Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2014 12:48

GOLDEN napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
GOLDEN napisał(a):ooo :!: już w czołówce jestem 8O ,ale moja Argentyna gra piach panie oj piach....ech na 5pkt nie ma co liczyć :?

Wygrałeś typowanie w 1/8 z wynikiem 13 punktów :idea:

8O 8O 8O To chyba przez te modelki tak mi idzie........ :oczko_usmiech:

Może :oczko_usmiech: .... ale modelki występują po typowaniu :wink:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.07.2014 14:02

Ale może Golden je sobie wyobraża w trakcie typowania... :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2014 14:03

Raul73 napisał(a):Fantastyczny mecz! Chyba najlepszy na tym Mundialu.

Chyba to się Raul maupa na gałęzi. :mrgreen:

Zdecydowanie najlepszy!!!
I mam przeczucie, że już lepszego nie zobaczmy.....
Szkoda Amerykanów, ale dla 1/4 stało sie lepiej, że awansowali Belgowie.....
Będziemy świadkami (oby) lepszego meczu.
Byleby Argentyna zaczęła wreszcie cos grać, bo póki co to zęby bolą jak się ich ogląda.. :?
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 02.07.2014 14:22

PabloX napisał(a):

Ale może Golden je sobie wyobraża w trakcie typowania... :mrgreen:

O przepraszam modelki pojawiły się już w fazie grupowej jak niechcący rozpętałem ich wklejanie :mrgreen:
A tak poza tym.....każda metoda dobra ,żeby zostać Miszczem Word :oczko_usmiech: :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.07.2014 14:37

GOLDEN napisał(a):A tak poza tym.....każda metoda dobra ,żeby zostać Miszczem Word :oczko_usmiech: :papa:

U nas to raczej Miszczem Excel'a :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 14:49

GOLDEN napisał(a):ooo :!: już w czołówce jestem 8O ,ale moja Argentyna gra piach panie oj piach....ech na 5pkt nie ma co liczyć :?

Zrobili swoje ? Wygrali ? Lepiej pięknie grać i przegrać ?
Wszystkie mecze 1/8 były trudne dla faworytów :)
Brazylia miała "boskiego samobója" i "boską poprzeczkę", Holandia "boskiego nurka" a Argentyna "boski słupek "...
Najbardziej wyważoną i pewną drużyną jest Francja, a na nią nikt nie postawił, więc te 5 punktów może nigdzie nie trafić :)
Niestety Argentyna nie ma szczęścia do trenerów. 4 lata temu tragiczny Maradona, teraz Sabella, ktory nie ma ani pomysłu, ani szacunku wśród swoich piłkarzy.
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 02.07.2014 15:06

Blaugrana napisał(a):

Brazylia miała "boskiego samobója" i "boską poprzeczkę", Holandia "boskiego nurka" a Argentyna "boski słupek "...
Najbardziej wyważoną i pewną drużyną jest Francja, a na nią nikt nie postawił, więc te 5 punktów może nigdzie nie trafić :)
Niestety Argentyna nie ma szczęścia do trenerów. 4 lata temu tragiczny Maradona, teraz Sabella, ktory nie ma ani pomysłu, ani szacunku wśród swoich piłkarzy.

Apropos Maradony :)
"- Nie sądzę, byśmy zaczęli tak naprawdę grać - powiedział 53-letni Maradona. - Ten zespół nie umie zmienić tempa akcji, przyspieszyć, z przodu nie ma żadnego ruchu. W środku kotłują mi się różne silne uczucia, jak gorycz, wściekłość, gniew. Argentyna musi zacząć grać lepiej jako zespół.

Za słabą grę Maradona krytykuje argentyńską drugą linię. - Messi jest bardzo samotny. Pomoc nie radzi sobie, nie przejmuje inicjatywy. Jeśli Messi nam nie pomoże, odpadniemy w kolejnej rundzie, co będzie katastrofą. Ten zespół gra na 40 procent swojego potencjału. Są piłkarze, którzy na tym mundialu jeszcze nie zaczęli grać.
"

Nic dodać nic ująć :!: :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 15:13

GOLDEN napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Apropos Maradony :)
"- Nie sądzę, byśmy zaczęli tak naprawdę grać - powiedział 53-letni Maradona. - Ten zespół nie umie zmienić tempa akcji, przyspieszyć, z przodu nie ma żadnego ruchu. W środku kotłują mi się różne silne uczucia, jak gorycz, wściekłość, gniew. Argentyna musi zacząć grać lepiej jako zespół.

Za słabą grę Maradona krytykuje argentyńską drugą linię. - Messi jest bardzo samotny. Pomoc nie radzi sobie, nie przejmuje inicjatywy. Jeśli Messi nam nie pomoże, odpadniemy w kolejnej rundzie, co będzie katastrofą. Ten zespół gra na 40 procent swojego potencjału. Są piłkarze, którzy na tym mundialu jeszcze nie zaczęli grać.
"

Nic dodać nic ująć :!: :?

Też tak uważam. Zespół ten przed Mundialem był uznawany za faworyta nie bez powodu.
Nie rozumiem czemu niektórym z nich nie zależy...
A Maradona to taki polski Tomaszewski - krytykowanie wszystkiego i wszystkich. Choć akurat w tym komentarzu ma rację.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 15:20

Suarez powinien dołączyć ten werdykt do swojego odwołania :)
http://eurosport.onet.pl/mundial-2014/n ... iego/hbts1
"Zgodnie z artykułem 72. Kodeksu Dyscyplinarnego FIFA decyzje sędziego są ostateczne. Komisja Dyscyplinarna nie może interweniować"
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 02.07.2014 15:45

A Maradona to taki polski Tomaszewski - krytykowanie wszystkiego i wszystkich. Choć akurat w tym komentarzu ma rację.[/quote]
......raczej, argentyński Tomaszewski!! :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 15:52

VONPLES napisał(a):......raczej, argentyński Tomaszewski!! :wink:

Tak, argentyński :)
Nie poprawiałam, tylko czekałam aż ktoś zwróci na to uwagę, nie na meritum :)
No i gratuluję przodownictwa :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2014 17:14

To widać jak na dłoni, że w tym zespole nie ma kompletnie środka pola. Atak gra sobie, obrona sobie i nie ma komu tego łączyć. W pierwszy mmeczu z BiH wyglądało to tragicznie i potem Sabella próbował to ratowac wprowadzeniem Gago (który miał udany sezon), ale ten w niczym nie pomógł.
A niestety dla Argentyny, dzisiaj kluczowymi zawodnikami dla taktyki (i to każdej) są środkowi pomocnicy - bez nich nie ma systemu. No i dlatego Argentyna gra bez pomysłu.

Druga sprawa to trener, a właściwie jego brak.... Szkoda gadać.

No i trzecia - albo zajechanie sezonem (widoczne u Di Marii czy Messiego), albo zwykły brak chęci.

W sumie źle się dzieje w tym zespole. Podobne problemy mieli w 1990, ale wtedy mieli Maradonę w szczycie formy - który w pojedynkę doprowadził ich do finału.

Dzisiaj nikogo takiego nie mają...

A do Maradony mam i zawsze będę miał słabość. Dla mnie najlepszy piłkarz w historii piłki. To, co wyprawiał na Mundialu w Mesyku - klękajcie narody!
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2014 17:28

anakin napisał(a):
Raul73 napisał(a):Fantastyczny mecz! Chyba najlepszy na tym Mundialu.

Chyba to się Raul maupa na gałęzi. :mrgreen:

Mnie uczyli, że łódka na wodzie :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 03.07.2014 10:07

Raul73 napisał(a):To widać jak na dłoni, że w tym zespole nie ma kompletnie środka pola. Atak gra sobie, obrona sobie i nie ma komu tego łączyć. W pierwszy mmeczu z BiH wyglądało to tragicznie i potem Sabella próbował to ratowac wprowadzeniem Gago (który miał udany sezon), ale ten w niczym nie pomógł.
A niestety dla Argentyny, dzisiaj kluczowymi zawodnikami dla taktyki (i to każdej) są środkowi pomocnicy - bez nich nie ma systemu. No i dlatego Argentyna gra bez pomysłu.

Druga sprawa to trener, a właściwie jego brak.... Szkoda gadać.

No i trzecia - albo zajechanie sezonem (widoczne u Di Marii czy Messiego), albo zwykły brak chęci.

W sumie źle się dzieje w tym zespole. Podobne problemy mieli w 1990, ale wtedy mieli Maradonę w szczycie formy - który w pojedynkę doprowadził ich do finału.

Dzisiaj nikogo takiego nie mają...

A do Maradony mam i zawsze będę miał słabość. Dla mnie najlepszy piłkarz w historii piłki. To, co wyprawiał na Mundialu w Mesyku - klękajcie narody!

Boski Diego ach..... 8)

Można klękać :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.07.2014 10:21

alechandro napisał(a):Francja-Niemcy 1:2
Brazylia-Kolumbia 1:2
Argentyna-Belgia 1:1 Awans Belgia
Holandia-Kostaryka 2:0

Pogrubiles, bo myślisz, że w ten sposób nadasz typowaniu jakiejś mocy sprawczej czy jak? :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone