17:36

W teście 55%.. czyli dokładnie tak jak uważam.. bez znajomości przepisów można się mądrować pół na pół, ale w sumie nikt nie powinien tego brać na poważnie.. ;) :mrgreen:

Ps. Za jedno pytanie dostałem 0,5 punktu, bo nie dałem żółtej kartki.. :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.07.2014 17:38

anakin napisał(a):
razpol napisał(a):Według mnie to zabieg, który bardzo na Mundialu się sprawdził..

W La Liga od nowego sezonu podobno będą szprejować.
Ale podobno Real złożył protest, bo opary siadają na żelu. :mrgreen:

To znaczy, że istnieje podejrzenie, że czołowi gracze, będą nakładać sobie tęże piankę na włosy..? :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.07.2014 20:15

razpol napisał(a):To znaczy, że istnieje podejrzenie, że czołowi gracze, będą nakładać sobie tęże piankę na włosy..? :mrgreen:

No, jak ktoś powie Ronaldo, że będzie pienkniejszy......niewykluczone, że będzie zbierał. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2014 21:14

razpol napisał(a):Tak czy siak zagadnienie jest złożone... ;) Sędziowie mają różne wytyczne, o których na wspólnych spotkaniach informują piłkarzy, a Ci potem i tak swoje.. Dlatego się też dziwię, że przy tym sprejowaniu po trawie, zdecydowana większość nie przesuwa się już metr do przodu jak kiedyś to miało miejsce.. ;)

Według mnie to zabieg, który bardzo na Mundialu się sprawdził..

Na Mundialu....i podczas jego oglądania :oczko_usmiech:

Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.07.2014 22:06

Chwilę mnie nie było, a już jeżdżą po najlepszym piłkarzu świata, grającym w najlepszym klubie świata, jak po burej suce....

Was zostawić samych :!: :!:

Na szczęście jutro już wyjeżdżam moczyć doopę w Jadranie, więc trochę od was odpocznę :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:

anakin napisał(a):W La Liga od nowego sezonu podobno będą szprejować.
Ale podobno Real złożył protest, bo opary siadają na żelu.

A, to ja już wiem, dlaczego Xavi spieprzył do Ameryki! :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2014 06:46

anakin napisał(a):Ciągle ogon oglądasz... :mrgreen:

:lol:
anakin napisał(a):Ale podobno Real złożył protest, bo opary siadają na żelu. :mrgreen:

Obrazek
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 04.07.2014 14:18

Koniec 2-dniowej pauzy - linia w kuchni narysowana :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.07.2014 14:43

Obrazek

Kogut Fred obok repliki trofeum Pucharu Świata przed stadionem Maracana w Rio de Janeiro. :wink:

Jakieś proroctwo :?: :roll:

Będzie ciężko. Los Cafeteros z Rodriguezem na czele są bardzo mocni
i brazylijska obrona ma się kogo obawiać.

Obrazek
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 04.07.2014 16:58

no, poloneza czas zacząć....
Ważą się losy moich 5 punktów
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2014 17:06

Czy ktoś przed 18-tą zmieniał dzisiaj typowanie :?:
Po pora na podsumowanie :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone