Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miejscowość - dobra na bazę wypadową ??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 30.07.2006 13:17

Witam, wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji około 20 sierpnia (4 osoby w wieku 22-25). Jako, że nie mamy zbyt dobrego rozeznania w terenie proszę stałych bywalców - i nie tylko..o propozycję - która z miejscowości może służyć nam za tzw. "bazę wypadową".

Jesteśmy młodzi więc nie zależy nam tylko i wyłącznie na leżeniu na plaży (choć to również jest miłe) ale także chcielibyśmy odwiedzić jakieś ciekawsze miejsca, pozwiedzać to co warto, wieczory: albo disco albo jakieś knajpki, miłe spacery (2 pary :) . Oczywiście wiem że z racji ograniczeń finansowych i czasowych nie da się w Cro wszystko odrazu zobaczyć... ale bylibyśmy wdzięczni za jakieś wskazówki.

Swoją drogą bardzo ciekawe forum - wiele się dowiedziałem czytając posty.
Może takim miejscem mogła by być Baśka Voda ? - można by zwiedzać wszystko do Vodic (odległość do 125km) a w inne dni w drugą stronę aż po Dubrovnik (150km).
Ostatnio edytowano 30.07.2006 13:40 przez FruTisS, łącznie edytowano 2 razy
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.07.2006 13:25

Tylko nie wypadkową!
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 30.07.2006 13:41

Plumek :) święta racja, zajechać i wrócić chcemy oczywiście cali i zdrowi :) wypadki to nic przyjemnego ..już poprawiłem ;)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 30.07.2006 15:21

FruTisS napisał(a):
Jesteśmy młodzi więc nie zależy nam tylko i wyłącznie na leżeniu na plaży (choć to również jest miłe) ale także chcielibyśmy odwiedzić jakieś ciekawsze miejsca, pozwiedzać to co warto, wieczory: albo disco albo jakieś knajpki, miłe spacery (2 pary :) . [...] może takim miejscem mogła by być Baśka Voda ? - można by zwiedzać wszystko do Vodic (odległość do 125km) a w inne dni w drugą stronę aż po Dubrovnik (150km).

Tak to Wam dopasują tylko w Erze ;)

A tak poważnie to mussiecie wiedzieć co chcecie zobaczyć. Ja bym na Waszym miejscu zaczeła od ogladania folderów, zdjęć, może przewodnik ( np wiedzy i życia bo ma mase ilustracji i powzoli wypisac Wam żelazne punkty repertuaru ) Jak nie wiecie i jedziecie pierwszy raz to prawda jest taka że bedzie Wam dobrze w 40-stu kilku miejscowosciach. :D :D Może w 20stu :)))
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 31.07.2006 09:57

proponuje Podgore, miłe klimaty, i wszędzie jakieś normalne odległości... generalnie wszystkie miejscowości z rejonu Makarskiej są dobrym miejscem wypadowym......
od ciebie zależy co się spodoba ....

PZDR
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 31.07.2006 10:35

VOID napisał(a):proponuje Podgore, miłe klimaty, i wszędzie jakieś normalne odległości... generalnie wszystkie miejscowości z rejonu Makarskiej są dobrym miejscem wypadowym......
od ciebie zależy co się spodoba ....

PZDR

VOID może sie jakoś trafimy w Podgorze? zdaje się terminy pobytu Twojego i mojego pokrywają się?
aisha
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aisha » 31.07.2006 14:46

Proponuje Rogoznice, mam namiar na tani apartament w tej miejscowosci. To baza wypadowa do Primosten (ok.5 km), Trogiru , Splitu, wodospadow Krka (40 km).

Pozdrawiam
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 31.07.2006 16:07

Prosiłbym na namiary, rozwazymy ta propozycję :) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 31.07.2006 18:09

Jesli nie lubicie leżeć na plaży to polecam Kasztele.
Blisko na wypady,a i restauracje i dyskoteki się znajdą.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 31.07.2006 19:21

aisha napisał(a):Proponuje Rogoznice, mam namiar na tani apartament w tej miejscowosci. To baza wypadowa do Primosten (ok.5 km), Trogiru , Splitu, wodospadow Krka (40 km).

Pozdrawiam

Popieram Primosten na pierwszy raz.
Przede wszystkim przepiękne miasteczko z niesamowitą starówką i klimatem. Po drugie jest to świetnie usytuowane miejsce: w drodze do możecie jechać do PN Plitvickie Jeziora, następnie macie do wyboru PN Kornati ( tutaj stateczek wycieczkowy) i jak wyżej napisała Aisha PN Krka a także piękna satrówka w Splicie, Trogirze czy Sibeniku.

Druga opcja to rzeczywiście Makarska i miejscowości znajdujące się na południe. Piękna południowa Dalmacja plus prześliczne miasteczka. Można się wybrać do Splitu czy nawet pokusić o wypad do Dubrovnika. Z tym, że chyba jest to mniej dogodnie położone miejsce w porównaniu do Primosten ale jest to bardzo atrakcyjny rejon HR - jak dla mnie przepiękny.

Moja rada. Zerknijcie na mapę i w oparciu o nasze wskazówki zobaczcie co Wam choćby w kwestii technicznej odpowiada, tj. dojazdy położenie poszczególnych miejsc, które chcielibyście zobaczyć itd.

W razie wątpliwości pytajcie :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone