Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy - komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROberto
Cromaniak

Postnapisał(a) CROberto » 29.06.2021 08:19

alechandro napisał(a):
CROberto napisał(a):Specjalista i ekspert CROberto wyjaśnił dzisiaj wszystko. Morata do dupy, Mbappe zablokowany, czego jeszcze się dowiemy ? Musimy poczekać na porażkę Włochów to będą kolejne mądrości.

A coś Ci się nie zgadza?!! 8O
O 23.35 skończył się mecz - Janusz napisał "A jednak karne".
Mój post wysłany, w tej samej minucie ,co Janusza...

Na pięć minut, przed rozpoczęiem karnych...
I tak się stało...

Cytujesz byle jak - celowo...
Po tak fatalnej dyspozycji Mbappe na Euro - napisałem przed rozpoczęciem serii karnych , że w/w nie powinien być delegowany jako wykonawca , bo jest zablokowany...

[b]I miałem rację...

Ty to ośmiałeś, nie czytając uważnie...
Nie szło mu od początku turnieju i się psychicznie zblokował.
Chyba nikt nie ma wątpliwości , co potrafi...

Jeśli chodzi o Moratę , to mój post był pisany w 30 minucie meczu...i dotyczył też Simona...
Na tamten czas - trzy razy się poślizgnął, bez udziału przeciwnika...
Zepsuł, też kilka piłek...

Bramkę w końcu zdobył - ale statystykę w turnieju ma słabą...
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 29.06.2021 08:26

Kapitalne Euro 2020. O dziwo najnudniejszym meczem okazał się być szlagier Belgia-Portugalia.
Pozostałe ćwierćfinały to prawdziwe piękno futbolu, a wczorajsze mecze, a zwłaszcza końcówki, to prawdziwe perełki.
Chorwacja pokazała niesamowity charakter i byłem przekonany, że w dogrywce dobiją Hiszpanów. Ale co ja tam wiem.
Wiedział Luis Enrique i zagrał do końca z Moratą. To co chłopak pokazał w bardzo trudnym momencie dla Hiszpanów,
to czapki z głów. To był jego mecz, udowodnił swoją wartość dla tej drużyny.
Szwajcaria od samego początku była lepsza od Francji. Jedyny błąd to to, że trzymali się z góry ustalonej decyzji co do wykonawcy rzutu karnego. Mieli przecież chłopaków w takim gazie, że aż się prosiło o jakiegoś Pana na S.
A tak Rodriguez sprawił, że znowu byłem pewien , że jest po wszystkim i po niezłych 15 min. Francji jest po meczu.
Przetrwali to , podnieśli się i ławka zagrała koncert :D
A rzuty karne, no cóż,... czas oddzielić chłopców od mężczyzn :wink:
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 29.06.2021 08:27

alechandro napisał(a):
CROberto napisał(a):A coś Ci się nie zgadza?!! 8O

Wybrany najlepszym zawodnikiem meczu Morata, który strzelił bramkę w bardzo ważnym momencie jest nieporozumieniem reprezentacji. Pudłujący na potęgę Mbappe, bez bramki w turnieju, psujący decydującego karnego jest po prostu zablokowany...no nie wiem jak to skomentować inaczej.
:

Co to w ogóle za porównania :?: :?:
Porównywanie Moraty z Mbappe to jakby Rasiaka z Lewandowskim.

Mbappe ma dopiero 22 lata, psychika nie na tyle ukształtowana, żeby strzelać decydującego karnego (kto go w ogóle wyznaczył jako piątego zamiast np. Pogby!!), brakuje mu też trochę pokory. Ale poza tym to jest talent czystej wody, który pewnego dnia na 99% zdobędzie ZP. Na tym turnieju był pod formą, ale do tej pory czy to w klubie, czy w reprezentacji, był jednym z liderów i strzela gola za golem. Na ostatnim Mundialu był jednym z najlepszych.

Morata to od zawsze karykatura napastnika. I prawie cała Hiszpania ma pretensje do Lucho, że ten wystawia go jako pierwsze atakującego w kadrze. Wypchnięty bez żalu z Realu do Juventusu, po powrocie zanotował jedyny dobry sezon (a i tak przy tym co zmarnował, to jego).,Real zrobił na nim interes życia, sprzedając za gruby chajs do Chelsea, która też w miarę szybko się go pozbyła. Tak samo szybko zrezygnował z niego Simeone, oddając go do Juve, gdzie też, z tego co czytam, dużo marnuje. Więc pewnie kwestia czasu, aż Juve go gdzieś odda (a raczej Atletico, bo jest ich własnością). No, chyba że wam w Turynie pasuje taki napastnik, który wykorzystuje jakieś 20% setek, które dostaje :wink:

A na tych mistrzostwach - gdyby nie Morata - to Hiszpania już po 2 meczach miałaby awans z 1-go miejsca. Zmarnował doskonałe okazje i ze Szwecją, i z Polską.
Ostatnio edytowano 29.06.2021 08:35 przez marekkowalak, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2021 08:35

marekkowalak napisał(a):Co ty w ogóle porównujesz :?: :?:
Porównywanie Moraty z Mbappe to jakby Rasiaka z Lewandowskim.

Hmm 8O
Porównuję ich ? Ok, nie ma o czym rozmawiać bo nie mogę tego odnaleźć.

A co do tego, że Morata to karykatura napastnika to się zgadzam ale jest na szczęście w Juve tylko na wypożyczeniu.

Jasne CROberto, Ty zawsze masz rację i niech tak zostanie. Federacje Hiszpanii czy Francji chętnie pochyla się nad Twoimi referencjami więc działaj, powodzenia.
Ostatnio edytowano 29.06.2021 08:37 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 29.06.2021 08:36

alechandro napisał(a):Wybrany najlepszym zawodnikiem meczu Morata, który strzelił bramkę w bardzo ważnym momencie jest nieporozumieniem reprezentacji. Pudłujący na potęgę Mbappe, bez bramki w turnieju, psujący decydującego karnego jest po prostu zablokowany...no nie wiem jak to skomentować inaczej.

A to to nie było porównanie? 8O
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2021 08:42

Gdzie ? Miałem na myśli te pojedyncze konkretne mecze, nie podpalaj się bo naprawdę nie zamierzam tutaj spierać się o to kto ma rację, swoje już napisałem i naprawdę nie chce mi się tego ciągnąć. Ja jestem tutaj sam, ekspertów futbolowych jest kilku więc czapki z głów przed takimi Peryklesami.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 29.06.2021 10:00

Habanero napisał(a):Kapitalne Euro 2020. O dziwo najnudniejszym meczem okazał się być szlagier Belgia-Portugalia.
Pozostałe ćwierćfinały to prawdziwe piękno futbolu, a wczorajsze mecze, a zwłaszcza końcówki, to prawdziwe perełki.

I teraz ośmiu zwycięzców "ćwierćfinałów" zagra w półfinałach ? :D
Ćwierćfinał w tym systemie gry jest wtedy, kiedy są w danej rundzie rozgrywane 4 mecze - i nie odbył się jeszcze żaden z meczów, które tak Cię urzekły 8)
... chyba, że u Ciebie jest już lipiec od kilku dni.
Ostatnio edytowano 29.06.2021 10:02 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 29.06.2021 10:01

baunty napisał(a):
Habanero napisał(a):Kapitalne Euro 2020. O dziwo najnudniejszym meczem okazał się być szlagier Belgia-Portugalia.

I teraz ośmiu zwycięzców "ćwierćfinałów" zagra w półfinałach ? :D
Ćwierćfinał w tym systemie gry jest wtedy, kiedy są w danej rundzie rozgrywane 4 mecze - i nie odbył się jeszcze żaden z meczów, które tak Cię urzekły 8)

Wiem, nie chciało mi się edytować. Masz rację pomyliłem się.
mchrob
Cromaniak

Postnapisał(a) mchrob » 29.06.2021 12:05

A ja jeszcze od siebie dodam, że pomimo tego że bramka Pogby była cudowna, to jego zachowanie po bramce (ta jego cieszynka) mnie odrzuciło. Jak można być tak zadufanym w sobie? Na pewno wkurzyło to Szwajcarów nie mniej niż mnie i dzięki temu wyrównali.
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 29.06.2021 12:36

Trafiłem na taki opis emocji towarzyszących wczorajszemu meczowi :wink:

Nadzieję Helwetom 10 minut przed końcem przywrócił Haris Seferović, lecz czas nieubłaganie zbliżał się do końca. Realizator transmisji robił zbliżenia na kibiców, by pokazać ich reakcję. Tuż przed końcem spotkania odnalazł w tłumie niepozornego kibica w okularach, który z kapeluszem na głowie rozpaczliwie modlił się o bramkę dla swojej drużyny.

Jego błagania zostały wysłuchane. W 90. minucie Mario Gavranović zdobył wyrównującą bramkę i obecni na stadionie Szwajcarzy oszaleli z radości. A realizator ponownie odszukał kibica, który w ciągu kilkudziesięciu sekund przeszedł niezwykłą metamorfozę. Tym razem bez kapelusza i bez koszulki, dawał upust swojej radości. Z oczu buchał mu prawdziwy ogień!

emocje_euro.jpg

Ach, jak miło byłoby przeżywać takie emocje podczas meczu Polska - Francja... Może za 3 lata 8)

link :D
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 29.06.2021 12:50

alechandro napisał(a):Gdyż pojęcie beznadziejności jest tutaj pojęciem zbyt mocnym.

Dla Ciebie zbyt mocnym, dla mnie - nie :wink: .
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 29.06.2021 18:51

Muller zmarnował 100-kę na 1:1 i kicha.
Ostatni z grupy śmierci pakuje manatki.
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 29.06.2021 19:58

36242169_1976483195729838_7899605396162084864_n.jpg
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 29.06.2021 20:47

Forsberg z kolejnym golem.... a chyba nikt z typujących na niego nie stawiał.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2021 21:10

Szwecję na ME 2020 też nikt.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy - komentarze - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone