Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miał być Rzym - był spontan - październik 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 31.01.2013 21:28

alessandro1977 napisał(a):
razpol napisał(a):
A poza tym to bazarek przez ponad 5 lat niewiele się zmienił. :D

Rzeczywiście :D
Ale coś Ty na haloween był, że dynię Pani z bazarku zabrałeś ? :lool:

Haha ;) pytałem panią czy ma narzędzie pikselujące, ale powiedziała, że ino dynie może dać. :P:P :mrgreen:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 31.01.2013 21:30

razpol napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Idziemy teraz ku centrum, jest bardzo ciepło...gorąco wręcz ale jak już wspominałem, pogoda podczas tej wyprawy była nam bardzo przyjazna, wymarzona wręcz... :hut:
Obrazek

A poza tym to bazarek przez ponad 5 lat niewiele się zmienił. :D

Obrazek

P.S. Kamuflaż oczywiście nie tak godzien jak autora, no ale.... :D :D :D

Eeeej, a swoją drogą nie uważacie, że osobnik na obu zdjęciach to... ta sama osoba w tej... samej koszuli...? :D:D :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 21:30

razpol napisał(a):
Haha ;) pytałem panią czy ma narzędzie pikselujące, ale powiedziała, że ino dynie może dać. :P:P :mrgreen:

Ale jak widać w głębi...poczciwa Pani ze swego czynu musiała się gęsto tłumaczyć :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 21:30

alessandro1977 napisał(a):..... ale miejsce zdecydowanie jest dla....dziadków :oczko_usmiech:

..no gościu kolorowy za takie słowa to :evil: :evil: ..piękne miasto tylko że widać nie dla pikselowców... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 21:32

razpol napisał(a):
Eeeej, a swoją drogą nie uważacie, że osobnik na obu zdjęciach to... ta sama osoba w tej... samej koszuli...? :D:D :mrgreen:

Takie ceny mają a przez 5 lat nie było stać na nową koszulę ? Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 21:35

lubelski napisał(a):..no gościu kolorowy za takie słowa to ............... :mrgreen:

Dlaczego spodziewałem się takiej reakcji ? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 21:40

..boś uderzył w dziadków, a jest tu ich na forum sporo.. :mrgreen: pikselowy chopaku :mrgreen: pisałem..piękne miasto dla dojrzałych ludzi :mrgreen: nawijaj dalej.. :boss:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 21:44

lubelski napisał(a):..boś uderzył w dziadków, a jest tu ich na forum sporo.. :mrgreen: pikselowy chopaku :mrgreen: pisałem..piękne miasto dla dojrzałych ludzi :mrgreen: nawijaj dalej.. :boss:

Oj tam...dramatyzujesz :wink: ...a ciąg dalszy nastąpi...wkrótce :oczko_usmiech:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 31.01.2013 22:36

alessandro1977 napisał(a): ...a ciąg dalszy nastąpi...wkrótce :oczko_usmiech:

To dobrze, bo jak już tu w końcu wylądowałam, to trochę bym se posiedziała... :oczko_usmiech:
...tylko z tymi pikselami coś zrób, bo gupio ciut wyglądasz :P

alessandro1977 napisał(a):Za hotelami wreszcie znajdujemy jakieś plaże...ale by była jasność - daleko za hotelami...no to jeżeli ktoś przyjeżdża na urlop do tego miasta..rezerwuje app, wpłacając zaliczkę to nieźle czuje się wy...nie będę pisał jaki :oczko_usmiech:

Dobrze wiedzieć... bo już prawie żałowałam, że na 2013 zrobiliśmy rezerwację tam gdzie zrobiliśmy a nie w Rovinju właśnie :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2013 07:18

Anai napisał(a):Dobrze wiedzieć... bo już prawie żałowałam, że na 2013 zrobiliśmy rezerwację tam gdzie zrobiliśmy a nie w Rovinju właśnie :roll:

Myślę, że słuszna decyzja...Rovinj godny polecenia jako odskocznia od codzienności - ale nie na urlop :wink:

Anai napisał(a):...tylko z tymi pikselami coś zrób, bo gupio ciut wyglądasz :P

...następna relacja będzie już bez pikseli - słowo harcerza :twisted: :P
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.02.2013 10:28

alessandro1977 napisał(a):...następna relacja będzie już bez pikseli - słowo harcerza :twisted: :P

Eno, nie strasz. :roll:
Bo tutaj całkiem , całkiem te zdjęcia masz... :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2013 10:35

anakin napisał(a):Bo tutaj całkiem , całkiem te zdjęcia masz... :mrgreen:

Z pewnością...już to słyszałem od kilku osób :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 20:30

Teraz kierujemy się w stronę Rijeki…jak wiadomo, droga jest bardzo malownicza i obfitująca w sporo zakrętów oraz punktów widokowych – nie wiem po co to jednak dodaję, skoro malowniczość i mnogość punktów widokowych to domena całej Jadranki, wzdłuż całego wybrzeża a nie tylko tutaj. Po drodze mijamy wspaniały hotel z którego roztaczają się przepiękne widoki…hotel leży prawie na skarpieObrazek
Nie pamiętam jak się nazywał ale osoby, które jechały tą drogą doskonale będą zapewne wiedziały o który hotel mi chodzi. Szkoda, że foci nie trzasnąłemObrazek
Widoki w każdym razie i tak były ciekawe...
Obrazek
Obrazek
Mijane miejscowości nie zrobiły na mnie wrażenia…ośmielę się stwierdzić, że spędzenie tutaj urlopu nie należy pewnie do przyjemności ale zdaję sobie sprawę, że narażę się bywalcom tych zakątków ChorwacjiObrazek
W Rijece potworny ruch ale to chyba normalne…jadę za jakimś ciężarowych samochodem i nagle kłoda drewna leci z przyczepy na drogę…
Od razu miałem przed oczami „Oszukać przeznaczenie 2” i tą scenę z klocem drewnianym na autostradzie…brrr – ciary mi przeszły…Obrazek

Nie rozumiem tego jak taki wielki kloc może spaść z przyczepy ? Jak oni to zabezpieczają ? Przecież takie coś może doprowadzić do tragedii ale na szczęście w tym miejscu drogi były trzy pasy i bez problemu ominąłem przeszkodę...szczęście, że zachowałem odpowiedni dystansObrazek
Mijając ciężarówkę, pokazywałem kierowcy, że poleciało mu "coś" ale chyba nie zajarzył…jechał jak gdyby nigdy nic…albo rzeczywiście nie był tego świadomy albo jednak był ale udawał, że o niczym nie wie…przecież okna miał pootwierane, szybko nie jechał…Obrazek
W każdym razie – wielki, drewniany kloc leżał dalej na drodze, stanowiąc przeszkodę dla kierowców ale to już nie mój problem….scenariusz z filmu na szczęście się nie sprawdził więc skończyło się tylko na strachuObrazek

Kiedy dojechaliśmy do zjazdu na wyspę Krk…moim oczom ukazała się cała plątanina wspaniałych dróg…zjazdy, rozjazdy, wiadukty…kurcze – kiedy oni to zdążyli zrobić ?Obrazek
W tej części Chorwacji byłem pierwszy raz dlatego mogłem to podziwiać, wolno mi było…. :D
Wjeżdżamy na wyspę Krk – przejazd mostem oczywiście płatny ale nie pamiętam ile – 24, 27,34 Kn…jakoś tak ! Oczywiście to w obie strony bo kiedy się wraca to opłaty już nie pobierająObrazek
Obrazek
Obrazek

Kierujemy w stronę miasta Krk bo tam chcieliśmy dzisiaj stacjonować…
W mieście kierujemy się od razu w stronę jaką wskazywała tabliczka z napisami HoteliObrazek
Po wywiadach i krótkim namyśle wybieramy Hotel BorObrazek
Hotel jest ładnie położony, jest bardzo czysty i przytulny ale jego wadą jest to, że pokoje są dość ciemne i nie ma balkonów…w przedniej części hotelu jest kilka pokoi z balkonami, jednakże są to balkoniki raczej, na którym na stojąco co najwyżej zmieszczą się dwie osoby….w tym okresie taki pokój jest ok ale w sezonie gdybym miał korzystać z usług hotelowych chyba nie wybrałbym tego hotelu…
Ale dobra tam – 3 noce – ujdzie :wink:
Meldujemy się i na :mrgreen: ławeczce przed hotelem pijemy kawkęObrazek
Ostatnio edytowano 04.02.2013 20:45 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 20:42

..etam..relacja bez pikselków to nie relacja.. :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.02.2013 20:44

lubelski napisał(a):..etam..relacja bez pikselków to nie relacja.. :mrgreen:

A Ty chciałeś auta spikselowane???:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Miał być Rzym - był spontan - październik 2012 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone