Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 29.06.2014 19:03

Szkoda:(
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 19:04

Chociaż obstawiałem wynik 2-1 dla Holandii, całym sercem byłem za Meksykiem.
Wcisnęli się fuksem do ćwierćfinału, szlag by trafił :cry:
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 19:07

Coś niesamowitego... :D :D

Meksyk w momencie strzelenia gola przestał grać w piłkę - i tak to się musiało dla nich skończyć.

W sumie Holandia wygrywa raczej zasłużenie - zachowali więcej sił.

Piękne bramki Giovanniego, no i oczywiście Sneifera. Karny również ewidentny.

Najbardziej szkoda Ochoi - kawał bramkarza!

No i meksykańskiego trenera - swój chłop :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 19:07

Holandia wygrała zasłużenie z antyfutbolem typu : wszyscy się bronimy i murujemy naszą połowę :D
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 19:09

anakin napisał(a):
A młody James R. wyrasta na jedną z największych gwiazd tych MŚ.
Pierwsza bramka z gatunku - klękajcie narody! 8O :D
Myślę, ze Monaco nie będzie w stanie go długo u siebie zatrzymać...
Podobno marzy o grze w lidze hiszpańskiej, więc....Real? :wink:

Pojawiły się już takie pogłoski, że Perez wyraził zainteresowanie Rodriguezem, i to jeszcze przed meczem z Urugwajem. A on sam przyznałw wywiadzie, że najwyżej ceni właśnie Real.

Tyle, że Monaco zapłaciło za niego 45 mln euro, więc teraz cena pewnie będzie jakieś 2 razy wyższa.

Poza tym Real właśnie kupił Falcao, więc trudno byłoby ich tam wszystkich pomieścić (a jeszcze Jese wróci jesienią)
Ostatnio edytowano 29.06.2014 19:15 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 29.06.2014 19:10

Lednice napisał(a):Holandia wygrała zasłużenie z antyfutbolem typu : wszyscy się bronimy i murujemy naszą połowę :D

Zapatrzyli się na Azurrich/Sborną 8)
sandomingo
Cromaniak

Postnapisał(a) sandomingo » 29.06.2014 19:10

Czyli Meksyk jednak padł fizycznie i koniec końców przegrał, choć w dramatycznych okolicznościach.
Swoją drogą Holendrzy pokazali klasę - Van Persie i Sneider słabiutcy, kontuzja De Jonga a i tak przeszli dalej.
Teraz brak awansu do półfinału byłby dla nich porażką
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 19:11

Oglądałem 90 minut, i to bardzo uważnie - i ja tam żadnego antyfutbolu ani autobusu nie widziałem. Z żadnej strony.

Po prostu dobry, taktyczny mecz - nawet bardzo dobry jak na 32 stopnie!

No i w wielkiej formie jest Robben! Ewidentnie marnuje się w taktyce Guardioli.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Postnapisał(a) PabloX » 29.06.2014 19:20

Właśnie tak. Mecz nie był może bardzo spektakularny, ale na pewno bardzo dobry z obu stron. Szkoda Meksyku, ale trzeba powiedzieć, że przegrywając z Holandią nie dali ciała.

Holandia potwierdza, że na tych mistrzostwach jest wielka.

BTW wracając do wcześniejszych wystąpień Jary, Aliasa i Lednice - postawiłem na remis i karne zwycięskie dla Holandii, czyli awans Holandii 8)

Należy mi się 1 punkt :?: :lol: :wink: :lol: :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 29.06.2014 19:22

Raul73 napisał(a):Oglądałem 90 minut, i to bardzo uważnie - i ja tam żadnego antyfutbolu ani autobusu nie widziałem. Z żadnej strony.

Po prostu dobry, taktyczny mecz - nawet bardzo dobry jak na 32 stopnie!

No i w wielkiej formie jest Robben! Ewidentnie marnuje się w taktyce Guardioli.

Teraz będzie się tam marnował Lewandowski :D
A co do meczu, to zgadzam się z Raulem73. Meksyk do wyrównania grał inteligentnie, bardzo dobrze taktycznie, ale w końcu pękł.
pablo74
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo74 » 29.06.2014 19:23

Moje pierwsze 3pkt..hehe
Pokocham tulipany,rowery,panczeny i saboty...
:)
antimadritista
Croentuzjasta

Postnapisał(a) antimadritista » 29.06.2014 19:26

Jak na taki upał, to mecz był całkiem niezły, sądziłem że pomarańczowi spuchną w tym ukropie
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 19:28

PabloX napisał(a):
BTW wracając do wcześniejszych wystąpień Jary, Aliasa i Lednice - postawiłem na remis i karne zwycięskie dla Holandii, czyli awans Holandii 8)

Należy mi się 1 punkt :?: :lol: :wink: :lol: :wink:

Nie wprowadza się w czasie trwania rozgrywek innej intepretacji regulaminu :!: :roll:

Ale w następnym mundialu warto pomysł Jary wprowadzić w życie :wink:

No i lepiej, żeby wątpliwości zgłosić przez zakończeniem zabawy, niż gdyby po zakończeniu inprezy ktoś się ogłosił moralnym zwycięzcą :!: :wink:
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 19:29

A co do Jamesa Rodrigueza, to widać, że gość ma dobrze poukładane w głowie:

"Moim marzeniem jest gra w Hiszpanii. To jest najlepsza liga na świecie i granie w niej byłoby czymś wspaniałym. Szczerze to wolę Real Madryt niż Barcelonę i jeżeli pojawiłaby się oferta z Madrytu, to byłbym bardzo szczęśliwy" - powiedział James Rodriguez

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W sumie to transfer bardzo przyszłościowy, do tego w tej chwili bardzo dobry marketingowo, więc znając Pereza, nie zdziwię się, jeśli go ściągnie - za każde pieniądze.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 19:32

Lednice napisał(a):
Nie wprowadza się w czasie trwania rozgrywek innej intepretacji regulaminu :!: :roll:

Zgadzam się :!:

Ale w następnym mundialu warto pomysł Jary wprowadzić w życie :wink:

Jestem przeciw :!:

Dotychczasowy regulamin jest przejrzysty, sprawiedliwy i sprawdził się już 2 razy (z jedną drobną modyfikacją - wytypowanie Mistrza za 5 punktów zamiast początkowych 10).

A do następnego Mundialu jeszcze 4 Ligi Mistrzów i Euro 2016. :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone