Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 13:11

SgwdYrEira napisał(a):O właśnie! Samych trójek w następnych meczach życzę, przecież trzeba lidera pogonić ;) :lol:

Można to uznać i ja to uznaję. Natomiast bzdurą jest, że Brazylia nie odniosła wczoraj zwycięstwa. :lol:

Nikogo nie chciałem urazić. Widocznie moje trybienie wymaga zaangażowania większej ilości nauczycieli, za co dziękuję :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 13:17

Moim skromnym zdaniem Jara zwrócił uwagę na rzecz oczywistą:
ten, kto wytypował zwycięzcę powinien otrzymać punkt :!: :!: :!:

Co nie zmienia w żaden sposób przyznawania innych punktów :!:
Czyli nie narusza to regulaminu w żadnym punkcie :!:

Po prostu punkt 2 interpretuje się tak, że wskazanie zwycięzcy to wskazanie tej drużyny, która awansowała :!:

A Brazylia awansowała, wygrała w rzutach karnych, zwyciężyła w nich Chile,
czemu nikt nie zaprzeczy. :!:

Oczywiście w ramach bicia piany można dalej twierdzić, że białe jest czarne i z Jąrą się nie zgadzać, ale to już jest inna działka :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 13:23

Lednice napisał(a):Moim skromnym zdaniem Jara zwrócił uwagę na rzecz oczywistą:
ten, kto wytypował zwycięzcę powinien otrzymać punkt :!: :!: :!:

Co nie zmienia w żaden sposób przyznawania innych punktów :!:
Czyli nie narusza to regulaminu w żadnym punkcie :!:

Po prostu punkt 2 interpretuje się tak, że wskazanie zwycięzcy to wskazanie tej drużyny, która awansowała :!:

Oczywiście w ramach bicia piany można dalej twierdzić, że białe jest czarne i z Jąrą się nie zgadzać, ale to już jest inna działka :wink:

Właśnie tylko o to mi chodzi. Wskazanie karnymi i premia 4 pkt to jakieś ryzyko. Ja nie chciałem ryzykować więc wskazałem zwycięzcę.
Ale go nie ma. Wg. regulaminu po 120 minutach. Skoro tak jest, to całe moje typowanie 1/8 do doopy. :cry:
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 29.06.2014 13:26

Wczoraj Pan Szpakowski stwierdził iż Urugwaj w barażach pokonał...Jamajkę..
http://gwizdek24.se.pl/brazylia-2014/ba ... 65728.html

Widocznie Duch Boba M. ..unosi się w studiu komentatorskim :D
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 29.06.2014 13:27

Jara, wg regulaminu podajemy wynik po 90 lub 120 minutach.

@Lednice

Oczywiście, jak w umowie np. z Plusem masz napisane w punkcie 2-gim, że masz miesięcznie do wykorzystania 500 minut a 3-cim, że bierze się pod uwagę tylko rozmowy krajowe a Ty wygadasz powiedzmy z Bangladeszem i dostaniesz rachunek na kilka stów to walisz jak w dym do sądu po wygraną, gratuluję.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że interpretacja FIFY jest niekoniecznie zgodna z logicznym myśleniem ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.06.2014 13:32

jara napisał(a):Skoro tak jest, to całe moje typowanie 1/8 do doopy. :cry:

Nie martw się, ja mam jakieś nieodparte wrażenie, że moje typowanie wszystkiego jest do doopy i się nie przejmuję :D

A z Hiszpanią to już w ogóle nie trafiłem :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 13:36

SgwdYrEira napisał(a):Jara, wg regulaminu podajemy wynik po 90 lub 120 minutach.

@Lednice

Oczywiście, jak w umowie np. z Plusem masz napisane w punkcie 2-gim, że masz miesięcznie do wykorzystania 500 minut a 3-cim, że bierze się pod uwagę tylko rozmowy krajowe a Ty wygadasz powiedzmy z Bangladeszem i dostaniesz rachunek na kilka stów to walisz jak w dym do sądu po wygraną, gratuluję.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że interpretacja FIFY jest niekoniecznie zgodna z logicznym myśleniem ;)

Niech tak zostanie. Szkoda bić pianę :lol:

weldon napisał(a):[color=#800000]Nie martw się, ja mam jakieś nieodparte wrażenie, że moje typowanie wszystkiego jest do doopy i się nie przejmuję :D

Nie martwię się. Zabawa przednia, towarzystwo też :lol:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 29.06.2014 13:37

Mecz nie przyniósł rozstrzygnięcia, zadecydowaly rzuty karne.
Ja tez typowałem wynik meczu -po zmianie, wcześniej stawiałem na 1-1 i gdybym to zostawił nawet bez wskazania zwycięzcy w karnych....miałbym 3pkt,....mam 0 :(
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 29.06.2014 13:38

Idąc dalej takim tokiem rozumowania nigdy nie należy w fazie pucharowej typować remisu, bo takowy NIGDY nie występuje. Typowanie remisu kończy się zerową ilością punktów! :shock: Powstaje wtedy pytanie komu zaliczyć 3 punkty, temu co typował 3:2 (wynik w karnych) czy 4:3 (karne + bramki strzelone w meczu z dogrywką) ? :roll:

PS. Jara, oczywiście, że bicie piany nie ma sensu i napisałem, że to dobrze, że wyraziłeś wątpliwości. Każdy ma prawo do tego. Podałem również argumenty dlaczego uważam, że jest wg mnie tak a nie inaczej.
Ostatnio edytowano 29.06.2014 13:40 przez SgwdYrEira, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 13:40

SgwdYrEira napisał(a):Idąc dalej takim tokiem rozumowania nigdy nie należy w fazie pucharowej typować remisu, bo takowy NIGDY nie występuje. Typowanie remisu kończy się zerową ilością punktów! :shock: Powstaje wtedy pytanie komu zaliczyć 3 punkty, temu co typował 3:2 (wynik w karnych) czy 4:3 (karne + bramki strzelone w meczu z dogrywką) ? :roll:

Niech zostanie tak jak jest. Bo tylko ja nie załapałem, reszta jakoś skumała. :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 14:05

Lednice napisał(a):

Wygrała, zwyciężyła, awansowała....

Ale w rzutach karnych, a nie w meczu. :!: :!:

W meczu był remis :!: :!:

Takie to trudne??

Żałuję, że nie mogłem wczoraj oglądać Kolumbii - z tego co czytam i z tego co widziałem w skrócie, grali piękną piłkę.

Życzę im zajścia jak najdalej, a przede wszystkim pokonania Brazylii.

Ciekawe, jaka po tym Mundialu będzie wartość rynkowa Rodrigueza?
Ostatnio edytowano 29.06.2014 14:21 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 29.06.2014 14:11

Lednice /jara bijecie pianę :twisted:
Wynik podajemy z gry (90/120min).Podałem 3:1 dla Brazylii ale mecz się skończył remisem więc mam 0 pkt
Ci np co podali 0:0 /2:2 /3:3 itp i postawili na Brazylię mają po 2 pkt, na Chile po 1 pkt
1:1 i na Brazylię - 4 pkt, a na Chile 3 pkt
Proste jak budowa cepa :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 14:18

Raul73 napisał(a):Żałuję, że nie mogłem wczoraj oglądać Kolumbii - z tego c oczytam i z tego co widziałem w skrócie, grali piękną piłkę.

Wspaniałą - ręce same składały się do oklasków i nie wiem skąd ten kolumbijski polot nagle się wziął...pierwsza bramka - poezja, bramka druga a w zasadzie akcje po której padła - poezja...
Mam nadzieję, że dziś podobnie zagra Meksyk... :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 14:44

bzyq74 napisał(a):Lednice /jara bijecie pianę :twisted:
Wynik podajemy z gry (90/120min).Podałem 3:1 dla Brazylii ale mecz się skończył remisem więc mam 0 pkt
Ci np co podali 0:0 /2:2 /3:3 itp i postawili na Brazylię mają po 2 pkt, na Chile po 1 pkt
1:1 i na Brazylię - 4 pkt, a na Chile 3 pkt
Proste jak budowa cepa :hut:

No bo przecież Brazylia nie wygrała :roll: :mrgreen: . Proste?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 14:51

Wygrała w tym meczu Burkina Faso :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone