Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ahoj.
.png)
.png)
.png)
.png)
art66x napisał(a):Witam! Jesli sie nie myle nie mozesz jechac za granice na miękkim dowodzie!Mialem podobny problem z przyczepą campingowa w poprzednim sezonie , w wydziale komunikacji potwierdzili moje obawy-ale co kraj to obyczaj!Pozdrawiam art66x
.png)
DOWÓD REJESTRACYJNY.
Dokumentem obowiązującym w ruchu krajowym i zagranicznym pojazdu jest dowód rejestracyjny . Nie zalecamy wyjazdu zagranicę z dowodem tymczasowym tzw. miękkim, gdyż możemy się spotkać z niepotrzebnymi utrudnieniami ze strony służb w innych krajach (znany jest im jedynie wzór europejski dokumentu ). Dowód rejestracyjny musi posiadać aktualny wpis badania technicznego.
.png)
Zuzanka napisał(a):Bardzo proszę Was kochani forumowicze o pomoc. Powiedzcie, czy można wjechać do Chorwacji
Zuzanka napisał(a): i w ogóle czy można podróżować za granicą na miękkim, czasowym dowodzie rejestracyjnym?
.png)
Zuzanka napisał(a):Wygląda jak każdy inny dowód, z tym, że jest "miękki" i czasowy tzn. na 30 dni od wydania. Koniec terminu wypada na 23 lipca, a z CRO wracamy 19 lipca, więc myślę, że nie powinno być problemów, ale nie jestem pewna

.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi