napisał(a) SgwdYrEira » 29.06.2014 12:52
jara napisał(a):SgwdYrEira napisał(a):Paranoja.
... to jest uważanie, że Brazylia nie wygrał,a tylko awansowała. To tylko zabawa i Wasze argumenty do mnie trafiają. Powtarzam, że tego o czym obecnie piszecie nie ma w regulaminie, a ja ustępuję przed większością.
Tak jak napisał alex, należy zwrócić się do FIFA czy do innej instytucji aby mecze remisowe a rozstrzygnięte w rzutach karnych traktować jako zwycięskie. Uważam, że to bardzo dobrze, że przedstawiłeś swoje wątpliwości. Jednak sądzę, że regulamin jest precyzyjny i nie budzi wątpliwości.
walp napisał(a):Faza pucharowa
1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
3. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
Wyjaśnię na swoim przykładzie. Typowałem zwycięstwo Brazylii 3:2.
Warunki punktu 1 nie zostały spełnione, nie dostaję 3 punktów.
Warunki punktu 2, który należy rozumieć łącznie z punktem 3, który jest uzupełnieniem pkt. 1 i 2 (na przyszłość dobrze byłoby te punkty połączyć, nie byłoby wtedy żadnych wątpliwości - ewentualnie punkt 3 zamienić miejscami i ustawić go jako punkt 1) również nie zostały spełnione, nie dostaję 1 punktu.
Punkt 4 nie ma zastosowania, ponieważ nie typowałem remisu.
Kluczowy jest tutaj punkt 3, ponieważ określa precyzyjnie jaki wynik należy brać pod uwagę (pragnę zauważyć, że nie ma w nim wzmianki o rzutach karnych).
jara napisał(a):I bawimy się dalej

O właśnie! Samych trójek w następnych meczach życzę, przecież trzeba lidera pogonić