Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy - komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 28.06.2021 22:47

OREWUAR :wink: FRANCE.
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 28.06.2021 22:47

Mistrzowie i vice mistrzowie świata za burtą. :twisted:
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 28.06.2021 22:49

I mistrzostwa bez Francji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2021 22:54

No i Mbappe zabrał sporo bonusów :evil:
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 28.06.2021 22:56

Co to był za dzień, mecze o taką stawkę, a pada 14 goli. Piękna historia Helwetów i spodziewałem się pudła Ymbape
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 28.06.2021 22:58

Endrju napisał(a):Co to był za dzień, mecze o taką stawkę, a pada 14 goli. Piękna historia Helwetów i spodziewałem się pudła Ymbape

To samo o Mbape pomyślałem.
Mecz niesamowity.

bzyq74 napisał(a):Mistrzowie i vice mistrzowie świata za burtą. :twisted:

I to tego samego dnia
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2021 23:01

Trzecia para ćwierćfinałowa
Szwajcaria - Hiszpania
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2021 23:42

Specjalista i ekspert CROberto wyjaśnił dzisiaj wszystko. Morata do dupy, Mbappe zablokowany, czego jeszcze się dowiemy ? Musimy poczekać na porażkę Włochów to będą kolejne mądrości.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.06.2021 05:28

Janusz Bajcer napisał(a):No i Mbappe zabrał sporo bonusów :evil:

Obawiam się, że niezbyt wpłynie to na jego wybujałe ego. Może na trochę ostudzi.

Super mecze, dla mnie szkoda Chorwatów, ale w drugiej cz. dogrywki przy stanie 3:5 wyraźnie pogodzeni odpuścili.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 29.06.2021 05:56

alechandro napisał(a):
CROberto napisał(a):Specjalista i ekspert CROberto wyjaśnił dzisiaj wszystko. Morata do dupy, Mbappe zablokowany, czego jeszcze się dowiemy ? Musimy poczekać na porażkę Włochów to będą kolejne mądrości.

A coś Ci się nie zgadza?!! 8O
O 23.35 skończył się mecz - Janusz napisał "A jednak karne".
Mój post wysłany, w tej samej minucie ,co Janusza...

Na pięć minut, przed rozpoczęiem karnych...
I tak się stało...

Cytujesz byle jak - celowo...
Po tak fatalnej dyspozycji Mbappe na Euro - napisałem przed rozpoczęciem serii karnych , że w/w nie powinien być delegowany jako wykonawca , bo jest zablokowany...

[b]I miałem rację...

Ty to ośmiałeś, nie czytając uważnie...
Nie szło mu od początku turnieju i się psychicznie zblokował.
Chyba nikt nie ma wątpliwości , co potrafi...

Jeśli chodzi o Moratę , to mój post był pisany w 30 minucie meczu...i dotyczył też Simona...
Na tamten czas - trzy razy się poślizgnął, bez udziału przeciwnika...
Zepsuł, też kilka piłek...

Bramkę w końcu zdobył - ale statystykę w turnieju ma słabą...
Ostatnio edytowano 29.06.2021 08:15 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 29.06.2021 06:01

alechandro napisał(a):Jak nie lubię Hiszpanów tak Chorwatów nie znoszę dlatego cieszę się, że Hiszpanie zagrają w kolejnej fazie.

Polsce, nie kibicujesz...
Lewandowski - zły...

...z pìęć stron takich -Twoich opini, bym tu uzbierał... 8O :roll:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 29.06.2021 06:07

CROberto napisał(a):O Moracie nie ma co , z Tobą gadać- bo przecież on gra w Juventusie... :roll:

Ale przecież Alechandro napisał, że nie lubi Moraty, ale go docenia...

Ja tam jestem ciekaw opinii Alechandro o ostatnim meczu Włochów, bo chyba nic o tym nie pisał.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2021 06:09

CROberto napisał(a):A coś Ci się nie zgadza?!! 8O

Wybrany najlepszym zawodnikiem meczu Morata, który strzelił bramkę w bardzo ważnym momencie jest nieporozumieniem reprezentacji. Pudłujący na potęgę Mbappe, bez bramki w turnieju, psujący decydującego karnego jest po prostu zablokowany...no nie wiem jak to skomentować inaczej.

CROberto napisał(a):Polsce, nie kibicujesz...
Lewandowski - zły...

A co to ma do rzeczy ? Konsekwentnie nie lubię Chorwackich drużyn narodowych i w przeciwieństwie do większości z tego forum nie mam zamiaru pisać, że "to nasi". Mam obowiązek kibicować reprezentacji Polski i Chorwacji ? Chorwacje lubie na urlop ze względu na pogodę oraz ciepłe morze, drużyn narodowych nigdy nie lubiłem i swoje zdanie wyrażone krótko po dołączeniu na forum podtrzymuję. To tyczy się wszystkich drużyn, nie tylko piłkarzy natomiast jeżeli chodzi o moją niechęć do polskiej reprezentacji to dotyczy ona tylko piłkarzy.

Nefer napisał(a):Ja tam jestem ciekaw opinii Alechandro o ostatnim meczu Włochów, bo chyba nic o tym nie pisał.

alechandro napisał(a):
Endrju napisał(a):Austria o dziwo daje radę, spodziewałem się jednostronnego widowiska.

Bardzo dobrze przygotowali się do tego meczu, imponuje mi ich gra w destrukcji.

Co tu więcej dodawać ? Włosi zagrali słabo, na uwagę zasługiwała wyłącznie gra Austrii ale Włosi mają bardzo wartościową ławkę. Wynik jest ważny bo jak cenne to zwycięstwo pokazały wczorajsze mecze, nie ma obecnie słabych drużyn. Każdemu musi przydarzyć się słabszy mecz ale zarówno Włosi jak i Belgowie mają szczęście, że te słabsze mecze okazały się zwycięskimi bo na tym etapie miejsca na słabości już nie ma. A co do Moraty jeszcze - nie lubię chłopaka, byłem przeciwny jego transferowi do Juve i nikt na dobra sprawę go nie chce ale doceniam jego wkład w wczorajszy mecz, napracował się dla drużyny, strzelił bramkę wtedy kiedy drużyna tego naprawdę potrzebowała. Szarpał, biegał, przytrzymywał piłkę, pomagał w obronie, przypomniał mi się Mandzukic w najlepszym wydaniu. Przypuszczam, że jego wartość będzie bardzo widoczna w dalszej fazie.
Mbappe to piłkarz bardzo medialny, świetny zawodnik ale przehajpowany. Jego wartość uwidacznia się tylko w lidze francuskiej, w reprezentacji jest bezwartościowy. Chłopak jednak ma talent, ma zmysł napastnika ale powinien chyba pożegnać Francję bo tam się nie rozwinie a sam ciekaw jestem jego gry w innej lidze. W tym turniej psuje każdą patelnię, z nim w składzie Francja jest osłabiona. Szwajcarzy mnie wczoraj rozkochali. Tyle walki i ambicji w sobie mają, tyle entuzjazmu, że pogonili faworyzowaną Francję i dlatego ten turniej jest piękny, nie pamiętam równie dobrego.

Przydałoby się trochę obektywizmu co niektórym gdyż tutaj nie ma Barcelona, Real, Juventus czy Inter. Są to drużyny narodowe w których przynależność klubowa nie ma znaczenia. Potrafię dlatego docenić tutaj nawet Hiszpanów, nie dawałem im większych szans, wczoraj już myślałem, że Chorwaci rozłożyli ich na łopatki i Hiszpanie nie podniosą się ale pokazali charakter i ich zwycięstwo w dogrywce nie podlegało dyskusji.
Miejmy nadzieję, że dzisiejszy mecz pomiędzy Anglią i Niemcami będzie równie ekscytujący, mecz Szwecja - Ukraina sobie odpuszczę.
Acha, Anglików także nie lubię, do Niemców nic nie mam i mam nadzieje, że to Niemcy wygrają :wink:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 29.06.2021 07:55

Nefer napisał(a):Ja tam jestem ciekaw opinii Alechandro o ostatnim meczu Włochów, bo chyba nic o tym nie pisał.

alechandro napisał(a):
alechandro napisał(a):
Endrju napisał(a):Austria o dziwo daje radę, spodziewałem się jednostronnego widowiska.

Bardzo dobrze przygotowali się do tego meczu, imponuje mi ich gra w destrukcji.

Co tu więcej dodawać ? Włosi zagrali słabo, na uwagę zasługiwała wyłącznie gra Austrii ale Włosi mają bardzo wartościową ławkę.

Dziękuję, właśnie mi o to chodziło - poprzednio napisałeś tylko o Austrii, a o beznadziejnej grze Włochów już nie :wink: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2021 08:04

Gdyż pojęcie beznadziejności jest tutaj pojęciem zbyt mocnym. Mancini wymienił słabe ogniwa i gra od razu poprawiła się (Berardi-Chiesa, Verratti-Locatelli). Włosi zagrali słabo ale nie można powiedzieć, że beznadziejnie poza tym zwycięzców się nie sądzi. Berardi jest zawodnikiem, który hamował wszystkie zapędy ofensywne, on pewnego poziomu nie przeskoczy dlatego nadal gra w Sassuolo mimo, że miał już w przeszłości możliwość dołączenia do Juventusu/Interu/Romy. Niezrozumiałe było także zastąpienie dobrze spisującego się w poprzednich meczach Locatellego Verrattim, który zaliczył bardzo słaby występ ale mam nadzieje, że przed kolejnym meczem Mancini wyciągnie wnioski.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy - komentarze - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone