Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 06:48

baunty napisał(a):
alias21 napisał(a):
A tak hipotetycznie....Jest finał mistrzostw i ktoś musi wygrać... :oczko_usmiech:
I co..typujemy remis :?: :oczko_usmiech:
Składową meczu..RÓWNORZĘDNĄ...jest...: mecz 90 min.+dogrywka+karne...
I zwycięzca musi być wyłoniony....a tym samym wytypowany... :mrgreen:

Alias, tu jest nieścisłość w regulaminie - karne zostały oddzielone od meczu.
Wedlug ustalonego regulaminu to Janusz poprawnie to interpretuje, ale masz rację z tym,ze Jara poruszył istotną kwestię- bo niby dlaczego typujacy wygraną Brazylii maja tyle samo pkt co typujący jej porażkę :?:

Nie tyle samo. Za Brazylię mam 0.Za Za wytypowanie Chile jest 1 punkt. Jakaś paranoja. I ja wcale nie żartuję. Typowałem Brazylię w normalnym czasie, nie ryzykowałem typowania karnych - nie mam 4 pkt. Ale zwycięzcę wytypowałem, więc 1 mi się należy. Nic tylko karne typować. Albo wejdzie 4 albo 1. :roll:

A Janusz interpretuje jak zawsze, po Swojemu. :evil:

4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.

alias21 napisał(a):Z tym że ten jeden punkt to dzisiaj był przydzielany w oparciu o pkt.4...wskazanie zwycięzcy w karnych.....

Ale ja nie typowałem remisu ani karnych
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 09:09

PabloX napisał(a): Kolumbia - bajka, na ich grę chce się patrzeć.

Kolumbia i Meksyk grają najładniej...podobała mnie się także gra Chile ale niestety - loteria ich pogoniła...chciałbym aby Kolumbia albo Meksyk zdobyli złoto ale tak się zastanawiam, czy to realne ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 09:16

Po co te dyskusje ?

Jara typował wynik 2-1 czyli według regulaminu - regulaminowy czas meczu plus ewentualnie dogrywkę...zwycięstwo po karnych wedle naszego regulaminu nie jest premiowane punktem więc jara nie dostaje za ten mecz żadnego punktu :idea:

Premia punktowa za karne przyznana jest tylko wówczas kiedy jara wytypowałby remis i wskazałby, że po karnych wygra Brazylia - wówczas miałby 4 lub 2 punkty...w tym przypadku nie dostaje nic... :!:

Nikt tutaj nie ma zamiaru robić wałków...nasza zabawa według tego regulaminu trwa już bardzo długo i do tej pory nikt nie wnosił żadnych zastrzeżeń...myślę, że na przyszłość formuła pozostanie w dalszym ciągu taka sama bo po prostu dobrze funkcjonuje...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2014 09:20

No i wszystko jasne :lol:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 29.06.2014 10:25

Gra wszystko, regulamin jest jasny dla prawie wszystkich... i nie ma żadnych nieścisłości. Nawet, gdyby pkt 2 był niejasny, to wszelkie przepisy czytamy zawsze w całości - tym bardziej, że pkt 3 i 4 wchodzą w skład tej samej jednostki redakcyjnej, co pkt 2.
alias21 napisał(a):A tak hipotetycznie....Jest finał mistrzostw i ktoś musi wygrać... :oczko_usmiech:
I co..typujemy remis :?: :oczko_usmiech:
Składową meczu..RÓWNORZĘDNĄ...jest...: mecz 90 min.+dogrywka+karne...
I zwycięzca musi być wyłoniony....a tym samym wytypowany... :mrgreen:

W statystykach FIFA taki mecz finałowy rozstrzygnięty w karnych jest remisem. Karne służą właśnie do wyłonienia drużyny premiowanej awansem lub tytułem w przypadku remisu w czasie 90 min. + dogrywka. Karne nie są jakąś "równorzędną składową" (chyba, że FIFA coś nowego wprowadziła do swoich regulaminów) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 10:39

PabloX napisał(a):chyba, że FIFA coś nowego wprowadziła do swoich regulaminów :wink:

Nic takiego jeszcze nie miało miejsca... :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 11:01

alechandro napisał(a):Po co te dyskusje ?

Jara typował wynik 2-1 czyli według regulaminu - regulaminowy czas meczu plus ewentualnie dogrywkę...zwycięstwo po karnych wedle naszego regulaminu nie jest premiowane punktem więc jara nie dostaje za ten mecz żadnego punktu :idea:

Premia punktowa za karne przyznana jest tylko wówczas kiedy jara wytypowałby remis i wskazałby, że po karnych wygra Brazylia - wówczas miałby 4 lub 2 punkty...w tym przypadku nie dostaje nic... :!:

Nikt tutaj nie ma zamiaru robić wałków...nasza zabawa według tego regulaminu trwa już bardzo długo i do tej pory nikt nie wnosił żadnych zastrzeżeń...myślę, że na przyszłość formuła pozostanie w dalszym ciągu taka sama bo po prostu dobrze funkcjonuje...

Gdzie to jest napisane?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.06.2014 11:06

alechandro napisał(a):

Uważam, że to jest ostateczne wytłumaczenie tego "problemu". Przy czym nie jest to interpretacja alechandro jako liczącego, bo na własne interpretacje nie ma tu miejsca.
Janusz Bajcer napisał(a):1/8 liczy alechandro więc zobaczy jak policzy :idea:

Nie wyobrażam sobie, aby liczenie zależało od interpretacji aktualnie liczącego punkty.

Liczenie oparte jest na zasadach zapisanych w regulaminie i uzasadnienie Alexa zaznaczone na niebiesko,
z tych zasad wynika.

Przerabialiśmy to już w dwóch edycjach LM i zdawało egzamin. Nie przypominam sobie, aby przez
dwa sezony ktoś wnosił pretensje.

Poza tym, regulamin "wisiał" przez kilka dni przed rozpoczęciem turnieju i czekał na wniesienie poprawek.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 11:09

Z regulaminu:
Faza pucharowa
1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
3. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.

Pkt 2 przemawia za mną i pkt 4, a raczej słowo "jeśli" w nim zawarte.

walp napisał(a):Poza tym, regulamin "wisiał" przez kilka dni przed rozpoczęciem turnieju i czekał na wniesienie poprawek.

... i tak go rozumiałem.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 11:14

alechandro napisał(a):Nikt tutaj nie ma zamiaru robić wałków

Nie podejrzewam nawet. Za cienki jestem w typowaniu, żeby mój jeden pkt mógł komuś zagrozić.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.06.2014 11:17

jara napisał(a):Z regulaminu:
Faza pucharowa
1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.

Pkt 2 przemawia za mną i pkt 4, a raczej słowo "jeśli" w nim zawarte.

Jara, pkt. 4 w ogóle Ciebie nie dotyczy, bo tam jest warunek "JEŚLI" typujemy remis, a Ty remisu nie typowałeś. :!:

Typowałeś 2:1, gdyby Brazylia wygrała, ale wynik byłby inny niż podany przez Ciebie, dostałbyś 1 pkt.
Mecz zakończył się remisem, więc go nie dostałeś.
Jeszcze raz powtarzam premia 1-punktowa za WSKAZANIE, dotyczy tylko sytuacji, kiedy typujemy remis, a wiadomo, że w fazie pucharowej musi nastąpić rozstrzygnięcie.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 11:23

walp napisał(a):Typowałeś 2:1, gdyby Brazylia wygrała, ale wynik byłby inny niż podany przez Ciebie, dostałbyś 1 pkt.
Jeszcze raz powtarzam premia 1-punktowa za WSKAZANIE, dotyczy tylko sytuacji, kiedy typujemy remis, a wiadomo, że w fazie pucharowej musi nastąpić rozstrzygnięcie.

Ale to jest interpretacja z dzisiaj i teraz. Media podają, że Brazylijczycy pokonali Chile w rzutach karnych 3 : 2. Czyli wskazałem zwycięzcę.
Ostatnio edytowano 29.06.2014 11:23 przez jara, łącznie edytowano 1 raz
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 29.06.2014 11:23

Jara, wydaje mi się, że nie masz racji. W fazie pucharowej mecz zakończony remisem pozostaje nierozstrzygnięty i tak też traktowany jest we wszelkich statystykach. Karne służą do wyłonienia drużyny, która awansuje dalej a nie do ustalenia, która wygrała mecz. Mecz wciąż pozostaje remisowy. Też obstawiałem wygraną Brazylii ale ona nie wygrała, po prostu awansowała dalej remisując mecz 1/8 finału. Chile meczu nie przegrało a Brazylia nie wygrała.

Idąc takim tropem myślenia należałoby przyznać po punkcie tym, którzy typowali zwycięstwo USA w meczu z Niemcami, bo przecież Jankesi grają dalej.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2014 11:25

Czyli karne to nie mecz?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.06.2014 11:28

jara napisał(a):
walp napisał(a):Typowałeś 2:1, gdyby Brazylia wygrała, ale wynik byłby inny niż podany przez Ciebie, dostałbyś 1 pkt.

Ale to jest interpretacja z dzisiaj i teraz. Media podają, że Brazylijczycy pokonali Chile w rzutach karnych 3 : 2. Czyli wskazałem zwycięzcę.

No proszę Cię. Media podają wynik w rzutach karnych, ale jest jeszcze 3 pkt. regulaminu, który mówi:

A wynik meczu wraz z dogrywką zakończył się remisem. Nie typowałeś remisu, więc zapis z pkt. 4 Ciebie nie dotyczy.
Jaśniej już nie mogę. :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone