Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy - komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 17.06.2021 13:32

anakin napisał(a):
GOLDEN napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Drodzy Typerzy !
Mamy dla Was prawdziwą niespodziankę - udało nam się przygotować po raz pierwszy drobne upominki dla laureatów naszej zabawy.

O żesz.... 8O 8O 8O :coool:

Zdradzę, że na Ligę Mistrzów też się coś szykuje. :oczko_usmiech:

Brzmi zachęcająco. :mrgreen:

skoro tak....w takim razie to mi się marzy... :boss: :oczko_usmiech: :hut:

anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.06.2021 13:37

GOLDEN napisał(a):skoro tak....w takim razie to mi się marzy... :boss: :oczko_usmiech: :hut:

Obawiam się, że jeszcze nie tym razem. :wink:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 17.06.2021 13:47

W zasadzie... gdyby sprzedać zapas ketchupów... :lol:

Sorki Grzegorz, już nie będę :smo:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 17.06.2021 13:48

Rozumiem. 8)
Zapewne sponsor strategiczny się wycofał. :wink: :devil:

Wracając jednak do Italii :roll:
Chłopaki mogą sobie nawet krawaty wiązać nogami a i tak nie zmienia to faktu,że raczej nie zostaną moją ulubioną drużyną.Wieczna gestykulacja rękami i prowokacje tak jak np. MŚ 2018r.. :twisted:

Tylko czekać na podobne sytuacje z silniejszymi rywalami. :sm: :roll:

Osobiście kibicuje Holandii,mały kraj a piłkarzy zawsze mają b.dobrych jakościowo. :boss:
Ostatnio edytowano 17.06.2021 14:06 przez GOLDEN, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.06.2021 13:56

stachan napisał(a):W zasadzie... gdyby sprzedać zapas ketchupów... :lol:

A jeżeli tak.....
Nie mam pojęcia o gabarytach nagrody. :wink:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.06.2021 14:05

Jedni edukują inni uciekają po przegranym meczu nie dziękując kibicom...taka mentalność.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 17.06.2021 14:48

Tracimy gola po stałym fragmencie gry. Zupełnie przypadkiem na kanale "Łączy nas piłka" pojawia się fragment odprawy Sousy, gdzie uczula naszych kopaczy przed Skriniarem przy stałych fragmentach gry.
Nosz tak zupełnie przypadkiem, żeby chyba odpowiedzialność ukierunkować.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.06.2021 17:52

Nic tam się nie dzieje bez wiedzy i zgody Bońka.
Jak myślisz, dlaczego ten filmik się pojawił?
A zaraz potem powiedział, że Sousy nie zwolni.
Czyli kto winny?
Sousa mówił, piłkarze nie słuchali.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 17.06.2021 20:02

walp napisał(a):
P.S.
Wraz ze mną, sześciu typerów pełnych wiary (albo naiwności :mrgreen: ) typowało remis z Hiszpanią. :wink:

Szacun dla Was... 8)
Mam wiele zarzutów wobec siebie , że taki wynik postawiłem... :twisted:
Od lat słuchałem serca...
Teraz, nawet rozumu nie... :roll:
Złość wzięła górę... :oops:

To w sumie, protest przeciw Sousie :!: :!: :!: ( szkoda - mea culpa )
Gdybym znał skład, przed typowaniem , to wynik bylby bardziej precyzyjny... :mrgreen:

Jeśli wystawi Bereszyńskiego , to drużynie jak i Bereszyńskiemu - zrobi wiekopomną krzywdę... 8O 8O 8O

Alba - 5 asyst... 8O

Bereszyński - zaplątany, na węzeł Gordyjski...

Brak Krychowiaka , to wzmocnienie :!:
Nie będzie absorbował sobą i determinował decyzji...
Obecnie, to typowy ( średnio skuteczny)" przecinkak", na Ekstraklapę i rosyjskich przeciętniaków...
Ociężały, w ruchu i zamyśle - przystawia się, do futbolówki jak do piłki lekarskiej...( podbnie wygląda to w dyscyplinie Pcnięcie kulą)

Wynik zależy od tego , co wymyśli Sousa...
Całe szczęście, że nie gramy przeciw Portugali :wink:
Mieliśmy grać dwoma napastnikami :!: i co?
Na Portugalię - Lewy zacząłby od ławki... :oczko_usmiech:

Uważam ,że Grzegorz ma rację i obecnie ,nic już się nie dzieje, bez wiedzy Bońka :!:

Facet szykuje DUPOCHRON , bo dziennikarze go przeżują i wyplują.... :!:

Wracając do wyniku ,to przy składzie

Fabiański - Puchacz , Glik , Bednarek , Rybus -
Frankowski , Jóźwiak , Klich ,Kozłowski -
Lewandowski , Świerczok

1 : 1
przy farcie - może, ale tylko może 3pkt.

Chciało by się wpisać Comana ,Deyne, Szarmacha czy Bońka... ale.....
......mamy , co mamy....

Zieliński w kadrze ma 100 żyć... :roll: ( jakby miał "teczki" na cały PZPN :mrgreen: )
Facet całe życie trenuje i gra , za dużą forsę - coś tam w klubie mu wychodzi - wierzę pismakom , bo go nie oglądam...
Ale jak nie stracił piłki w ostanim meczu i zrobił dwa kółeczka i....siatkę sobie założył - to chwalony... :roll: 8O :roll:
Jakiś pismak i komentator -" Zieliński czuje się na boisku swobodnie...."
No, a gdzie ma się czuć swobodnie :?: na obradach sejmowych ?

Btw
Gdyby Linetty miał standardowe umiejętności piłkarskie , to tej bramki by nie strzelił...
Na powtórce widać ,jak w pierwszych sekundach był zaskoczony ,że ten farfocel po rykoszetach o własne nogi wturlał się do bramki...

Mam nadzieję ,że nie wyjdzie , bo Hiszpanie zrobią z nim to samo - co by zrobili z Bereszyńskim...

Niech to będzie ostatni mecz w kadrze...
Niech zapamiętają go w rodzinie , że odszedł po meczu życia.... :lool:

Chcę dla reprezentacji jak najlepiej...
Zawsze chciałem....
Niech mnie zaskoczą :D i wtedy mogę spłonąć, po tej krytyce ... :devil:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 17.06.2021 20:56

CROberto, miło mi się czytało ten Twój reprezentacji prolog i epilog zarazem, choć ja to bardziej szykowałbym się do mniej obszernego epitafium... Także chcę dla naszych jak najlepiej, ale jedyne, co mogę przywołać na resume, to luźną parafrazę zasłyszanych gdzieś słów: "Kto ich kochał, ten niech opłakuje.”.
mahum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahum » 17.06.2021 22:41

Prezes Boniek wymyślił sobie system gry, do którego znalazł trenera i póki co ten trener okazuje się być podobnym szarlatanem co Jose Maria Bakero. Taki Brzęczek w ładniejszym opakowaniu, w dodatku ograniczony brakiem trenerskiego farta.
Głównym problemem jest, że do wybranego systemu gry nie mamy wykonawców. Najlepszymi wahadłowymi w Polskiej lidze jest dwóch Chorwatów i Serb, zresztą zdecydowana większość drużyn gra systemem 4-5-1. Żaden z naszych obrońców nie gra w ustawieniu z trzema środkowymi, wahadłowych nie mamy a np Jóźwiak jest typowym skrzydłowym a do gry na wahadle się nadaje, bowiem bardzo słabo broni.
Lewandowski rozgrywa w środku boiska, bo nikt nie jest w stanie dograć mu piłki. Całość dopełnia fakt, że drużyna wygląda na fizycznie zamuloną. Kolejny mecz już pojutrze, obstawiam ze 4-1 dla Hiszpanii i pożegnanie z turniejem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.06.2021 09:23

Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Świata Elity w Hokeju. Były to jedne z najbardziej nieprzewidywalnych mistrzostw pod względem wyników meczów pomiędzy zespołami (przykładowo Kanada sensacyjnie, pierwszy raz w historii przegrała z Łotwą, by ostatecznie sięgnąć po złoto; dodatkowo inne dziwne "roszady" wynikowe).
Przyglądając się piłce stwierdzam, że staje się one równie nieprzewidywalna*. Tam gdzie kiedyś w ciemno wskazywałem wygranego, dziś jest to w wielu momentach niemożliwe. I jest to wynikiem wielu czynników. Ktoś powie, że to dobre dla widowiska, ale my tu nie o widowisko, tylko o punkty w typerce :P

*Nie dotyczy reprezentacji Polandi :wink:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 18.06.2021 11:19

Czytałem dzisiaj wywiad z Tomkiem Smokowskim, który widział markery zmęczeniowe jednego z kadrowiczów. Dwa dni po meczu z Islandią, bo on grał wtedy, on miał 900. Norma dla zwykłego amatora to jest 170, a dla zawodowego piłkarza to jest 300. A on miał 900!
Krychowiak to nie jest przecinak na ekstraklasę czy średniaka ligi rosyjskiej bo gra w 3 drużynie. Podejrzewam, że 99% ekstraklasy chciałoby grać w Lokomotivie. A i niejeden, który gra za granicą. A Krychowiak nie jest tam zapchajdziurą tko czołowym zawodnikiem. Coraz więcej słychać o konflikcje w kadrze. Wydaje mi się, że są zajechani.
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 18.06.2021 11:28

Co ten Kevin De Bruyne wyczynia 8O 8O 8O ,klękajcie narody :boss: i tu pytanie retoryczne,czemu w kraju drewnianych pali czyli Pyrlandii takie Bronowickie się nie rodzą :!: :?: :roll: :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 18.06.2021 14:21

sviva napisał(a):Krychowiak to nie jest przecinak na ekstraklasę czy średniaka ligi rosyjskiej bo gra w 3 drużynie.

Podaj mi jeden przykład kreatywnej gry od 2017 roku.
Ostatni raz kluczwe podanie miał , jak graliśmy z Senegalem..
Tylko, nie w tę stronę co trzeba...
...ten ,tego - ten.... :evil:

Gol też strzelił ( na otercie łez).... i to tyle, za ostatnie 5 lat :?
sviva napisał(a):Podejrzewam, że 99% ekstraklasy chciałoby grać w Lokomotivie.

Oczywiście, jeśli masz na myśli Ruble... :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy - komentarze - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone